TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Amikor a finish sem elég

2015.04.26. 21:04 td_interim

109_demetrious_johnson_vs_kyoji_horiguchi_0_0.jpg 

Ez történt a UFC 186-on.

 

Demetrious Johnson hozta a kötelezőt, és teljesen simán megvédte légsúlyú bajnoki címét. Az első menetben még volt pár jó pillanata Kyoji Horiguchinak, később már nem: a japán a második menetre elfáradt, Mighty Mouse meg azt sem tudja, mit jelent elfáradni. Sorozatban jöttek a levitelek és a nyomorgatás, így ment ez egészen a meccs legvégéig, amikor egy valóban gyönyörű és villámgyors akció végén Johnson megszerezte Horiguchi karját, egy feszítéssel elérte a UFC történetének legkésőbbi szubmissiönjét, és ezt a rekordot szó szerint nem lehet már megdönteni. Ötödik menet, 4:59.

 

 

Van valami sírnivalóan tragikus abban, amikor egy harcos közel tökéletes teljesítménnyel, végig dominálva, iszonyatos fordulatszámon pörögve, ráadásul finish-sel zárva védi meg a UFC világbajnoki övét, és még így sem elég érdekes. Hiába pattog szikraként Mighty Mouse, végső soron valahogy mégis olyan hatással van az emberre, mint egy bögre meleg tej. Hosszas tanakodás után arra jutottam, hogy muszáj elkezdenie keményen drogozni, nőket verni és autókat összetörni, mert másképp sajnos nem fog tudni érzelmeket kicsikarni az emberekből. És közben simán lehet, hogy ő minden idők legjobb légsúlyú MMA-sa.

 

ufcquintonrampagejackson1.jpg

 

Rampage ősidők óta nem nézett ki ilyen jól

 

A co-main eventen elmaradt a finish, de ez bezzeg senkit sem érdekelt: frankó meccset hozott össze Quinton Jackson és Fabio Maldonado. Mivel levitelektől egyáltalán nem kellett tartania, Rampage fegyverarzenálja virágba borult: az ütések mellé megérkeztek a könyökösök, térdesek (!!) és rúgások (!!!) is. Hosszú idő után végre megint egy komplett harcosra kezdett hasonlítani az amerikai. Ezzel együtt a hangsúly naná, hogy a kezein volt, a kombinációit pedig öröm volt nézni – azoknál már csak a fejmozgása volt szebb.

 

Maldonado legendásan jól bírja az ütéseket (az egy szem Stipe Miocicnak megengedem, hogy most hangosan röhögjön), és ezúttal sokat tett azért, hogy erre újból rácsodálkozzunk, vagyis nem nagyon mozgott el Page bombái elől. Máshol sem nyújtott igazi fenyegetést: az az egy levitele valószínűleg őt legalább annyira meglepte, mint Jacksont, nem is kezdett vele semmit. A meccset Jackson nyerte egyhangú pontozással. Rampage még így harminchat évesen is tök jó, rajongókényeztető állómeccsekre meg egyenesen kiváló lesz. Egy Jimi Manuwa-bunyó, esetleg?

 

usa-today-8538988_0.jpg

 

Ész vs. erő

 

A main card legjobb meccsét a nagyszájú brit és a kripliszájú amerikai hozta össze. Michael Bisping és C.B. Dollaway bunyója végig pörgős, szórakoztató affér volt, mindkét harcost többször is meglegyintette a KO szele. Bisping hozta a szokásos, éles bokszát, és ha nem párnából vannak az öklei, némely kombinációja a biztos padlózást jelentett volna ellenfelének. Dollaway a lórúgás-erejű horgait erőltette, és mivel erőltetésről beszélünk, persze, hogy nem jött össze a kiütés. Egy idő után eléggé be is lassult a srác, Bispingen viszont nem látszott a fáradtság legkisebb jele sem, további húsz menetig vígan elcsipegette volna ellenfelét. De három menet állt csak a rendelkezésére, így ennyiben kalapálta össze az egyhangú pontozásos győzelmet.

 

Két gyors TKO

 

Az ültető meccsek közül egy kicsit túl sok ment végig, a main card első két párosítása viszont lepacsizott a hálásan vigyorgó közönséggel. A harmatsúlyú veterán Yves Jabouin hiába formázgatta kezeivel lazán és magabiztosan a hadoukent, az energialabda csak nem jelent meg, a szögegyszerű stílusú Thomas Almeida így az első menet végén védekezés-képtelenre pofozta. Tomikának ezzel 19-0-ra módosult a mérlege, ebből 14 győzelem kiütéses, négy szubos és csak egy pontozásos. És a finishek közül kettő kivételével az összes az első menetben jött össze. Félelmetes.

 

A main card második meccsén John Makdessi szintén az első menet utolsó másodperceiben csapta ki Shane Campbellt. A UFC-újonc Campbell rúgásaival magabiztosan klopfolta löncshússá Makdessi combját, és egészen jó benyomást keltett, amíg be nem kajált egy nagy pofont. A rá zúduló támadásokból még összeszedte magát, de rövidesen érkezett az újabb leütés, és ekkor már nem tudott elmenekülni a tapasztaltabb harcos elől.

 

A UFC 186 eredményei, balra a győztesekkel:

 

Demetrious Johnson (c) def. Kyoji Horiguchi szubmissiön (karfeszítés) R5 4:59
Quinton Jackson def. Fábio Maldonado egyhangú pontozás (29-28, 30-27, 30-27)
Michael Bisping def. C.B. Dollaway egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 29-28) 
John Makdessi def. Shane Campbell TKO (ütések) R1 4:53
Thomas Almeida def. Yves Jabouin TKO (ütések) R1 4:18

Patrick Côté def. Joe Riggs egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 29-28)
Alexis Davis def. Sarah Kaufman szubmissiön (karfeszítés) R2 1:52
Chad Laprise def. Bryan Barberena egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 30-27)
Olivier Aubin-Mercier def. David Michaud szubmissiön (hátsó fojtás) R3 3:24

Nordine Taleb def. Chris Clements egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 30-27)
Valérie Létourneau def. Jessica Rakoczy egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 30-27)
Randa Markos def. Aisling Daly egyhangú pontozás (30-27, 29-28, 29-28)

 

otg_banner_1.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr877401192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása