TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Luke Rockhold bonggal nyert művészversenyt a gimiben

2014.06.25. 18:46 td_interim

Az MMA-sek igazán színes dolgokkal foglalkoznak, hogy szabad idejükben lekössék kreatív energiáikat, és kifejezzék önmagukat. Ronda Rousey akciófilmekben pofoz hülyére férfiakat, Urijah Faber a levegőben birkózik, Cowboy Cerrone meg lángolva jet skizés közben erőszakol meg medvéket. Viszont előbb számítottam volna arra, hogy egy ketrecharcos civilben a Fürge Ujjak magazin külsős újságírója, mint hogy művészeti tevékenységet folytasson. Pedig a középsúly egyik legjobbjával, Luke Rockholddal pontosan ez a helyzet.

 

rockhold_1.JPG

 

Rockhold szabad idejében szobrászkodik, és nem is rosszul: a gimiben az egyik alkotásával képzőművészeti versenyt nyert. A középsúlyú harcos az MMA Junkie Radio-nak nyilatkozott, ahol elmesélte, eredetileg művészetből akart diplomázni, de úgy látta, azzal a végzettséggel túlságosan nehéz boldogulni – ezért vágott bele a ketrecharcba. Nálunk a MOMÉ-sok miért nem képesek ennyire logikus döntéseket hozni? Mondjuk azért élek a gyanúperrel, hogy amikor Rockholdnak a pályamódosítás eszébe jutott, maga sem volt józan, legalábbis erre utal díjazott szobra is. Innen átadom a szót a művésznek:

 

Nem fogok köntörfalazni – egy bongot készítettem. A keramikus tanárom mindig összetörte a bongjainkat. Bárki akart is magának bongot kiégetni, amikor felpakoltuk a cuccokat a sütőpolcra, a tanár rögtön kiszúrta és összetörte őket. Mindenkiét. Én meg ott ültem, és megcsináltam a világ legfurmányosabb bongját. A végsőkig álcáztam, nem tudtad volna megmondani, miben mesterkedem. Végül ezt is meglátta a tanár a polcon, levette onnan, de ahelyett, hogy összetörte volna, az osztály felé emelte, és azt mondta: „Ha már ennyi időt és energiát beleöltél, és ilyen jó vagy, ezt most kisütöm neked.” Aztán elvittem a megyei gimis művészversenyre és meg is nyertem vele.

 

Izgalmas lett volna, ha Rockhold országos cimborája és edzőtársa, Daniel Cormier kapásból tudomást szerez Luke művészetis múltjáról. Ma már öcskös-bátyó viszonyban vannak, de első alkalommal, amikor találkoztak, a téglagyártestű DC bevallottan egyből meggyűlölte fiatalabb társát, mert az magas, jóképű és szörfözik. Csak miután a ketrecben agyonverték egymást, alakult ki a kölcsönös tisztelet, azóta a félnehézsúlyú pusztán szeretetből nyomorgatja Rockholdot. Vajon mi történt volna, ha megismerkedésükkor rögtön fény derül Rockhold művészhobbijára? Szerintem DC minimum fejbedobta volna Luke-ot Cain Velasquezzel.

 

Daniel-Cormier-Gives-Luke-Rockhold-A-Kiss.jpg

 

Rockhold amúgy a UFC 172-n első menetes kimurával győzte le Tim Boetscht, de közben eltört a lábujja, így most kényszerpihenőjét tölti. Legalább van egy kis ideje nedves agyagot simogatni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr296384817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása