TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Birkózók birkózás nélkül?

2015.12.11. 16:53 td_interim

chad-mendes-vs-frankie-edgar-600x400.jpg

Hiába Frankie Edgar és Chad Mendes, mi állóharcot vizionálunk a ma éjjeli UFC-gála főmeccsére. Ki lesz a győztes? Hát a többi meccsen? Kattints és elmondjuk a véleményünket.

hfc_12_banner_336x280.jpg

Kötelező köré az elsőbbség: mérlegelés – a súlyát mindenki rendben hozta a gálára.

Esélyek!

erosa.jpg 

Julian Erosa vs. Marcin Wrzosek

TUF-versenyzők meccselnek. Mit tudom én. Hajrá, lengyel! Wrzosek győz... valahogy.

 tatsu.jpg

Tatsuya Kawajiri vs. Jason Knight

Kawajiri látott már szebb napokat bő számmal – de keményebb ellenfeleket is. Negyvenötödik profi meccsére mi egyebet is kívánhatnánk a Pride-veteránnak, mint jó egészséget, és első menetes szubmissiön-győzelmet a UFC-újonc ellen?

jlau.jpg 

Joe Lauzon vs. Evan Dunham

Visszatér a bónuszkirály! J-Lau ezúttal Dunhamba vágja a fejszéjét. Bármennyire is rajongunk a matekszakkörös Lauzonért, azt el kell ismernünk, hogy a csúcsot már maga mögött hagyta. Dunhamről is elmondható ugyanez – a rajongásunkat leszámítva – így kiegyenlített, melós meccset várunk. Mindketten a földön élnek igazán, de míg Evan grapplingje inkább nyomorgatásban és pontgyűjtésben erős, addig Lauzoné természetesen a kivégzésekben. Mai állapotukban Dunham tűnik összeszedettebbnek, ezért most fájó szívvel ugyan, de az ő győzelmére voksolunk, egyhangú pontozással.

barbofergu.jpg 

Edson Barboza vs. Tony Ferguson

Zubogva folyatjuk a nyálunkat. Mivel mind a brazil, mind az amerikai baromi látványos állóharcos, megvan az esélye annak, hogy látni fogjuk a nyári Barboza vs. Felder Tekken-meccs folytatását. Azért van némi különbség Felder és Ferguson között: El Cucuy sokoldalúbb, jobban keveri a támadásait, és kreatívabb is. Ez az eddigi mesterművében, Josh Thomson elverésében nyilvánult meg a legjobban.

Barboza a UFC könnyűsúlyának egyik legdurvább tiszta kickboxere, de ha nyomás alá helyezik, azt nagyon nem szereti. Ráadásul nem csak a támadásai sínylik meg azt, ha elszívják előle a levegőt, ilyenkor a beérkező csapásokra is leginkább megremegéssel és fejben feladással reagál. Fergusonnak ugyan nem kenyere a folyamatos arcba mászás, de mozog olyan nyeglén és hajigálja úgy a végtagjait a másik felé, hogy váratlan megoldásaival klasszikus nyomasztás nélkül is lehozza a meccset – ráadásul van a csapásaiban annyi kakaó, hogy egy TKO-ra is jó legyen.

lobovhall.jpg 

Artem Lobov vs. Ryan Hall

TUF 22 versenyzők. Lobov ugyan orosz, de Conor McGregor ölebeként tiszteletbeli európai állampolgár is. Úgyhogy ő nyer, nem vitás. KO!

frchad.jpg 

Frankie Edgar vs. Chad Mendes

A UFC pehelysúlyának két messze legjobb birkózója egymás ellen, figyeltek? Éppen ezért gondolom azt, hogy birkózásnak ezen a meccsen nyoma sem lesz. Ha az egyik levinné a másikat – nem sikerül, ha mégis – a másik egyből felpattan. A bunyót tehát állva fogják eldönteni, ahol meg szintén baromi kiegyenlített a párosítás.

Mendes király MMA-bokszolóvá képezte magát az elmúlt években, vaskos KO-erővel (ami csak Conor McGregor álláról pergett le nyom nélkül, de hát Conor nem ember, hanem valami mesebeli lény, minimum még vasárnap hajnalig). Frankie meg mindig is jó volt bokszban, és azt, hogy a csapásai nem erősek, kiválóan ellensúlyozta a lábmunkájával. Az ő receptje egy kicsit furmányosabb, mint Mendesé, elmozgással, ki-beugrálással szereti hülyíteni és kidekorálni az ellenfeleit, amiben óriási segítségére van az is, hogy folyamatosan a levitellel veszélyeztet. Erre, mint fent írtam, szerintem ma éjjel nem alapozhat, így viszont nagyon fontos összetevő vész ki a játékából.

Szóval nézzük meg újra, mi is marad meg? Mendes KO-ereje, Edgar lábmunkája, és ne hagyjuk figyelmen kívül azt sem, hogy a ma éjjeli bulit, a tegnapihoz hasonlóan megint a WEC-től örökölt kisketrecben tartják. Ennek már elégnek kellene lennie ahhoz, hogy kiütéses Mendes-győzelmet sikoltsunk, csakhogy van itt még valami. Ez pedig nem más, mint az univerzum egyik biztos és megmásíthatatlan alapvetése, a Frankie Edgar-kiüthetetlenségi tétel. És ezzel el is dőlt, Edgar győz, egyhangú pontozással.

A TUF 22 Finale mérlegelésének teljes eredménysora: 

Frankie Edgar (145.5) vs. Chad Mendes (146)
Ryan Hall (155) vs. Artem Lobov (155) – “TUF 22” lightweight tournament final
Edson Barboza (155.5) vs. Tony Ferguson (156)
Evan Dunham (156) vs. Joe Lauzon (155.5)
Tatsuya Kawajiri (146) vs. Jason Knight (145)
Julian Erosa (155) vs. Marcin Wrzosek (155)
PRELIMINARY CARD (FOX Sports 1, 8 p.m. ET)

Konstantin Erokhin (230) vs. Gabriel Gonzaga (263)
Ryan LaFlare (171) vs. Mike Pierce (170.5)
Geane Herrera (125) vs. Joby Sanchez (126)
Chris Gruetzemacher (156) vs. Abner Lloveras (155)

 

Vásárolj a TDMGStore-ban és HFC12 jegyet kapsz ajándékba!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr608156820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása