TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC Fight Night Dublin: McGregor vs. Brandao összefogló

2014.07.20. 20:37 td_Emree

ufn46.jpg

Tegnap zajlott le az UFC dublini gálája, aminek a főmeccsét Diego Brandao vívta Conor McGregor ellen. McGregor már a mérlegelésen hatalmas show-t csinált, és az ír közönség a gálán is hihetetlen átéléssel szurkolt kedvenceinek, hasonlót csak a brazil gálákon lát az ember.Az est kiváló meccseket hozott, lássuk is őket sorban!

holohan.jpg

Holohan vs Sampo

Az első mérkőzésre Patrick Holohan és Josh Sampo között került sor légsúlyban. Ahogy ettől a súlycsoporttól várni lehet mindkét versenyző gyorsan, pörgősen kezdett. A hazai Patrick Holohannak sikerült egy földrevitelt követően dominálnia ellenfelét, de az amerikait sem kellett félteni. Annyira nem, hogy Holohan hamar egy karfeszítésben találta magát, de az onnan való kiutat is hamar meglelte. Egy látványos fordítást követően a karfeszítésből ki -és ellenfele hátára ráfordulva már ment is a hátsó fojtásra, amit Josh Sampo az első menet vége előtt le is kopogott. Egy nulla Írországnak.

krylov.jpg

Krylov vs Donovan

A második meccs félnehézsúlyban került terítékre. Itt nem volt hazai érdekeltség, Cody Donovan és Nikita Krylov csaptak össze. Krylov nekem az egyik kedvenc bunyósom az UFC-ben, bár vannak hiányosságai, nem kis potenciál van a srácban. Állásban az ukrán volt a jobb, de hamar kiütközött, hogy a birkózás az amerikainak fekszik jobban. Egy takedownt követően Nikita hamar egy karfeszítésben találta magát ahonnan, azonban sikerült kiszabadulnia.

 

Ismét egy kis állóbunyó következett majd a küzdő felek ismét a földre került, ahol Cody Donovan dominált, az első menet végén sikerült egy hátsófojtást is kiviteleznie. Krylov azonban nem esett kétségbe, sikerült kifordulnia majd olyan ütészáport zúdítani Donovanre, ami a mérkőzés bírói beszüntetéséhez vezetett. Magyarán Krylov nyert technikai K.O. –val az első menet legvégén.

Troeng.jpg

Smith vs Troeng

Az est harmadik bunyójához Tor Troenget és Trevor Smitht szólították az oktagonba. A srácoktól egy első osztályú grappling meccset láthattunk a három menet alatt. Az első menetben, a villámok és mennydörgés viking istene után elnevezett Tor Troeng dominált, azonban a második menettől az amerikainak állt a zászló. Ezt a pontozók is, így látták így végül mindhárman 29-28-ra Trevor Smithnek adták a győzelmet, megérdemelten.

A sorban következő negyedik mérkőzésen ismét egy hazai illetőségű harcos is ketrecbe lépett. Cathal Pendred, a helyi erő az amerikai Mike Kinggel akasztotta össze a kiskesztyűt. Az első menetben az amerikainak többször is sikerült ellenfelét a földre vinnie, volt itt miden karfeszítés és kimura kísérlettől kezdve a ground and poundig. Cathal olyan verést állt ki az első menetben, amitől véleményem szerint még egy ló is kidőlt volna, de nem tört meg. A hazai közönség példaértékűen szorított neki a második menetben is. A küzdelem az pofonok elcsattanása után ismét a földre került, ahol most Pendred dominált, sikerült is befognia a hátsófojtást, most Kingen volt a sor, hogy megmutassa, mekkora szíve van. Meg is tette, szabadulni nem tudott, de nem is kopogott, így miután elájult a bíró azonnal beszüntette a mérkőzést. Cathal Pendred nyert a második menetben. Írország kettő nulla.

seery.png

Seery vs Hariss

Félúthoz érkeztünk, hiszen az est ötödik mérkőzésénél járunk. A ketrecet a hazai Neil Seery osztotta meg az angliai illetőségű Phil Harissal. Az írek és az angolok nincsenek túlzottan oda egymásért, de ez nem ment a sportszerűség rovására, sőt. Egy igen pörgős légsúlyú meccset láthattunk, ahol Neil Serry végig dominált. Állásból első osztályú ütéseivel operált – nem hiába volt bokszoló – és remek földreviteleivel nem egy kellemetlen percet szerzett az angolnak. Ismét ki kell emelnem a közönséget, akik a biztatást összehangolták Seery rúgásaival és, amikor az egy tiszta találatot vitt be hangos üvöltésben törtek ki. A pontozók a mérkőzés végén 30-27-re Neil Seery-t látták jobbnak. Írország három nulla.

Az utolsó „ültető mérkőzést” az amerikai Chris Dempsey vívta a cseppet sem svéd hangzású névvel megáldott Ilir Latifivel. Kettejük harca kicsit lassabban kezdődött, köröztek, felmérték egymást a srácok. Ilir Latifi egy súlycsoporttal nagyobbnak tűnt ellenfelénél, ha nem kettővel. Az első menet közepe táján a svéd eleresztett egy combost, amit egy jól időzített ütéskombinációval fejezett be a ketrecnek szorított ellenfelén. Az eredmény nem maradt el, az amerikai már ájultan esett a földre. A győzelem Ilir Latifié lett egy elsőmenetes technikai K. O. képében.

Latifi vs Dempsey

Elérkeztünk a főmérkőzésekhez. Mivel a gálán elég sok idő előtti befejezésre került sor, ez nem is tartott túl sokáig. Csapjunk is a lecsóba, vagy annak az ír megfelelőjébe!

Az este első mérkőzését, ami a main cardon kapott helyet a japán Naoyuki Kotani szerepelt az észak-ír Norman Parke ellen. Parke a TUF Smashes-ben tűnt fel, és azóta is folytatja menetelését az UFC-ben, ahol eleddig veretlen. Naoyuki fogadkozott, hogy legyőzi ellenfelét ezzel is építgetve saját, könnyűsúlyú karrierjét. Az első menetben végig Parke dominált, állásban és földön is. Nagy hasznát vett ehhez judo múltjának, Naoyuki azonban nem tört meg. A második menet első perceiben Parkenak sikerült ismét földre vinnie ellenfelét, majd ketrec mellett kb. bőröndnyire összepréselnie és már következett is a ground and pound. Kotani semmi lényegest nem tudott tenni saját védelmét illetően, így a vezetőbíró indokoltan állította meg a küzdelmet. Norman Parke egy második menetes TKO-val húzta be a győzelmet. Írország négy nulla.

mccall.jpg

McCall vs Pickett

A következő összecsapás ismét egy érdekes párosítást hozott. Az angol Brad Pickett akasztotta össze bajszát az ír felmenőkkel bíró bajuszkirály Ian McCallal. Mindketten a légsúly elitjében szerepelnek, így a tét nem volt kicsi. McCall mint valami gonosz Duracell nyuszi ment és ment és ment. Az első menet végén Picketten már látszott, hogy nem kicsit fáradt. McCallon ellenben a fáradtság legkisebb jele sem látszott, többször földre vitte ellenfelét és sikerült is lent tartania.

 

Állából is végig ő volt az aktívabb. Ennek köszönhetően 30-27, 30-27, 29-28 arányban ő lett a győztes. A meccs végén üzent is a súlycsoport bajnokának Demetrious Johnsonnak, – akivel korábban már kétszer összecsaptak – hogy ő lesz a következő a listán. Továbbá hangot adott annak a vélekedésének is, hogy tudja az írek alapjában véve nincsenek oda az angolokért és köszöni a bíztatást. Írország öt nulla?

Az este utolsó előtti mérkőzésén Gunnar Nelsont láthattuk Zack Cummings ellen az oktagonba lépni. Gunnar szintén nagy kedvencem, így nem kevés izgalommal vártam az összecsapást. Ezt csak fokozta, hogy mindkettejüknek makulátlan a mérlege az UFC-ben.

gunnar.jpg

Nelsont vs Cummings

Az első menetben kissé lassan kezdtek, egymást próbálták felmérni. Gunnar inkább kontrából dolgozott, míg Cummings a ketrecnél próbált pontokat kicsikarni. Mindenesetre nem lett volna a pontozók helyében az első menetet illetően. A második menetben Gunnarnak egyre több ütése talált tisztán. A menet utolsó előtt percében sikerült Cummingsnak elkapnia ellenfele lábát, de innentől nem tudott semmi értékelhetőt kezdeni vele. Annyira nem, hogy Nelson volt az, aki egy földrevitelt követően rámászott ellenfele hátára és pontot tett a küzdelem végére egy hátsó fojtással. Ha engem kérdeztek Gunnar Nelsonnal egyre komolyabban kell számolni a jövőben az UFC váltósúlyú mezőnyét illetően.

Ilyen izgalmak után érkeztünk el, az este főmérkőzéséhez a várva várt Connor McGregor Diego Brandao összecsapáshoz. Connor a meccs előtti videókban megígérte, hogy a kiütésre fog menni. És amilyen hangulatot csinált a mérlegelésen nem volt kétség a parázs összecsapást illetően. Természetesen ehhez kellett Brandao személye is, akit szintén nem kell félteni.

mcgregor_1.jpg

McGregor vs Brandao

Mindkét fél rendkívül motiváltan lépett a ketrecbe és onnantól nem is volt megállás. McGregor állásban érvényesítette karate alapú stílusát, ami nem igazán feküdt a brazilnak. Sikerült is többször földre vinnie Brandaót, aki itt sem esett kétségbe, egymás után indította a submission kísérleteket, de egyik sem vált be, ellenben egyre inkább látszott McGregor ütéseinek a hatása.

Egy jobb – bal kombinációt követően Brandao a földre rogyott és a sikert teljessé téve McGregor már ugrott is, néhány ütést követően a vezetőbírónak egyértelművé vált a küzdelem kimenetele, és beszüntette azt. A csarnok majdnem felrobbant Connor McGregor győzött technikai K.O. val. McGregor ezzel súlyos üzenetet küldött súlycsoportjának. Ahogy csapattársával Gunnar Nelsonnal, vele is komolyan számolni kell a jövőben.

Az est mérkőzése díjat a Cathal Pendred kontra Mike King mérkőzés nyerte el. Az est teljesítményéért járó kitüntettek pedig Conor McGregor és Gunnar Nelson. Mit is mondhatnék befejezésül? Az egyik legjobb gála volt a dublini. Ékes példája, hogy nem csak a legnagyobb nevek tudnak technikás, közönségszórakoztató bunyót csinálni. A másik tanulsága, hogy, aki teheti, nézze meg az „ültető meccseket ” is, mert a jövő bajnokai ott vannak!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr356527247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása