TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|KICKBOX: Gökhan Saki távolodik a GLORY-tól?

2015.03.22. 18:16 td_axl

saki.jpg

A GLORY impozáns dinamikával és nevekkel tört előre az elmúlt években, hogy a K-1 után maradt zavaros kick-box vizeken elhozza a rajongók számára áhított párosításokat. Ahogy azonban annak idején Japánban is csak yakuza pénzeken tudták kifizetni a K-1 nagy neveket, úgy a GLORY is hamar szembesült azzal, hogy nem térülnek meg a befektetési a nagy nevek meccspénzei után.

 

Pedig az európai piac mellett a fókuszt áttolták az amerikaira, ahol ugyan szépen építik a keresletet a gáláik iránt, de az elsősorban birkózás és az UFC révén MMA után érdeklődők körét csak fokozatosan tudják beszívni. Európában vagy Japánban a Glory gálákat el tudják adni Spong és Saki nevével, részben ezek a srácok vették át Aerts, Schilt vagy éppen Hoost hagyatékát, viszont ez a két piac vásárlóerejében messze elmarad az USA-tól, ahol ezek a nevek kvázi ismeretlenek. Ez pedig egyértelműen mérhető volt a GLORY 15 nézettségében, mely során Spong és Saki is indult a félnehézsúlyú tornán.

A GLORY ennek megfelelően átgondolta üzleti modelljét, ami azt hozza magával, hogy nem hajlandóak kifizetni több százezer dollárt a nagy neveknek. Üzleti szempontból érthető, Saki és Spong szemszögéből pedig tiszteletlen lépésként is értékelhető mindez, mellyel nem honorálják a szakmai kvalitásaikat. Hogy hová vezetett mindez? Spong lábtöréséből épülgetvén nem tudott igazán alkupozícióba kerülni, bokszmeccseken bunyózgatva leginkább szinten tartja magát bagóért, állítása szerint ezt leginkább régi álma megvalósítása érdekében csinálja, vagyis az ökölvívás területén is el tudja képzelni a folytatást. 

Ezzel szemben Saki többször jelezte, hogy alapvetően nincs semmi baja a GLORY menedzsmenttel - bár érzi rajtuk az amerikai tanácsadók hatását, ami nem feltétlenül szerencsét -, bunyózni pedig bármikor hajlandó számukra az őt megillető pénzért, de egy centtel sem kevesebbért. Ez a zseton pedig nem jön, így Saki is dubajozni megy, a Badr Hari-nak is otthont adó GFC égisze alatt bunyózik legközelebb Sebastian Ciobanu ellen. Ciobanu jó srác, de Saki számára várhatóan nem képvisel majd nagyobb kihívást, viszont Amir herceg pénze valószínűleg szépen zsizseg Saki zsebében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr207292079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása