TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Jön a második rész?

2016.06.16. 15:55 td_interim

hendersonkosbisping2.jpg

Michael Bisping szeretne visszavágózni Dan Hendersonnal! Dan Henderson szeretne visszavágót adni Michael Bispingnek! Akkor lenne itt egy kézenfekvő megoldás. 

tdmg_banner.png

 

Hiába kampányol címmeccsért a volt bajnok Chris Weidman, és hiába akar azonnali visszavágót az épp most, a UFC 199-en detronizált másik volt bajnok, Luke Rockhold, a középsúly új királya, Michael Bisping hallani sem akar ezekről az arcokról. A brit bunyós a FOX Sportsnak azt mondta, első címvédéseként a legszívesebben Dan Hendersonnak vágna vissza hét évvel ezelőtti vereségéért – még akkor is, ha mindenki gyávának fogja tartani, amiért a pályájuk csúcsán lévő harcosok helyett a vén Hendót akarja.

Kimondom most, és annyit fikázhatnak az emberek, amennyit csak akarnak, de a meccs, amit akarok, mert már majdnem visszavonult – Dan Hendersont akarom. Tartozom Dan Hendersonnak eggyel. Ezt mindenki tudja. És mindenki tudja, miért. Még mindig kiüti az embereket, még mindig jól fest, de hamarosan visszavonul. Szóval, imádnék bosszút állni rajta, mielőtt visszavonul. Ez az egyetlen oka annak, hogy őt akarom következőnek, mert hamarosan visszavonul, és akkor majd befejezheti annak a logónak a használatát, amin eszméletlen vagyok, ő meg fölöttem lebeg. Tudom, hogy az emberek kritizálni fognak, és azt mondják, megfutamodtam, de személyes okokból hosszú-hosszú ideig kísértett az a meccs. Aztán, amint megszabadulok a vénembertől, és elküldöm csomagolni, kezelésbe veszem Jacarét, és a Weidmaneket meg Rockholdokat. Ők itt lesznek akkor is. Nem mennek innen sehova. De Dan Henderson már a tiszteletköröket futja.

Hendo és Bisping a 2009-es UFC 100-on csaptak össze egy The Ultimate Fighter-es felvezetés után, ahol a bunyórealityben rivális edzőkként vettek részt, és ahol Bisping szájából folyamatosan ömlött a szar. Ezt Henderson a szervezet történetének egyik legnagyobb kiütésével torolta meg a jubileumi rendezvényen: egy H-bombával kifektette a britet, aztán még ugrásból odavert egyet az állára, amire egyébként már semmi szükség nem volt, mert Bisping az első pofontól elveszítette az eszméletét. Ezt a jelenetet örökíti meg Hendo hivatalos logója, amit a bajnok fentebb emlegetett fel.

emlékeztetőül

Henderson számára is jelentős volt a UFC 199: ő akkor bunyózta le szerződése utolsó meccsét, egy jókora könyökössel ütötte ki Hector Lombardot. A győzelem után azt mondta: lehet, hogy tényleg ez volt az utolsó mérkőzése, de „meglátjuk, mi lesz.” Hendo most az MMA Discussion podcastnek azt mondta: egy utolsó utáni bunyóra még kapható lenne Bisping ellen, és annak az eredményétől függetlenül tényleg szögre akasztaná a kesztyűt.

Egyértelműen megküzdenék Bispinggel. De az lenne az utolsó meccsem, ez is biztos. Győzzek vagy veszítsek. Nyilván biztos vagyok abban, hogy én győznék, de minden esetre az lenne a búcsúmeccsem.

 

Nem tudom, még meddig akarok küzdeni, minden azon múlik, kit ajánlanak fel. Érdekelne még egy meccs. De elég közel állok ahhoz, hogy befejezzem, és megkérdeztem a rajongóimat a minap, hogy mit szeretnének, ki elljen harcoljak az utolsó meccsemen, és úgy 99%-uk azt mondta, Bisping ellen. Szóval remélem, ez fog történni, mert ezt szeretnék látni a rajongóim. Voltak páran, akik azt mondták, legyen Anderson Silva, voltak páran, akik azt, hogy Fedor. De szerintem jelenleg ennek volna a legtöbb értelme. Az, hogy elnyerte a bajnoki címet, motivált arra, hogy újra kiálljak ellene. Eddig nem volt rá okom, nem tudnám jobban vagy izgalmasabban kiütni, mint múltkor. De most, hogy nála van az öv, lett egy okom, és neki is lett rá egy oka, amennyiben lehetőséget kapna arra, hogy visszafizesse a kölcsönt.

Hendersonnak adni most a középsúlyú címmeccset nagy igazságtalanság lenne a többiekkel szemben, ugyanakkor mégiscsak úgy tűnik, nincs nála jobb megoldás. Rockholdot az első menetben ütötte ki Bisping, Weidman utolsó meccsén megsemmisítő vereséget szenvedett Rockholdtól, Yoel Romero épp az USADA-val bajlódik, Vitor Belfortot most nagyon megverték – az egyetlen, valóban indokoltnak tűnő lehetőség Ronaldo „Jacare” Souza lenne, de ő egy vereség után csak most nyitott új győzelmi szériát az előbb említett Belfort kárára, és ha végignézünk a mérlegén, legyen bármilyen jó képességű bunyós is, az eddigi UFC-s győzelmeit nem világverő emberek felett aratta. Szóba jöhetne még Anderson Silva, mert év elején szoros meccsen, pontozással kapott ki Bispingtől, és különben is, másodpercekre járt attól, hogy kiüsse a britet, de ő meg már négy éve nem nyert.

Eladhatósági szempontból is a Bisping-Hendo 2 az, ami mindent vinne: egyik oldalon ott állna egy öreg ember tündérmeséje, egy utolsó, nagy lehetőség a bajnoki öv megszerzésére, a másikon meg a sansz, hogy megbosszulják a UFC egyik legikonikusabb KO-ját. És a UFC-nél az eladhatóság az elsődleges szempont. Úgyhogy ez a visszavágó simán összejöhet.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr1008814694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chuck-d 2016.06.16. 16:59:22

Hendo nincs első tízben sehol, és akik előtte vannak rendelkezésre állnak. Romero nem bajlódik semmivel, 6 hónapos felfüggesztés januártól, ki lehet számolni.
www.mmafighting.com/2016/4/4/11364368/yoel-romero-gets-six-month-suspension-from-usada-for-failing-drug
mindezt figyelembe véve természetesen Bisping-Hendo 2 jön.
süti beállítások módosítása