TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Ronda Rousey összeverte a partnerét

2015.10.14. 16:42 td_interim

usp_mma_ufc_184-ronda_rousey_media_day_70921178_1.jpg 

Nem Travis Brownet – ez még egy korábbi sztori.

Watching the game. #tdmg #under #pressure #rashguard #totaldamage #training #wear #fight #bjj #lifestyle #bjjlifestyle #grappling #tdmgstore

Posted by TDMG on Wednesday, October 14, 2015

Ronda Rousey a háztartáson belüli erőszak egyik legnagyobb ellensége: minden alkalmat megragad, hogy kritizálja a volt nőit összeverő Floyd Mayweather Jr.-t. Fontos és jó dolog hogy felemeli a hangját a küzdősportokat elemésztő rákfene ellen, de most kiderült: olyan igazi, megingathatatlan alapja neki sincs erre.

A háztartáson belüli erőszak nem csak a nőket sújthatja, áldozatául eshetnek férfiak is – mint ahogy lehet, hogy áldozatául is esett neki Rousey egyik volt partnere. Ronda ráadásul teljesen nyíltan vallott a férfi összeveréséről tavasszal megjelent My Fight / Your Fight című önéletírásában – a kérdéses sztori azért kapott csak most nagyobb figyelmet, mert Ronda most már hivatalosan is egy nőveréssel gyanúsított bunyóskollégájával jár.

Itt van a történet, a My Fight / Your Fight e-bookjából:

1.png

2.png

3.png

A sztori Ronda első Miesha Tate elleni meccse előtt játszódik néhány héttel. Rousey akkori barátja – akit a többi volt partnerhez hasonlóan kódnéven említ csak a könyvben, ő itt épp Snapper McCreepy – gépén egy tucat meztelen fényképet talált magáról, amit a férfi akkor készített, amikor Ronda aludt. Rousey formatálta a winchestert, aztán megvárta a munkából hazatérő férfit. Mikor az megérkezett, lekevert neki egy óriási pofont, aztán a képébe üvöltötte, hogy megtalálta a képeket. A férfi meg akarta magyarázni a dolgot, de Rondát ez nem érdekelte (érthető, mégis mi magyarázni való van ezen), és le akart lépni. A férfi elállta az útját, és itt durvul el a dolog: Ronda bevitt az arcába egy jobbegyenest, majd egy balhorgot. Aztán újra pofon vágta, majd, mivel erre sem mozdul a férfi, klincsből arcba térdelte, végül csípődobással eltakarította az útból „Snapper McCreepyt.” Ronda kiszaladt a lakásból, autóba vágta magát, ám a férfi ide is követte és beszállt a kocsiba. Ronda kiszállt, megkerülte az autót, kihúzta az ülésből a férfit, aztán otthagyta a járdán a vereségébe beletörődő ex-partnert és elhajtott.

Ez baj. Az első pofon még nem – mondhatjuk, ez hétköznapi dolog, ráadásul a fickó meg is érdemelte perverziójáért és sunyiságáért – de ami azután következett, az lehet, hogy kimeríti a háztartáson belüli erőszak fogalmát. Ezt a férfit Ronda, a professzionálisan képzett MMA-harcos konkrétan összeverte. Tény, hogy a faszi nem akarta elengedni Rondát, de az is tény – hiszen Rousey maga vall erről a könyvben – hogy a férfi nem emelt kezet rá. Valóban szükséges volt ennyire megruházni a pasast? Minden csapás kellett ahhoz, hogy eltakarodjon az útból? Ez az, amiről fogalmunk sincs, és nem is lehet, hiszen a sztori akkor el sem jutott a rendőrséghez, így nem is vizsgálta ki senki.

Mégpedig azért nem, mert a férfi nem indított pert – ez érthető, hiszen a fotók miatt maga is nyakig sáros volt, de a háztartáson belüli erőszak áldozatai egyébként is csak a legvégsőbb esetekben fordulnak segítségért. Pláne a férfiak – őket a büszkeségük tartja vissza attól, hogy rendőrt hívjanak.

Ronda Rousey egy csomó nőt inspirált arra, hogy kiálljon magáért és megpróbálja megvalósítani az álmait, ami nagyon jó, de ez a sztori ebben a formában rossz üzenetet hordoz. Még egyszer: lehet, hogy minden csapás jogos volt – és végül is Ronda, miután földre vitte a férfit, nem állt neki még ott is ütni/rugdalni őt, helyette azonnal lelépett – de, mivel a történetet az ismert okok miatt nem göngyölítette fel a hatóság, nem tudhatjuk, hogy az akció túlment-e az önvédelem határain. Bízunk benne, hogy nem: az már mindennél szomorúbb lenne, ha a női MMA-sokat is el kellene kezdeni lekapcsolni háztartáson belüli erőszak miatt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr127968104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása