TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Megtiltották, hogy beteg gyerekeket látogasson – mert MMÁ-zik

2015.09.28. 14:50 td_interim

paleleitwitter.jpg 

Soa Palelei az előítéletek áldozata.

VILLÁMAKCIÓ #2 • TDMG SNAPBACKA villámakció második áldozata a TDMG Snapback. Már csak pár darab maradt, most ezt is kedvezményesen megszerezhetitek. http://goo.gl/CEMYZU

Posted by TDMG on Sunday, September 27, 2015

Nem engedték meg Soa Paleleinek, hogy beteg gyerekeket látogasson a kórházban, pusztán azért, mert a UFC harcosa. A nehézsúlyú Palelei október közepén huszonnégy órás tévés adománygyűjtésen vesz részt, ahol a befolyt összegből a gyerekeket segítik. Az akciónak most hétvégén tartották volna a promóciós fotózását a Princess Margaret Hospital-ban, de a kórház megtiltotta Paleleinek a látogatást, arra hivatkozva, hogy MMA harcos.

Mivel a UFC harcait jelentős ellentmondások veszik körül, melyekről a média is gazdagon beszámol, és mert a sport jelenleg Nyugat-Ausztráliában tiltott, a PMH vezetősége úgy döntött, nem lenne helyénvaló, ha a sport egy képviselője látogatást tehetne a kórházban. A PMH-nak gondoskodási kötelezettsége van a páciensek, azok családjai és a kórház dolgozóival szemben. Mivel közmondásos erőszakosságával ez a sport a közösség sok tagjában erős ellenérzéseket kelt, és mivel Nyugat-Ausztráliában tiltott is, a vezetőség úgy érezte, egyelőre ez a legjobb döntés.

Palelei a halálos beteg gyerekek kívánságait teljesítő Make-A-Wish Foundation nagykövete, eddig is számos jótékonysági akcióban vett részt, úgyhogy már csak ezért is hüledezve áll a történtek előtt.

Megdöbbentett. Elvárod tőlem, hogy huszonnégy órát melózzak, vásárra vigyem a bőröm érted, pénzt gyűjtsek neked, de nem engeded, hogy lássam a gyerekeket? Csalódott vagyok. Nem mehetek oda, nem láthatom a gyerekeket.

12004782_909199499115991_6432534229797358164_n.jpg

A maratoni tévés adománygyűjtés során Palelei egy társával együtt megkísérelné, hogy huszonnégy órán keresztül, megállás nélkül kőkeményen edz a kamerák előtt. Ez igazi emberkísérlet, ami hihetetlenül igénybe veszi a szervezetet – ezzel a látványossággal hívnák fel a figyelmet a gyerekekre, így várnák az adományokat a tévénézőktől. A kórház eljárása rossz ízt hagyott a bunyós szájában, de Palelei ezzel együtt is belevág a gyűjtésbe október 17-18-án.

Ausztráliában nem áll jól a küzdősportok szénája: az Ausztrál Orvosi Szövetség néhány fiatal sportoló tragikus halála miatt jószerivel teljes mértékben be akarja tiltani az amatőr bokszot, de az MMÁ-ról sincsenek jó véleménnyel – amint azt Palelei esete is mutatja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr377849472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása