TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Nate Diaz: b... meg CM Punk!

2014.12.13. 17:55 td_Emree

4l4rq5j.jpg

Az elmúlt majd egy év viszonylagos hallgatása után a Diaz tesók körül csak úgy ízzik a média. Nate Diaz a hétvégén bunyózik Rafael dos Anjos ellen, Nick pedig az Anderson Silva elleni bunyóra készül. Emellett a nyilatkozatokkal sem fogják vissza magukat. Az UFC múlt hétvégi gáláján robbant a hír, hogy a szervezet leszerződtette a korábbi WWE sztár Phil “CM Punk” Brookst. Mi állhat a történet hátterében? Csakis a pénz. Korábban Brock Lesnar igazi aranytojást tojó tyúknak bizonyult. Leginkább azért, mert MMA a karrierje előtt a tengerentúlon hihetetlenül népszerű WWE szervezetnél bunyózott.

A WWE a magyarban legtöbbször pankrációnak - nem összetévesztendő az ógörög olimpiai versenyszámmal a pankrationnal, az USA-ban egyszerűen birkózásnak (wrestling), profi birkózásnak (pro wrestling) fordított meccsekkel foglalkozik. Hatalmas, látványos show elemekkel fűszerezett bunyók. Ezek többsége előre van koreografálva, de ha ezen túlteszitek magatokat, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy csakis igazi atléták tudják végrehajtani ezeket a kunsztokat. Emellett nem hanyagolható el a jelentős sérülés faktor sem, amit ez a sport hordoz.

CM Punk korábbi jelenése Brock Lesnar ellen

Az amerikai pankráció gyökerei a múlt század vásári játékaihoz nyúlnak vissza, amikor az erősemberek lassítva, eltúlzott módon mutatták be különböző bunyókat. Mexikóban is rendkívül népszerű a műfaj, lucha libre (szabad birkózás) néven. A sport népszerűsége hazánkban is növekszik, nem utolsósorban az elhívatott hazai képviselőknek. Ezután a kis sporttörténeti kitekintés útján lássuk mi a véleménye Nate Diaznak CM Punk igazolásáról.

„Nem vágom a dolgot, nincs bunyós tapasztalata. Értem, hogy nagy húzás az igazolása (pénzügyileg). Én is felnéztem rá, mindenki jegyet fog venni, ha ott lesz a cardon. Eközben, azonban a többi harcost degradálja.”

„Lehet, hogy be fog válni, mint MMA bunyós, de miért kapott egyáltalán esélyt? Ő egy amatőr, betennél küzdeni egy amatőrt a profik ellen? Mindannyiunkat amatőrnek fognak nézni miatta, nevetséges az egész. Ami engem illet b… meg, b… meg az egész helyzet. Bárki is küzd majd vele, csak rosszul járhat.”

Ezzel nem lehet vitatkozni, CM Punk legyen akármekkora klasszis is a saját sportjában, még egyetlen MMA meccset sem vívott, ennek ellenére egyből az UFC-ben kezd. Rendben van, hogy az UFC-ben is különböző felkészültségű bunyósok vannak, de az a szervezet, mely a legnagyobb szeretne lenni, megengedheti-e magának, hogy egy „ketrecet sem szagolt” valaki kiálljon és, akár le is győzze, valamelyik igazolt harcosát? Milyen üzenetet hordozna az? Ezt csak tovább árnyalja, hogy Dana White korábban nem egyszer titulálta a WWE-t cirkuszi látványosságnak. A helyzeten nem biztos, hogy árnyal CM Punk BJJ háttere.

td_polo_xmas2.jpg

CM Punk ellenfelének kilétét még homály fedi, ahogy azt is, milyen súlycsoportban fog versenyezni. Korábban azt mondta, hogy csinál egy próbafogyasztást és feltehetően közép vagy váltósúlyban fog indulni.

„Ha akarnék sem mehetnék kosarazni az NBA-be – folytatta Nate - , még Stefan Struve sem tehetné meg. Nem tehetné meg, mert ez egy hatalmas váltás lenne. A hírértékét tekintve sem lenne nagy durranás. Nem venne rá senki sem jegyet, ha Stefan Struve játszana, nem is hagynák játszani. Nevetséges.”

 

„Nem tartom jó ötletnek, hogy valami milliomos WWE srácot küzdeni engedjenek nálunk, csak azért, hogy a karrierjével játsszon. Tíz éve vagyok a sportban és kidolgozom a belemet is. Aztán jön ez a srác, és feltehetően több pénzt fog kapni, mint mindenki más együtt ebben a teremben.”

CM Punk

CM Punk elmondta, az UFC azért igazolta, hogy vele olyan piacokra is betörhessen, amikre eddig nem sikerült. Korábban Brock Lesnar esetében is ez volt a cél. A különbség az, hogy Lesnar az UFC-n kívül kezdte építeni MMA karrierjét, és csak utána került a szervezethez, ellenben CM Punkkal. Nate Diaz szerint Punknak is hasonló utat kellene bejárnia és legalább egy győzelmet összehoznia, mielőtt az UFC-be kerül.

„Sajnálom, de ez a srác viccet csinál az életemből és még meg is fizetik érte. Nem akarom ezzel megsérteni, de úgy hiszem, hogy ezt el kellett mondanom.”

Nate Diaz felháborodása szerintem teljesen érthető. A számok azonban makacs dolgok, ezek pedig azt mutatják, hogy már most megnőtt az érdeklődés az MMA és az UFC iránt az USA-ban CM Punk érkezésével. Ha így nézzük Danaék nem lőttek mellé. A szakmaiság meg más lapra tartozik. CM Punk egy dolgot tehet, látványos győzelmet arat bemutatkozó meccsén, ezzel elhallgattatva a kétkedőket. Ez még nagyobb érdeklődést váltana ki és még több pénzt a kopaszéknak.

Ha azonban kikap, az csakis felerősíti a gyűlölködők hangját. De ami jó az üzletnek, az nem feltétlenül jó a sportnak. Mit mondanának az emberek, ha sikerülne CM Punknak legyőznie egy profi UFC harcost? Bundának, egy tündérmese kezdetének, vagy kivételes sportemberi teljesítménynek fognák fel? Nos, a választ hamarosan megkapjuk. A tervek szerint Phil “CM Punk” Brooks 2015 nyarán mutatkozik be az UFC-nél.

fb_ertessites.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr296979627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása