TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Ki nyeri a UFC szépségversenyét?

2015.04.18. 19:25 td_interim

machidarockhold-520x330.png 

Luke Rockhold. Mérlegelés-eredményekért és bunyós esélylatolgatásért azonban tessék beljebb fáradni.

 

Kezdjük egy fantasztikus hírrel: mindenki súlyban van! Oké, amint felsöpörtétek a konfettit, mehetünk is tovább győzteseket saccolni.

vanzantherrig.jpg 

Paige VanZant vs. Felice Herrig

A Fightpass-es ültetők közül egyből a main cardra ugrani azért nem magyarázható kizárólag a helyes pofival. Paige VanZant makulátlan szőkekislánysága persze rengeteget segített a karrierjén, de az a cséphadarás, amit UFC-s debütálásán előadott, mindenképpen impresszív volt. Herrig kemény, megbízható harcos, de egyik területen sem elsöprő. Tapasztalatbeli fölénye persze nem lehet kérdés, PVZ viszont a Team Alpha Male-nél, a miniatűr harcosok legkeményebb ringjében edződik, aminél jobb helyet el se lehetne képzelni neki arra, hogy ketrecben eltöltött idő-deficitjét a minimálisra csökkentse. Tekintsünk el Herrig mérlegelésen viselt dzsungelbaba-maskarájától és VanZant szendeségétől: a csajszisság az oktagonon kívül marad, és ez bizony kőkemény bunyó lesz. Felszállok a hájpvonatra: PVZ őrült tempója, és a Faber-Mendes-Dillashaw-Benavidez klub aurája elég lesz a győzelemhez.

maxcub.jpg 

Max Holloway vs. Cub Swanson

Ez lehet a gála legparázsabb meccse. Két kegyetlen nindzsa ugrik majd egymásnak: Blessed a Conor McGregortól elszenvedett veresége óta óriási lendületben van, utolsó öt mérkőzéséből ötöt nyert, és csak a legutóbbi ment el pontozásig. És emberek, ez a gyerek még mindig csak 23 éves. Pontosan ezért gondolom azt, hogy veszíteni fog: még előtte a jövő, Cub viszont, bár harmincegy évével még korántsem nevezhető matuzsálemnek, ha nem pattan vissza azonnal a Frankie Edgartól elszenvedett teljesen egyoldalú vereségéből – tekintve, hogy Frankien kívül kikapott már Jose Aldotól, Chad Mendestől és Ricardo Lamastól is, azaz a súlycsoport majdnem teljes krémjétől – újabb hosszú út elé nézhet, míg címközelbe verekszi magát. Cub egyszerűen nem engedheti meg magának azt, hogy ne nyerjen.

jacarecamozzi.jpg 

Ronaldo Souza vs. Chris Camozzi

Az MMA-ben ugye minden megtörténhet, nem lehet például kizárni annak az eshetőségét, hogy a meccs közben berepül a ketrecbe egy banánhéj, Jacare rálép, és nyakát töri, vagy mondjuk leszakad egy reflektor, ráesik Jacaréra, és betöri a fejét, vagy esetleg jönnek az UFÓk, és eltörik Jacare kezét. De minden más esetben Souza nyer, akár az első menetben, szubmissiönnel. Camozzinak meg respekt, hogy elvállalta a meccset.

lukelyoto.jpg 

Lyoto Machida vs. Luke Rockhold

Nem volt még idén olyan UFC gála, ahol ennyire kétesélyes lett volna a főmeccs. Majdnem pénzfeldobással szülhető csak életképes tipp, de csak majdnem. Machida, ha teret adnak neki, átmegy kamikazéba, és kinyír – erre minőségi, karate alapú edzőpartnerek híján jószerivel lehetetlen normálisan felkészülni. Márpedig az ilyen partnerek MMA-ban ritkák, mint a fehér holló. Tavaly nyáron viszont Weidman folyamatos hátrálásra kényszerítette, és a nyomasztásával sikeresen kifogta a karate kölyök vitorlájából a szelet – a pipás szörfös meg nem csak elképesztően jó és trükkös, de tanulékony figura is. Szoros meccsen Rockhold győzelmet saccolok. 

A UFC on FOX 15: Machida vs. Rockhold mérlegelés eredményei:

Lyoto Machida (185) vs. Luke Rockhold (185)
Chris Camozzi (185) vs. Ronaldo Souza (186)
Max Holloway (146) vs. Cub Swanson (145)
Felice Herrig (115) vs. Paige VanZant (115)

Beneil Dariush (155) vs. Jim Miller (156)
Patrick Cummins (205) vs. Ovince Saint Preux (205)
Corey Anderson (205) vs. Gian Villante (206)
Aljamain Sterling (136) vs. Takeya Mizugaki (136)

Tim Means (170) vs. George Sullivan (171)
Diego Brandao (145) vs. Jimy Hettes (146)
Chris Dempsey (186) vs. Eddie Gordon (186)

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr647378878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása