TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC Fight Night 33: Hunt és Bigfoot küzdelme

2013.12.07. 15:51 td_axl

Ma hajnalban Ausztráliában találkozott egymással Mark Hunt és Antonio Silva, akik mindketten a két nehézsúlyú kingpin, Dos Santos és Velasquez elleni vereséget követően érkeztek a küzdelemre. A tét kimondatlanul a TOP 5-ben való maradás volt a két harcos számára, vagy inkább az a megfoghatatlan buzz erősítése valamelyiküknél, hogy hogyan kerülhettek címmeccs közelébe az elmúlt időszakban. Hunt esetében ugyanis tündérmeséről beszélhetünk, UFC bemutatkozásakor még képes volt kikapni McCorkle ellen, ezzel hat meccsre duzzasztva nyeretlenségi szériáját. Igen ám, de ezt követően négy srácot rendezett le, hogy a sor végén Dos Santos várja és letörje a szamoai harcos szarvait. Hunt mindezt 39 évesen tolja, már maga a K-1 idők és Pride Fc sikerek után is a halhatatlanok csarnokába várhattuk volna, az UFC-ben pedig lehetőségeihez mértek csodákat művel. Bigfoot esetében a lesajnálás kezd alább hagyni az elmúlt hónapokban. A lomha mozgás és betegségéből fakadó fizikai paraméterei mindig is a bezzegezők fegyvere volt, de látni kell, hogy Fedor, Overeem skalpjaival igenis komoly tényezőként tud fellépni nehézsúlyban, még ha Cain ellen meg is mutatkozott, hogy TOP 4-5 emberen valószínűleg sosem fog túljutni. 

Szóval az elvárás Hunt és Bigfoot számára önmagukkal szemben ma hajnalban az volt, hogy tűz közelben maradjanak,ezt pedig úgy érték el, hogy nem golyózták ki onnan egymást, ugyanis a nehézsúlyú MMA történetének egyik legemlékezetesebb, véresen brutális mészárlását mutatták be egymás ellen.

Noha kicsit álmosan, vagy inkább óvatosan kezdtek egymás ellen a srácok, egyre inkább egymás után eredtek a ketrecben az idő múlásával. Bigfoot egyértelműen azt várta, hogy Hunt hátra fele mozogjon, a rácsoknál ragadjon, ekkor lerohanta, Hunt pedig borzasztó lengőjével kereste őt. Az elsőben Bigfoot küldte le Huntot egy ütéssel, de nem volt komolyabb bajban a szamoai, a harmadikban Mark viszonozta a szívességet egy jobbossal, mely után kemény GnP-ot rakott a brazilra. Ezt megelőzően még Bigfott kirúgta Hunt alól első lábát, aki sántikálva és váltott alapállással ment tovább.

Szóval Hunt a harmadikban komolyat bűntett földön, melyet a gong szakított félbe, de a negyedikben visszakapta mindezt Silva-tól, aki a Fedorhoz hasonló kiüléssel sorozta ellenfelét. Akkora már mindketten erősen véreztek: Hunt a GnP miatt nyílt fel, Silva pedig a brutális könyökösök miatt, amit Mark a jelentős magasságkülönbség ellenére rendszeresen elrakott a fejére.

Az ötödikre Bigfoot alig tudott kijönni, Hunt is mélyeket lélegzett, de utolsó erejükből oda-vissza küldték egymást, Godzilla vs. Megaguirus csatája volt, mely végén igazából senkit nem érdekelt a győztes kiléte, én majdnem el is felejtettem, hogy eredmény hirdetés következik. Ez a bunyó a rajongókért volt, a tömeg őrjöngött, mindenki tudta, hogy klasszikus születésének szemtanúja volt. 

És ahogy az előző hónapok vitatott pontozásai után jöjjön a következő nagy élmény: többségi döntetlen eredménnyel nem hirdettek nyertest a küzdelem kapcsán. Ha lehet ilyet írni, akkor sosem örültem ennyire még döntetlennek, és teljesen igazságosnak érzem. Ha többször megnézem majd a bunyót, lehet, hogy tudnék vitatkozni formailag az eredménnyel, de kit érdekel: ez a két srác megmutatta, hogy milyen a szívvel és akarattal vívott küzdelem, melyért a főnök és mi is hálásak leszünk sokáig. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr915680292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dagadong 2013.12.07. 20:54:22

Nemrég írtál a Pride-ról, na hát ez Pride volt ketrecben. Minden benne volt, amit a Pride-ban annyira szerettünk, és hiányoltuk az UFC-ből. Simán ott van a Fedor -

dagadong 2013.12.07. 20:55:26

... CroCop mellett a helye.

Bocs, tapipad.

chuck-d 2013.12.07. 22:53:46

a véleményem már egy másik cikknél leírtam, de még annyit tennék hozzá, hogy voltak biztos olyanok, akik nem érették miért a lábszárát rúgja Silva, mert ugye elől lévő lábat inkább combon szoktak puhítani. na Hunt szóban forgó bal lábszára pár hónapja így nézett ki:
www.youtube.com/watch?v=aVJ6QfTdI5I
értem én, hogy a győzelem a fontos, de nekem az ilyen sosem volt szimpatikus. és ezek után rögtön jött - a gyakran rinyáló - Bigfoot a meccs utáni interjúban valami pár hetes hátsérülésével, a szamoai meg nem is említette, hogy nemrég egy holdról is látható kráter figyelt a lábán, nyilván minimum még le volt gyengülve. nájsz.
süti beállítások módosítása