TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Wanderlei Silva megijedt Kimbo halála miatt

2016.06.11. 16:40 td_axl

wanderlei.jpg

Wanderlei félti társai és saját egészségét. 

Februárban elhunyt a Szörnyeteg, Kevin Randleman, ezen a héten pedig Kimbo Slice távozott. Az MMA ringen/ketrecen belüli és kívüli úttörői, akik egy olyan világban kezdték az útjukat, melyben az atléták egészségi állapotának ellenőrzése, normák megszegésének szankcionálása egészen lazább talajon alapult. Most nem leszek népszerű, de Ramon Dekkers váratlan halála már intő jel volt, hogy az elmúlt pár évtized során alkalmazott teljesítményfokozó/regenerációs megoldások hatása most lesz mérhető, mostanra lehet bizonyításokon alapuló tanulmányokat készíteni. Ezek alapján aztán lehet finomítani a doppingellenes szabályozásokat, azok gyakorlati/ellenőrzési folyamatát, vagy ha mást nem, szenzibilizálni lehet a sportolókat, hogy milyen veszélyekkel kell számolniuk a jövőben az egészségüket illetően. Gary "Big Daddy" Goodridge kapcsán a demencia rizikója már önmagában elgondolkodtató volt, most azonban a benyelt pofonok mellett a tiltott szerek hatásai is beérnek. Wanderlei Silva esetében az előbbiből volt bőven, az utóbbiról meg önmagával kell elszámolnia. Valószínűleg épp ezt teszi, az alábbi posztban ha a cuccokról nem is ír, de elég a sorok mögött olvasni:

Nyugodj békében Kimbo. Először Randleman, most pedig Kimbo. Ez félelmetes. Egyre korábban jön el az idő a társaim számára. Nem tudjuk, hogy milyen következményekkel jár a szakmánk, milyen hatással van a testünkre és az elménkre. Mindig azt mondom a barátaimnak, hogy jó dolog felejteni, mert a rossz dolgokra így nem emlékezel. Ez persze csak vicc. Most volt pár vizsgálatom, a komolyabb agykárosodás 15 jeléből 12-t azonosítottak nálam. 

 

Mit tehetünk? A legutóbbi anti-dopping rendszerbéli infúzió tiltás veszélyes szerintem. A mérlegelések előtti dehidtratálás során az agy is sok folyadékot veszít, amit ezáltal nem lehet pótolni megfelelően infúzió hiányában. Ez az agykárosodás veszélyét nagyban növeli. Van pár bunyós barátom, aki nagyon megváltozott az elmúlt időszakban. Szinte megőrültek. Ki vigyáz ránk? Aki nem tudott egy kis pénzt keresni a bunyóval, arra nehéz idők várnak, mert senki nem fog segíteni nekünk. Egyedül vagyunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr848799882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása