TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Ki a következő?

2016.07.09. 17:32 td_interim

 

066_joanna_je_drzejczyk_vs_claudia_gadelha_0_0.jpg

Joanna Jedrzejczyk átvészelte a korai vihart, és egyhangú pontozással megvédte a UFC női szalmasúlyú bajnoki övet Claudia Gadelha ellen. De kit hajtanak legközelebb elé?

tdmg_banner.png

Joanna Jedrzejczyk-nek hajnalban nagyon meleg volt a pite. A UFC női szalmasúlyú bajnoka a The Ultimate Fighter 23 finálé-gáláján már másodjára csapott össze az első számú kihívó Claudia Gadelhával, és a két sportoló az első ütközethez hasonlóan itt is rendesen megizzasztotta a pontozóbírókat.

Nem teljesen úgy, mint két éve: akkor mindhárom menet nagyon szoros volt, most azon kellett ötölni, hogy az első kettő volt-e olyan domináns brazil részről, mint az utolsó kettő lengyel részről, és hogy mit kezdjenek a középső menettel. Végül azt kezdték, hogy Joanna egyhangú pontozással megvédte az övét.

Kétarcúbb már nem is lehetett volna a meccs: az eleje totális Gadelha-fölényt hozott. A brazil rögtön kezdésnek leütötte a bajnokot, aztán belekezdett a klincs – levitel – kerítésbe passzírozás – piszkos boksz terv megvalósításába, és a feladatot hibátlanul végezte. Jedrzejczyk nem tudott mit kezdeni a folyamatos nyomasztással – hősiesen védekezett ugyan, de ez volt minden, amire tőle futotta. A második menetben mozzanatról-mozzanatra ugyanez történt: még mielőtt Joanna be tudott volna melegedni, és meg tudta volna találni az ütőtávját, Claudia belemászott az arcába, és keményen szívatta.

az első két menet sztorija, a háttérben ordibáló Conor McGregorral 

A harmadikban azonban fordult a kocka. Az a sok birkózás és nyomasztás teljesen kiszívta az erőt Gadelhából: egyre nehezebben szedte a levegőt, és egyre nehézkesebben mozgott, míg Jedrzejczyk kardiója tulajdonképpen olyan volt, mint a fight vezényszó felhangzásakor. Ez rettenetes hír volt a kihívónak: jött, ami jönni szokott, a lengyel bemelegedett, és elengedte a kezeit-lábait, ekkor már sokszorosan túlütve a brazilt.

Gadelha a negyedik menetre került igazán nagy bajba. Addigra már zombivá változott, Joanna viszont akkor kezdett el igazán kibontakozni. Őrületes sebességű ütéskombinációkat eresztett meg, miközben kifinomult, energiatakarékos lábmunkával ki-be ugrált Claudia ütőtávján belül, szép szögekben fordult le, és talált újabb és újabb támadási felületeket. Ez Jedrzejczyknek már lőgyakorlat volt, és csak minimális ellenállással találkozott. Elismerésre méltó ugyanakkor Gadelha szíve, aki mindezt a büntetést végig bírta, és az utolsó felvonásban nekiveselkedett még egy kerítésbe passzírozásnak, még ha nem is sikerült neki. Mindent elmond a meccs alakulásáról a végső találati arány:

stat.jpg 

Mióta Jedrzejczyk tavaly márciusban elhódította a bajnoki övet, az volt a közmegegyezéses álláspont, hogy egyedül Gadelha van az ő szintjén, egyedül neki lehet esélye megtörni Joanna uralmát, aki elé mindenki mást kajának dobnak be a ketrecbe. Ez most sem változott, de így, 2-0-ás állásnál jó időre kikerült a képből egy lehetséges harmadik találkozó. Ideje lenne keresni egy másik nőt, aki képes problémákat okozni a lengyelnek, de nem látni senkit. Ki a következő?

A főmeccs előtt tartották a döntőjét a világ legmegfáradtabb tévéműsorának, a The Ultimate Fighternek. A 23. évad női szalmasúlyú döntőjében Tatiana Suarez első menetes D'Arce fojtással lenyomta Amanda Coopert, a férfi félnehézsúlyú döntőben Andrew Sanchez egyhangú pontozásos győzelemig birkózta Khalil Rountreet. Suarez és Sanchez is UFC-szerződést és gravírozott üvegdarabot kapott jutalmul.

A Bellator könnyűsúlyú bajnoki övét a UFC-behívóért hátrahagyó Will Brooks győzelemmel mutatkozott be új kenyéradójánál, egyhangú pontozással megverte Ross Pearsont. Nagyon szoros, akciódús és szórakoztató meccs volt, ahol Brooks birkózása a vártnál sokkal kevésbé tudott érvényesülni, és a bunyó java részét a boksz és a thai boksz tette ki. Brooks az eredményhirdetés után rögtön üzent is a súlycsoport 155 fontos övét tegnap megszerző Eddie Alvareznek, hogy ebben a szervezetben most már legyen szíves, és várja meg, hogy összecsaphassanak végre.

Szép dolog az önbizalom, de azért vessük össze: Alvarez UFC-debütjét Donald Cerrone ellen tudta le (vereséggel), aztán megvert két korábbi bajnokot (Gilbert Melendez a Strikeforce-é, Anthony Pettis a UFC-é volt), majd egy menet alatt detronizálta az emberevő Rafael dos Anjost. Brooks meg ugyancsak megszenvedett Pearsonnal, aki, bár kemény fiú és klassz bunyós, egy lapon sem említhető a fentiekkel. Szóval csak ne rohanjunk ennyire előre.

A főkártyát a tegnapi gálához hasonlóan most is egy gifbunyó rúgta be, a könnyűsúlyú Joaquim Silva elkapta Andrew Holbrook rúgását, bepancsolt neki egyet, az kifeküdt, jött némi, már tök felesleges ground-and-pound, és kész. Harmincnégy másodperc: ez meccsnek kevés, látványosnak viszont látványos volt.

 

A folytatás dettó: a pehelysúlyú, babaarcú KO-gép Doo Ho Choi megint egy ütéssel, a semmiből kifektetett egy embert, most épp Thiago Tavarest. Tavares ölelkezni, jitsuzni próbált: földre mentek, de aztán felkeltek, és bumm. Még a földön is jutott egy pofon a brazilnak, bár kiütöttebb már attól se lett. Ez 2:42-ig tartott, Choi meg lassan maga mögött hagyja a titkos favoritok táborát, és elindul az igazi hírnév felé.

A felvezető kártya, bár két kivégzéssel kezdődött, mégis különösebb izgalmak nélkül csorgott le. Említésre méltó, hogy Gray Maynardot végre-valahára nem ütötték ki, sőt, zsinórban négy vereség után összekapart magának egy győzelmet. A korábban Frankie Edgarral kétszer is a könnyűsúlyú címért meccselő Maynard három évvel ezelőtt szétfosódott, 155 fonton nem volt már maradása. Ez a mérkőzés volt pehelysúlyú debütje, és egészen jól festett Fernando Bruno ellen. Egyhangú pontozással győzött.

egy kis prájdolás

Ma éjjel UFC 200.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr618877032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chuck-d 2016.07.09. 18:44:32

ha ez nem bajnoki, hanem 3 menetes, akkor a brazil húzta volna be, így viszont a lengyel megérdemelten nyert. mondjuk ritkán láttam ilyen bátran osztott 10-8-as meneteket.

papenDED 2016.07.10. 01:10:39

@chuck-d: Szó szerint de nem csak ez a full gáz!
Csóró Pearson megint a Ross felére állt a faxnak :(
A döntéshozókon hosszasan őrlödött át a match, aztán nagynehezen kitolták azt a masszív egyhangú kulát ami elvárható volt tőlük... phö!
süti beállítások módosítása