TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: McGregoré a UFC történetének első egymillió dolláros meccspénze

2016.03.05. 17:14 td_interim

money-fight.jpg

Az már egy elég kövér csekk.

8_corners_banner_blog.gif 

Igaz, hogy nem két bajnoki öv szimultán birtoklásával, de mégiscsak történelmet fog írni Conor McGregor.

A nagyhangú ír már biztos, hogy új mérföldkövet állít fel holnap hajnalban: a UFC 196 főmérkőzése után megkapja a promóció történetének első egymillió dolláros meccspénzét. Az éjjeli gála fizetéseit az ESPN hozta nyilvánosságra.

McGregor a hivatalos adatok szerint tisztán egymilliót rak zsebre, melyhez nem jár győzelmi bónusz. Ennél jóval többet fog keresni, mert részesedése van a pay-per-view eladásokból, kiemelt szponzoráltja a Reeboknak és a Monsternek, Dana White UFC-igazgató előszeretettel oszt neki nyilvánosságra nem hozott jutalompénzeket, és mint mindig, most is előre esélyese egy est meccse vagy est kiütése bónusznak is.

Ami azt illeti, tegnap lement egy páros interjú McGregorral és ellenfelével, Nate Diazzal a CNBC pénzcsatorna „Köcsög vagyok, tapsoljatok” című műsorában, ahol Conor azt állította, a UFC 196-os összbevétele meg fogja haladni a 10 millió dollárt.

Itt álljunk meg egy pillanatra: fogalmam sincs, hogy ezt a beszélgetést a UFC szervezte-e le, vagy a tévécsatorna gondolta azt, hogy mekkora poén lenne körberöhögni a közismerten csóró Diazt, de a felvételtől felfordul a gyomrom. Nem elég, hogy ez az egész élből patkányság, még a műsorvezetőnő is olyan, mintha egy túltolt paródiából lépett volna elő, csak ő nem vicces, hanem simán hiperirritáló. Nem csoda, hogy Nate ott is hagyta az interjút a fenébe.

Most, hogy kicsit kihánytam magam, folytassuk: a stocktoni betyár is jól keres a bunyón. 500 ezer dollárt, győzelmi bónusz nélkül. Diaz decemberben 20 ezres alappénzt és még ugyanennyi győzelmi bónuszt vitt haza, miután megverte Michael Johnsont.

Az ESPN jelentése szerint az előmeccs résztvevői is komoly pénzeket fognak szakítani: a női harmatsúlyú bajnok Holly Holm 500 ezer dollárt, győzelmi bónusz nélkül, kihívója, Miesha Tate pedig 46 ezres alappénzt, amire még kap 46 ezer dollár győzelmi bónuszt, ha elhódítja az övet. Tate előző, Ronda Rousey elleni címmeccsén 28/28 volt a leosztás.

McGregor eredetileg azzal akart történelmet írni, hogy ő lesz a UFC fennállása során az első bunyós, aki egyszerre két súlycsoport bajnoki övét is birtokolja, de ez a 155 fontos király Rafael dos Anjos kidőlése miatt nem jöhetett össze. Azért ez a történelem-írás se semmi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr378446722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása