TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: MacDonald tépte le McGregor lábát tavaly nyáron

2016.06.26. 15:15 td_interim

usa-today-8691660_0.jpg

A tettest John Kavanagh edző buktatta le.  

tdmg_banner.png

 

A UFC pehelysúlyú bajnok Conor McGregor tavaly októberben árulta el, hogy UFC 189-es meccsére, melyen a második menet végén kiütötte Chad Mendest, és elnyerte a súlycsoport ideiglenes bajnoki övét, 80%-os ACL-szakadással érkezett. Mint mondta: alig bírt járni, nem hogy rúgni vagy birkózni – ez azért jött ki hajmeresztően, mert Mendes a 145 fontos mezőny egyik legjobb birkózója. McGregor térdsérülésről szóló állítását kicsit később Dana White UFC-elnök is megerősítette.

A sérülés körülményeiről most Conor edzője, a Straight Blast Gym-vezető John Kavanagh árult el közelebbit Win or Learn című, frissen megjelent önéletrajzi könyvében, melyből kiderül, hogy a szalagszakadást Rory MacDonald okozta.

Artem (Lobov, edzőtárs) elmondta, hogy Conor és Rory MacDonald – egy kanadai váltósúlyú, aki a bajnok Robbie Lawlerrel mérkőzött a UFC 189-en – együtt edzettek azon a délutánon. Semmi megerőltetőt, csak egy kis grapplinget. De gurulás közben egyszer Rory Conor bal térdén landolt, elég rosszul – ugyanazon a térden, ami megsérült Max Holloway ellen.

A sérülés tizennégy héttel a UFC 189 előtt történt. Kavanagh megpróbálta meggyőzni McGregort, hogy feküdjön kés alá, még akkor is, ha ezzel el kell halasztani a meccset. A Notorious erről hallani sem akart, ehelyett Dana White segítségét kérte, aki őssejt-terápiát javasolt neki.

Egyenesen Németországba repült, ahol őssejt-injekciókat adtak a térdébe. Néhány nappal később újra ott volt a teremben. „Úgy értem, rendben van,” kötötte az ebet a karóhoz. „Nem tökéletes, de javulni fog az edés következő pár hetében. Csináljuk meg. Készen állok.”

 

És ennyi volt. Teljes gőzzel száguldottunk a UFC történetének legnagyobb meccse felé, egy olyan térdsérülés ellenére, melynek a komolyságát még csak nem is ismertük.

Conor később Los Angelesben is kapott injekciókat, de ez a birkózás hiányán nem segíthetett. Mendes a meccsükön akkor vitte le a földre, amikor csak akarta – de McGregor bal keze neki is soknak bizonyult, ami a második menet legvégén tisztán csattant az állán, és ezzel el is döntötte a mérkőzést. Kicsit korábban a lábtépő Rory MacDonald 2015. legjobb és egyik legvéresebb bunyójában ötödik menetes TKO-vereséget szenvedett Robbie Lawlertől. Nem mindennapi gála volt, és az előzmények sem voltak mindennapiak.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr268844574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása