TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Cyborg negyvenöt másodperces TKO-t ajándékozott magának szülinapjára

2015.07.10. 17:17 td_interim

021_cris_cyborg_justino_vs_faith_van_duin_0_0.jpg 

Boldog harmincadikat, hentes!

 

Tegye fel a kezét, aki meglepődött. Az Invicta FC 13 főmeccsén sohasem az volt a kérdés, hogy vajon sikerül-e megvédenie pehelysúlyú bajnoki övét Cristiane „Cyborg” Justinónak, hanem az, hogy aktuális ellenfele legalább arra képes lesz-e, hogy okozzon a brazilnak pár kellemetlen pillanatot.

Nem, aktuális ellenfele nem volt erre képes, olyannyira nem, hogy Cyborg megdöntötte saját, eddigi leggyorsabb finishének rekordját: Charmaine Tweet februári, negyvenhat másodperces kicsinálása után most negyvenöt másodperc alatt TKO-zta Faith Van Duint a brazil. (Hiroko Yamanaka 16 másodperces eliminálását ne vegyük figyelembe, ha már azt az eredményt a kokszügy miatt eltörölték.)

Cyborg villámgyorsan a ketrec falához terelte Van Duint, szétütötte állva, a gyomrába térdelt, a földre lökte, és ott is bevitt a kiwi harcosnak pár találatot, mielőtt a bíró leintette a meccset.

Aztán a mérkőzés utáni interjúban üzent:

Meg akarok verekedni Ronda Rouseyval. Ne fuss el.

A női MMA legnagyobb tragédiája lenne, ha ezek ketten nem eshetnének egymásnak. Se Rouseynak, se Cyborgnak nincs ellenfele. Lehet még tovább nyomatni ezt a ki-nyírja-ki-gyorsabban-az-elépakolt-csajt játékot, csak nincs értelme. A Rousey vs. Cyborgnak meg kell történnie, és kész.

10697349_768085946617448_212839374795802571_o_0_0.jpg 

Cyborg újabb roncsolása előtt az Invicta FC üres harmatsúlyú trónjáért a UFC-liebling Irene Aldana és a Diaz tesók hagyományait gyönyörűen ápoló veterán, Tonya Evinger küzdött meg. Ezen a meccsen a harmatos szemű reménység helyett aazzélett isskollálya győzött. Evinger a mérkőzés elejétől fogva egészen a leintésig verte a mexikóit: levitte, nyomorgatta, ütötte, ahol érte.

Az amerikai beakasztott egy nagyon komoly karfeszítést is, de Aldana óriási szívről tanúbizonyságot téve nem kopogott, hanem nagy nehezen kivergődött a slamasztikából.

Sokra szegény nem ment vele, a program hasonló forgatókönyv szerint folytatódott tovább, míg a bíró a negyedik menet legvégén le nem intette a mérkőzést. Tonya Evinger lett az Invicta új harmatsúlyú bajnoka, aki a meccs után jó túónájnosan el is küldött mindenkit a picsába, aki arra fogadott, hogy itt márpedig az ő segge lesz szétrúgva.

 hamasaki-600x400.jpg

A gála atomsúlyú címmeccsén is új bajnokot avattak: Ayaka Hamasaki megosztott pontozással elvette Herica Tiburcio övét. Az unalmas meccsen kétszer ugorhatott meg a pulzus: először egy guillotineből, később egy hátsó fojtásból jött ki a kihívó, ettől eltekintve azonban a japán akarata érvényesült klincseléssel, levitellel és ground and pounddal. 

Az Invicta FC 13 legemlékezetesebb pillanatát Jessica-Rose Clark és Pannie Kianzad küzdelme hozta, ahol Kianzad megalkotta az év technikáját, és a seggével támadt Clark állára. Még egyszer mondom: a seggével támadt a másik állára. 

 Seggel állra!!! Seggel!!! Állra!!! 

A fenti csoda mellett említést érdemel a gála legelső mérkőzése, ahol megkaptuk a klasszikus Vitor Belfort vs. Wanderlei Silva bunyó női verzióját. Amber Leibrock harminchét másodperc alatt szarráverte Ronda Rousey egyik legjobb barátnőjét, a szervezetnél most debütált Marina Shafirt.

 

Aligha ilyen kezdésről álmodott Shafir, pláne úgy, hogy tavaly augusztusban ugyanennyi idő alatt ütötte ki Amanda Bell is. Úgy tűnik, lehetséges kétszer ugyanabba a folyóba lépni. 

Az Invicta FC 13 teljes eredménysora: 

Cristiane "Cyborg" Justino (c) def. Faith Van Duin TKO (térdes és ütések) R1 0:45
Tonya Evinger def. Irene Aldana TKO (ütések) R4 4:38
Ayaka Hamasaki def. Herica Tiburcio (c) megosztott pontozás (47-48, 48-47, 49-46)
Pannie Kianzad def. Jessica-Rose Clark egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 30-27) 
Amber Brown def. Catherine Costigan szubmissiön (hátsó fojtás) R1 3:34
Jamie Moyle def. Amy Montenegro megosztott pontozás (29-28, 28-29, 29-28)
Amber Leibrock def. Marina Shafir KO (ütések) R1 0:37 

Júliusban érkezik a TDMG, Magyarország első küzdősport és lifestyle ruhamárkája! Like-ot neki!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr827615536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása