TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Kimbo KO Ken LOL

2015.06.20. 15:52 td_interim

185_kimbo_slice_vs_ken_shamrock_0_0.jpg 

:-DDD :-(((

 

A Bellator 138 főmeccse pontosan azt hozta, mint amire számítani lehetett. Fel van adva a lecke: valószínűleg lehetetlen ennél nevetségesebb, és egyben szomorúbb mérkőzést produkálni.

Meg kell hagyni, a Bellator remekül ért az atmoszféra-teremtéshez. A bevonulások még tényleg királyak voltak, a holtából egy random szőke szirén idegrángásos/”szenvedélyes” énekére visszatérő „világ legveszélyesebb emberével,” meg a rendőrszirénákat idéző fényjátékra és gettóhiphopra becammogó Slice-szal. Ezek a pillanatok tökéletesen hozták a nyolcvanas évek B-mozijainak hangulatát: bénácskák voltak, eltúlzottak, és elképesztően imádnivalók egyszerre. Tízpontos volt a show, ami viszont utána jött, arról legszívesebben nem beszélnék, csak hát kell.

Fogjuk rövidre: Kimbo és Ken „egymásnak rontott,” Ken magához ölelte Kimbót, „gyürkőzni” kezdtek (igazából ez jobban hasonlított részeg öregemberek dülöngélésére), Shammy könnyedén levitte Sliceot, feltápászkodtak, simán levitte megint, akasztotta a hátsó fojtást, ami, bár teljesen tisztán benn volt, hatástalan maradt, végül a felek talpra vergődtek megint. Ekkor Kimbo egy nagy nehezen sebességbe tett dömper nekilódulásával belehimbálta az ökleit Shamrock arcába, aki földre rogyott, Big John McCarthy pedig hála a jó égnek azonnal, könyörületesen leintette a meccset TKO-val az első menet harmadik percében. Senki sem szeret nagyapaverést látni. 

a teljes meccs

Szörnyű látvány volt, de legalább valószínűleg bunda – a hátsó fojtásban Shamrock bal keze, ahelyett, hogy nyomást gyakorolt volna, Kimbo homlokáról csipegette ujjbeggyel a verejtéket, amíg Slice „ki nem szabadult.” Legyen bármilyen öreg is Shammy, nem veszem be, hogy elfelejtette volna, hogyan kell kivitelezni egy ilyen alaptechnikát.

Így gondolja az internet népe is, röviddel a meccs lefújása után így nézett ki a Bellator 138 eredménysora a Wikipedián:

shammy_dive.jpg

dive, azaz lefeküdt

Az MMA mai generációja sem maradt csendben:

És – bár ez a jelenet még a Kimbo – Shammy meccs előtt történt, úgy, ahogy van, tökéletes összegzése a későbbi afférnak:

Szóval végre magunk mögött tudhatjuk ezt a cirkuszi freakshowt. Jó szar volt, de a nézettséget tuti hozta (ezt még a számok ismerete nélkül is bátran ki lehet jelenteni), úgyhogy lesz még ilyen a jövőben a Bellatornál, ez biztos.

Új dolgok sem derültek ki: Kimbo Slicenak sohasem volt keresnivalója a profi MMA-sok közt, és ezen egy nagyon öreg ember kiütése sem változtat. Kíváncsi vagyok, komoly meccseken mit hoz majd – valószínűleg semmit. Shamrock legenda-státusza pedig természetesen sohasem volt veszélyben, de az isten szerelmére, a saját egészségi állapota érdekében most már vonuljon vissza. Végleg. Mármint komolyan.

A Bellator 138 többi meccse nem látványosság volt, hanem valódi MMA. A finishek is jöttek sorban: a main card egyetlen mérkőzése sem ment végig. Nézzük a legfontosabb pillanatokat, időrendben:

Michael Chandler hátsó fojtással győzi le Derek Campost

Daniel Straus guillotineja Henry Corrales nyakán

Bobby Lashley suplexe Dan Charles ellen

Lashley lassított felvétellé változva TKO-zza Charlest

Patricio Freire nyakig a slamasztikában Daniel Weichel ellen – a kürtszó mentette meg

Freire vert helyzetből üti ki Weichelt

Patricio Pitbull ezzel a szép KO-val megvédte a Bellator pehelysúlyú bajnoki címét.

A gála teljes eredménysora:

Kimbo Slice def. Ken Shamrock TKO (ütések) R1 2:22
Patrício Freire (c) def. Daniel Weichel KO (ütés) R2 0:32
Bobby Lashley def. Dan Charles TKO (ütések) R2 4:14
Daniel Straus def. Henry Corrales szubmissiön (guillotine fojtás) R2 3:47
Michael Chandler def. Derek Campos szubmissiön (hátsó fojtás) R1 2:17

Justin Guthrie def. Steven Mann szubmissiön (D'Arce fojtás) R2 1:09
Justin Lawrence def. Sean Wilson TKO (könyökösök és ütések) R1 4:56
Chris Heatherly def. Garrett Gross egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 29-28) 
Kyle Kurtz def. Adam Cella szubmissiön (karfeszítés) R2 4:13
Hugh Pulley def. Eric Irvin megosztott pontozás (29-28, 28-29, 30-27)
Miles McDonald def. Dan O’Connor szubmissiön (hátsó fojtás) R3 4:30

fedor_sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr147559514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása