TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Nincs több dehidratációs fogyás a ONE FC-nél

2015.12.23. 17:37 td_axl

onefc_weight_cut.jpg

Elfelejthetik a bunyósok a szaunát és a szobabiciklit.

TDMG iPhone CaseHolnap délutántól elérhető a boltban és online is. Örülünk Vincent?

Posted by TDMG on Monday, December 21, 2015

A ONE FC Ázsia vezető MMA szervezete, mely eddig sem volt rest a merész újítások kapcsán, most viszont jelentős változtatásokra szánták el magukat, miután Yang Jian Bing feltehetően a fogyasztásba halt bele pár héttel ezelőtt a ONE FC: Spirit of Champions gálát megelőzően. Januártól ugyanis a ONE FC gálákat megelőzően a bunyósok súlyát rendszeresen mérik majd, a küzdelem hetében többször, még három órával a mérkőzés előtt is. Vagyis ezzel ellehetetlenítik a dehidratáció útján való olykor veszélyes fogyásokat, így a bunyósok az átlag, "utcai" súlyuk körül kell majd, hogy bemérjenek. A ONE FC szerint ezzel egy egészségesebb életet irányoznak elő a versenyzőik számára mind a ketrecben, mind pedig azon kívül, emellett pedig felhívták az UFC és Bellator MMA figyelmét arra, hogy örömmel vennék csatlakozásukat ehhez a kezdeményezéshez. 

Az UFC az elmúlt hónapokban a mérlegelések utáni infúzió betiltását irányozta elő, ezzel is lépést téve a nagyobb fogyasztások ellen, de a ONE FC ennél jóval drasztikusabb irányba mozdult. Érdekes lesz ezt követően figyelni, hogy az egyes súlycsoportokban versenyzők névsora hogy változik majd, ugyanis tagadhatatlanul a legnagyobb taktikai elem eddig az alapsúlyról való akár 2-3 súlycsoportnyi "leugrás" volt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr998194298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2015.12.25. 12:20:30

A tragédiákhoz nagyon nagy tudatlanság kell. :( De mi is láttunk már sajnos sportolóknál extrém fogyasztásokat. Ezeket teljesen minimalizálni lehet, ha jó a dietetikus team és reális a sportoló-edző célja.

Greenscape 2015.12.25. 13:40:58

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: Nem is ertem miert nem kozvetlen a ketrecbe lepeskor ellenorzik a sulyukat!? Sokan majd szet csattannak mikor csak edzes van(Petis, Rousey) a merlegeles epp megvan majd a meccsre megint be van dagadva a fejuk.
Nekem nagyon nem tetszik az ilyen.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2015.12.27. 11:19:35

@Greenscape: Ez minden súlycsoportos sportágban enyhítené ezeket a gondokat. Fél-egész nap alatt vissza lehet tölteni aránylag sok folyadékot és szénhidrátot. 5-10 kg + sem kizárt különböző sportágakban a mérlegeléshez képest.
süti beállítások módosítása