TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Aldo vs. McGregor a számok tükrében

2015.12.08. 13:38 td_Emree

nevtelen_2.png

Conor McGregor: - Ekkora bunyó lesz! José Aldo: - Hiszem, ha látom.

Azt már az óvodások is tudják, hogy ha december 12-e, akkor Aldo vs. McGregor. A tengerentúlon nagy hagyományai vannak, hogy a különböző sportágakban vezetett statisztikák alapján próbálják megtippelni az aktuális mérkőzések kimenetelét. Ezen írás erejéig mi is megpróbálkozunk ezzel a módszerrel, hátha bejön! Következzen az Aldo vs. McGregor összecsapás győztesének megjósolása, szigorúan a számok alapján.

hfc_12_banner_336x280.jpg

Életkor – X

A bajnok José Aldo, 1986. szeptember 9-én született, így két évvel idősebb az 1988. július 14-i születésű ír, ideiglenes bajnoknál. Ez elég kis különbség, így nem hinném, hogy releváns lenne a témában.

Magasság, ütőtáv – McGregor

Aldo, 170 centiméteres magasságához, 178 centiméteres ütőtáv tartozik. Ezek a mutatók McGregor esetében a következők, 175 centiméter magas és 188 centiméter az ütőtávja. A magasságkülönbség a kihívónál van – bár ez nem olyan jelentős, ellenben a 10 centiméteres ütőtáv különbség már hangsúlyosabban mondatja azt, hogy Conor McGregor lesz a győztes.

Testtömeg – X

Mivel egy súlycsoportban küzdenek, így ez elsőre talán nem tűnik fontosnak. Aldo egy 2006 május meccsét leszámítva – itt könnyűsúlyban lépett ketrecbe, végig jelenlegi súlycsoportjában pehelysúlyban bunyózott. McGregor 2012 decemberében nyerte el a Cage Warriors könnyűsúlyú bajnoki címét, előtte és utána is, azonban pehelysúlyban harcolt. Mindketten nagyjából 73-75 kilóról fogyasztanak, amiben már komoly rutinjuk van, így nem hiszem, hogy ez faktor lehet.

Profi debütálás – Aldo, bunyós évek - McGregor

A pehelysúlyú bajnok 2004. augusztus 10-én mutatkozott be a profik között. Az ideiglenes bajnok 4 évvel később, 2008. március 8-án tette ugyanezt. Aldo ugyan 2 évvel idősebb ellenfelénél, azonban így is ő van régebb óta a bizniszben, vagyis a tapasztalat elméletben vele van. Ugyanakkor olvashattuk már, hogy egy bunyós teljesítményénél fontos szempont, hogy mióta is van a bizniszben, mert az ilyen magas szinten való versenyzés komolyan megterheli a szervezetet, amivel időarányosan csökken a teljesítmény. Ha, így nézzük a dolgot, akkor McGregornál az előny.

UFC-ben eltöltött idő – Aldo

Aldo 2011 áprilisa óta erősíti a UFC-t. 2008-tól, azonban a WEC-nél bunyózott, ami lényegében egy, az UFC által alapított liga volt a kisebb súlyú versenyzők számára. Az UFC honlapján a WEC-nél lezajlott bunyókat is a sajátjának tekinti. McGregor 2013 áprilisában mutatkozott be az UFC-nél. A számok azt súgják, Aldo.

Meccsrekord – Aldo

A sebhelyesarcú 25-1-es mérlege áll szemben az ír fenegyerek 18-2-es profi mérlegével. Aldo egyetlen vereségét, még a könnyűsúlyú debütálásakor 2005. november 26-án szenvedte el, egy hátsófojtás képében. Ettől kezdve, azonban nem veszített, ami azt jelenti, hogy 18 meccses győzelmi széria van mögötte. McGregornak is meggyűlt a baja a földharccal. Az ő utolsó veresége, még 2010-ben esett meg, amikor is karháromszög fojtást kellett kopognia. Innentől fogva, azonban egy 14 meccses győzelmi szériát kalapált össze magának. A számok alapján Aldonál az előny.

Idő előtti befejezések – McGregor, bónuszok – McGregor

Aldo 25 győztes meccséből 14-t nyert KO/TKO-val (56%), 2-t submissionnal (8%), 9-t (36%) pontozással, ezekből egyet leszámítva mindegyik egyhangú volt. Az UFC/WEC-nél eltöltött idő alatt 6 bónuszt zsebelt be, 3-t az est kiütéséért és 3-t az est bunyójáért.

McGregor 18 győzelméből 16-t szerzett KO/TKO (89%) képében, 1 submission (6%) és 1 egyhangú pontozásos (6%) győzelem mellett. Az UFC-ben eddig lehozott meccsei során van egy est kiütése bónusza, valamint 4 további bónusz az est teljesítményéért – időközben volt egy kis kavarás az UFC bónusz elnevezési rendszerében.

McGregor szám szerint is 17-16, és arányaiban is 95%-64% többször fejezte be eddigi meccseit, mint brazil ellenfele. És mivel most a számok számítanak, így ez alapján bizony az írre kellene tenni a lóvét.

A bónuszokat tekintve hasonló a helyzet. 6 az 5 arányban Aldo nyer, azonban Aldo 15 meccs alatt szedett össze 6 bónuszt (40%), míg McGregor 6 bunyóból 5-ön kapott valamilyen extra elismerést (83%).

Ringrozsda, utolsó meccs ideje – McGregor

Aldo több mint egy éve 2014. október 25-én lépett utoljára ketrecbe. Ezzel szemben ír ellenlábasa, 2015. július 11-én. Érdekesség, hogy utoljára mindketten Chad Mendessel bunyóztak, akivel Aldo egy ötmenetes háborút vívott, míg McGregor kiütötte, de ez most nem számít. Mivel Aldonak elég sok időt és meccset kellett kihagynia korábban is, így ez alapján McGregor a nyerő.

Harcstílus az UFC meccseik alapján

Az UFC statisztikát vezet a náluk lehozott meccsek után, a bunyósok teljesítményéről így ezt is górcső alá vesszük.

Állóharc – Aldo

Aldo útjára indított ütései, rúgásai 44%-ban találnak, ezek 80%-át állásból indítja. McGregor szintén 44%-ban talál be és 75%-ban ő is állásból dolgozik. Védekezés terén a brazilnak a felé indított ütések, rúgások 72%-át sikerül elkerülnie, míg az írnek ez 64%-ban sikerül . Ha hajszállal is, de Aldo.

Földharc – Aldo

A sebhelyes arcú földre viteli kísérleteinek 72%-a sikeres, McGregor 83%-ával szemben. Ha védekezniük kell, akkor a bajnoknak a a földre viteli kísérletek 91%-át sikerül hatástalanítani, míg az ideiglenes bajnoknak 67%-on áll ez a mutatója. Aldo.

A számok alapján ez bizony döntetlen. Hogy ne legyen ennyire száraz ez a cikk döntsön egy kevésbé számokon alapuló faktor. Jöjjön a hirtelen halál születési név a születési név ellen. José Aldo da Silva Oliveira Junior vs. Conor Anthony McGregor.

Remélem ez a kis szösszenet segített nektek eldönteni, hogy kire tegyétek a pénzt december 12-én. Ha nem, akkor van, aki szintén tud tanácsokat adni a témában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr428145496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása