TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Jose Aldo törvényt sért

2015.07.21. 13:37 td_interim

img_8673_0.JPG 

A bajnok leszarja a tiltást és október elseje után is intravénásan fog visszatölteni.

 

A UFC idei doppingellenes hadjáratának egyik legkeményebb eszköze a fogyasztás utáni intravénás visszatöltés megtiltása. A szervezet kokszellenes programját felügyelő Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökség (USADA) eredeti tervei szerint július elsejétől akarta illegálisnak minősíti a módszert, később ezen módosítottak és október első napja lesz a vízválasztó.

A tiltás rengeteg harcost érint érzékenyen, várhatóan sportolók tömegei fognak súlycsoportokkal feljebb lépni – hacsak nem találnak egy kiskaput. A UFC pehelysúlyú bajnoka, Jose Aldo úgy tűnik, megtalálta a megoldást, és ezt nem is rejti véka alá.

Aldo várhatóan decemberben vív címegyesítő mérkőzést az ideiglenes bajnok Conor McGregorral, ez infúziós visszatöltés nélkül aligha valósulhatna meg, de a bajnok nem is számol ezzel az eshetőséggel. A brazil nemrég a Nova Uniao edzőtermében tartott sajtótájékoztatót, ott beszélt visszatöltős terveiről. 

Ez nem csak számomra probléma, de minden sportolónak, főleg azoknak, akik nagyokat fogyasztanak. De készült egy tanulmány, és abban említenek különféle technikákat is.

 

Csak annyit kell tenned, hogy azt mondod, rosszul vagy, bemész a kórházba és simán visszatöltenek intravénásan. Nem mondhatják, hogy „ó, gyere vissza később.” De még nem ismerem ennek a részleteit. Sportolóként nehéz ügy nem használni az infúziót, mert az a legjobb módja a visszatöltésnek. Azzal jöttek, hogy az orális visszatöltés jobb, de elképzelni sem tudom, hogyan állhattak elő ezzel. Minden beteg emberrel, ha kórházba megy, az első, amit csinálnak, az, hogy felszúrják az infúziót.

Aldo szerint annyira nagy jelentősége van a McGregor elleni meccsének, hogy Dana White-ék egy visszatöltés miatt biztosan nem fognak ugrálni. És amúgy sem hiszi, hogy bárki képes lenne őt elkapni.

Továbbra is használni fogom az infúziót, engem nem érdekel. Majd azt mondom, enni fogok, aztán ezt csinálom helyette. Úgysem fognak kivenni abból a kurva meccsből, szóval nem izgat a dolog. Mondhatnak bármit, tudományosan bizonyított, hogy ez a visszatöltés legjobb módja. Csak akkor állíthatnak meg, ha 0-24-ben rám állítanak egy szekust. Ez van.

 

Így is, úgy is csinálni fogom, vagy majd valaki megcsinálja helyettem. Átmegyek egy haveromhoz, vagy egy másik hotelszobába. Kurvára leszarom. Nem fognak kivenni a meccsből, és nem is tudnának. Ez nem doppingolás. Azt mondják, majd erre is tesztelnek. És hogy fogod kimutatni az infúziót a vizeletemből, tesó? Csak úgy tudják, ha új technikákat vezetnek be. Úgy tesznek, mintha nindzsák lennének. Tök hülyék.

Az infúzióhasználat tiltása persze McGregort is érinti – valószínűleg még jobban is, mint Aldót. Az ír még nem szólalt meg a témában. 

Megérkezett a TDMG, Magyarország első küzdősport és lifestyle ruhamárkája! Like-ot neki!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr617644408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása