TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Sényei bajnok, Borics hibátlan, Halmi pontozással kapott ki

2016.03.19. 02:59 td_axl

senyei_champion.jpg

Sényei László felült a FFC váltósúlyú trónjára, Borics tett egy nagy lépést a pehelysúlyú cím felé, Halmi azonban elveszítette címét. 

Tegnap este volt szerencsém nekem is Bécsben, pontosabban Schwechaton jelen lenni és az FFC 23 mérkőzéseit élőben megnézni. Ami eddig számomra csak a netes PPV anyagokból jött le, azt most személyesen is megtapasztaltam: profi szervezés és még profibb bunyósok alkotják ennek a szervezetnek a magját. Ennek a magnak a gerincét pedig valljuk be, hogy a magyarok adták tegnap este, ugyanis az MMA cardban hárman is ringbe léptek. 

Elsőként az este mindjárt a HFC pehelysúlyú bajnok Borics Ádám kapott lehetőséget, összességében immár harmadjára hívta a szervezet bunyózni. Ott ültem Ádám öltözőjében angol, horvát és bosnyák edzők és bunyósok gyűrűjében, együtt néztük és hallgattuk, ahogy Ádi melegít, ahogy edzője, Balla Tamás hergeli és nyomatékosítja benne, hogy Manuel Bilic ma hiába akar hazai pályán nyerni ellene. Mert ez Ádám pályája, az ő estéje, a folyosón rúgva párat pajzsra rengett minden ajtó, Ádám minden rúgásnál hangosan ordítva rombolta a szomszéd szobában ülő Bilic magabiztosságát, reményeit. Ezt a szemében láttam már, mikor a bevonáshoz készülődött Ádám mellett.

A meccsen aztán (fent láthatjátok a videóban) Ádám támadásai szépen pattantak ki, jól küldte a combosokat és könyököket, a földön is szépen dolgozott, végül a második menetben háromszögbe fogta ellenfelét, aki kopogni kényszerült. De mondja el Ádám, hogy látta a küzdelmet belülről. 

Borics Ádám nyert a 2. menetben fojtással!!! Ádi szavai.

Posted by totaldamage.hu on Friday, March 18, 2016

Az öltöző folyosóján zokogott Bilic, ez pedig hűen tükrözi, hogy mennyire fontos volt neki ez a küzdelem, hogy mennyire meg akarta nyerni ezt a bunyót Ádám ellen, aki egy újabb és talán még markánsabb lépést tett karrierjében. Mind az FFC karrierje szempontjából fontos ez a diadal, mind pedig a nemzetközi ranglistákon elfoglalt pozícióját tekintve. 

borics_bilic.jpg

Ádám várja a ringbe ellenfelét

Közben Sényei Laci és Halmi Viktor melegített két öltözővel odébb, mindketten címmeccsre készülve. Sényei ellenfele Borics Ádival egy teremben készült, váltottunk is pár szót, megbizonyosodhattam arról, amit Sényei anno mondott róla: ez a srác őrült. Balla Tomi közben megjegyezte, hogy Ivan Gluhak bandázsát nagyon vaskosra kötötték, vagyis nem feltétlenül földharcban gondolkodtak Lackó ellen. A Sényei vs Gluhak 2 aztán az est talán legjobb mérkőzése volt, lényegében extázisban néztem végig a lelátóról. Gluhak nagyon veszélyesen, kemény ütésekkel szélesen támadt, Sényei viszont szépen mozgott lábon, kívülről ugrált be támadásaival, valamint Gluhak első lábát folyamatosan támadta. Olykor parázs ütésváltások, forduló könyökösök / rúgások és guardba hullások váltották egymást, őszinte bunyóban szórakoztatta a közönséget a két srác. Sényei uralta a küzdelmet, egyedül a második menetben volt talán pár pillanatra bajban Lackó, mikor egy bal horog átfutott rajta, de kimozogta, majd a harmadikban befogta Gluhakot egy háromszögbe. Gluhak nem kopogott, erre valahol számítottam is, majd eszméletlenül hámozta ki a mérkőzésvezető Sényei szorításából. Laci roppant boldogan és felszabadultan ugrott ki a ringből, hogy a számára kedves emberekkel ünnepeljen, majd a magyar zászló leple alatt az öv is a derekára került. Ismét mattolta Gluhakot és megérdemelten, karrierjében veretlenül ült fel a patinás szervezet váltósúlyú trónjára. 

Sényei László váltósúlyú megkoronázása az #FFC23 címmérkőzésén! totaldamage.hu#tdmagyar #mma #champion #andnew

Posted by totaldamage.hu on Friday, March 18, 2016

Sényei Lászlót megkoronázzák

A folytatás azonban nem hozta a teljes magyar sikertörténetet az est kapcsán. Sényei barátja és csapattársa, Halmi Viktor érkezett a ringben, hogy könnyűsúlyú címét megvédje a késői beugró, fiatal csodagyereknek titulált Ahmed Vila ellen. Vila szintén Borics öltözőjében készült, üveges tekintettel járkált fel és alá egész este. Nem tudtam eldönteni, hogy fejben máris szétesett, vagy épp ellenkezőleg, ennyire összpontosít a sikerre? Ez a ringben azonban kiderült. Kezdésként óvatosak voltak a felek, Vila tisztelte Viktor, majd hirtelen látványos és technikás grapplng mérkőzés kerekedett, melyben Vila meglepően jól dolgozott, tiszta megmozdulásokkal operált, melyet Viktor védett, szépen jött ki a szub-kísérletekből, majd támadott vissza, elsősorban guardból dolgozott GnP a magyar bajnok. A három menet forgatókönyve nagyjából a fenti sorokkal írható le, viszont Viktor nem tudott fölé nőni egyértelműen ellenfelének, vélhetően el is fáradt a mérkőzésen végére, mely hatására Vila egyre magabiztosabb támadásokra vállalkozott a mérkőzés végén.

halmi_vila.jpg

Halmi Viktor pontozással elveszíti címét

A három menet végén egyhangú pontozással Viktor kihívójának ítélték az övet, aki könnyei között köszönte a lehetőséget Viktornak. Halmit láthatóan megviselte az intenzív küzdelem, térde duzzadtnak tűnt, remélhetőleg komolyabb fizikai problémákkal nem küzd a lelki sebek mellett. 

Összességében tehát a magyar harcosok nagyszerű teljesítményt hoztak tegnap este, kiemelném még a népes és lelkes magyar szurkoló tárbort a lelátón, akik rendületlenül biztatták és hajtották honfitársaikat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr298497896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása