TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Zsinórban kétszer nyerni? Állítólag történt már ilyen, Bisping!

2015.07.18. 14:51 td_interim

michael-bisping-ufc-127.jpg 

Vajon a britnek is sikerül a bravúr? Kattintás után szemügyre vesszük a UFC Fight Night 72 main card-mérkőzések esélyeit.

 

Súlyok: minden rendben.

Esélyek!

 raymarfa.jpg

Stevie Ray vs. Leonardo Mafra

Fun fact: Ray '13 decemberében kikapott Buchinger Ivántól, fojtással. Ami a UFC-t illeti, áprilisban, a krakkói gálán debütált, a kidőlő Jason Saggo helyére ugrott be, és küldte haza második menetes TKO-val Marcin Bandelt. Mafra nagyobb veszélyt jelent Bandelnél, már csak a méretei folytán is: a brazil eddig váltósúlyban vitézkedett. UFC-s debütjén kikapott Rick Storytól, amit idén márciusban egy könnyűsúlyra való leaszalással és egy pontozásos győzelemmel feledtetett. Ray nagyot üt, Mafra nagy – a nehéz ezt megsaccolni, de győzzön a skót, pontozással.

edwardspawlak.jpg 

Leon Edwards vs. Pawel Pawlak

Pawlak a jobb grappler, de Edwards erősebb, gyorsabb, kegyetlenebb ütő és képes lesz lábon eldönteni a meccset (Seth Baczynskit például nyolc másodperc alatt döntötte el áprilisban, höhö). Edwards győz, TKO-val.

jojocasey.jpg 

Joanne Calderwood vs. Cortney Casey

JoJo nem volt mentálisan rendben legutóbbi jelenésénél, tanácstalanul totyogott előre a ketrecben, és villámgyorsan, az első menetben el is veszítette a meccset Maryna Moroz ellen, karfeszítéssel. Casey eddig minden győzelmét kivégzéssel aratta (egy szem vereségét ugyancsak finish-sel szenvedte el), de ez még csak az ötödik profi meccse lesz. Ugyanakkor: Moroz is csak karrierje hatodik meccsét vívta, amikor lenyomta Calderwoodot. Azt csiripelik a madarak, Cortney nyers, de tehetséges, JoJóval szemben meg – ahhoz képest, mekkora reményekkel érkezett a UFC-be – eléggé tanakodó álláspontra jutottam. Azzal együtt megszavazom most neki a bizalmat, feltételezve, hogy extra adag motiváció munkál most benne, hogy feledtesse a legutóbbi blamát. Calderwood győz, pontozással.

 duffyjorge.jpg

Joseph Duffy vs. Ivan Jorge

Jorge a sport veteránja: 34 éves, 30 meccsel a háta mögött, ebből 26 győzelem, köztük egy vagonnyi kivégzés. De ez nem jelent semmit, amikor ellenfeled Az Ember, Aki Utoljára Legyőzte Conor McGregort. Igen, ennyire megszédít ez még mindig, de az sem bizonytalanít éppen el az ír esélyeiben, hogy Duffy egyszerűen szenzációsan festett márciusi UFC-debütjén, amikor két percen belül megsemmisítette Jake Lindseyt. Irish Joe győz, amivel csak akar, amikor csak akar.

 pearsondunham.jpg

Ross Pearson vs. Evan Dunham

Na, ezek elég ritkán tolják el a biciklit a bírói döntésig. Dunham egykor a könnyűsúly nagy reménysége volt, öt évvel ezelőtti búcsúmeccsén alaposan megszorongatta a volt bajnok Sean Sherket – azóta viszont valami nem smakkol. A következő kilenc meccséből ötöt elveszített – de azok között ott volt egy Rafael dos Anjos – Donald Cerrone – Edson Barboza vereség-csuszamlás is. Most épp kicsivel jobban áll a szénája, januárban kipontozta Rodrigo Damm-et. Pearson is remek hangulatban érkezhet: Al Iaquinta elleni TKO-vereségét Sam Stout brutális kiütésével orvosolta márciusban. Bokszmeccsre tippelek, abban meg Pearson a jobb – Dunham bírja a gyűrődést, de a tököm se akar ilyen emberek meccsén pontozást látni, úgyhogy a brit győz, KO-val.

 bispingleites.jpg

Michael Bisping vs. Thales Leites

Fura gyerek ez a Leites, elverekszi magát Anderson Silváig, természetesen veszít, évekre eltűnik a szemünk elől, de azért közben szorgosan gyűjtögeti a győzelmeket, aztán most megint itt van, tessék, hat évvel a Silva-mérkőzés után ismét főmeccset vív a UFC-ben. Megsüvegelendő a szorgalma és a kitartása, hogy így visszadolgozta magát, de riszpekttel nem lehet bunyókat nyerni. Michael Bisping öregszik, és három éve nem volt olyan, hogy kétszer nyert volna zsinórban, de ezt akkor is behúzza. Öt meneten keresztül körbetáncolja Leitest és elbokszolgat vele, aztán hazaviszi az egyhangú pontozásos győzelmet. 

A UFC Fight Night 72 mérlegelésének teljes eredménysora:

Michael Bisping (185) vs. Thales Leites (185)
Evan Dunham (156) vs. Ross Pearson (155)
Joseph Duffy (155) vs. Ivan Jorge (154)
Joanne Calderwood (115) vs. Cortney Casey (114)
Leon Edwards (169) vs. Pawel Pawlak (170)
Leonardo Mafra (155) vs. Stevie Ray (155)

Paddy Holohan (126) vs. Vaughan Lee (126)
Ilir Latifi (206) vs. Hans Stringer (205)
Mickael Lebout (155) vs. Teemu Packalen (155)
Paul Redmond (145) vs. Robert Whiteford (146)

Marcus Brimage (136) vs. Jimmie Rivera (135)
Chris de la Rocha (245) vs. Daniel Omielanczuk (242) 

Júliusban érkezik a TDMG, Magyarország első küzdősport és lifestyle ruhamárkája! Like-ot neki!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr857637502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása