TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Overeem évekkel rövidítette meg Big Country karrierjét

2015.03.24. 19:51 td_interim

 hi-res-3aabaa8ca51f852d8a7d275d4d861a48_crop_north.jpg

Ez nem Roy Nelson orvosának, hanem a holland mesterlövésznek a diagnózisa, de igaza van, ó, igaza van.

 

Alistair Overeem a UFC 185-ön három meneten keresztül szinte megállás nélkül rombolta Roy Nelsont, és csak akkor tartott szünetet, amikor a ketrechez szorult egy kis kukucs-játékra. A holland kickboxer a FOX Sports interjújában felbecsülte Big Country ellen nyújtott alakítását. 

Újranéztem párszor. Nagyon jó teljesítmény volt. Eltörtem Roy bordáit, eltörte a kezeit a fejemen, szétszedtem a lábát. Hat-hét súlyos ütést beszedett a fejére. Megpróbáltam idő előtt befejezni a meccset. Fenomenális formában voltam. Le a kalappal Roy Nelson előtt, hogy mindezt kibírta.

Lehet is dicsérni Roy papát elnyűhetetlenségéért, mert Nelson UFC karrierje során 617 nagy ütést (significant strike) szedett be, ami elképesztően sok, ráadásul ezek közül 413 a fején csattant. Overeem ugyan nem orvos, de ha azt mondja, ez a statisztika öregít, én elhiszem neki. 

Nem igazán egészséges (…) ezek a harcok nem tesznek jót a karrierednek, mert szó szerint évekkel rövidítik meg, ezzel együtt benyelte (az ütéseket). Nem feküdt le és egészen a végéig veszélyes maradt. Azt mondanám, ennyitől a többi nehézsúlyú 99%-a elkészült volna.

Overeem munkája nem csak ránézésre volt sebészi pontosságú: a statisztikák szerint ezzel a meccsével ő lett a UFC történetének legpontosabban támadó állóharcosa, messze lehagyva még az eddig kábé megközelíthetetlennek tűnő korábbi királyt, Anderson Silvát is.

A Reem mindig is brutálisan jó ütő/rúgó volt, de azért azt tegyük hozzá, hogy Big Country közel semmit sem tett azért, hogy a csapásokat elkerülje. Kíváncsi lennék rá, pontosan hány évet öregedett az Overeem-klopfoló alatt.

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr377300843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása