TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Lovagi bunyó-projektet indít az M-1 Global

2015.02.19. 18:52 td_interim

Az orosz MMA szervezet új sorozatában páncélos-kardos harcosok küzdenek majd egymással.

 

Viccnek tűnhet, mégsem az: a közeljövőben az M-1 hegyomlásnyi emberei már nem csak rövidnadrágban, hanem lovagi páncélban, karddal is egymásnak eshetnek majd a ketrecben.

Az ötlet nem a semmiből jött, tavaly augusztusban, a szentpétervári M-1 gálán az MMA küzdelmek mellett már tető alá hozták az ország első professzionális lovagi bunyóját.* A visszajelzések annyira pozitívak voltak, hogy a szervezet végül úgy döntött, elindítja az M-1 Medieval projektet, ahol kizárólag páncélos-kardos meccseket szerveznének. A harcosok középkori páncélzatot viselnek majd, és ősi kardok tompított élű replikáival hadonászhatnak. Hogy pontosan mikor indulna a Medieval, azt az M-1 vezetősége még nem döntötte el.

td_banner2.jpg

Az első lovagbunyót azon az M-1 Challenge: Battle of Neván láthatta a közönség, ahol Buchinger Iván második M-1-es meccsén kipontozta Mikhail Maljutyint. A középkori mérkőzésen Szergej Ukolov és Michael Ivey esett egymásnak – az orosz győzött. Alább a meccs felvétele, sajnos hang nélkül:

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de amennyire WTF ötlet ez elsőre, én most már annyira izgalomba jöttem – viszont a kizárólagos, páncélos-kardos mez-előírást túl szigorúnak érzem. Tök megnézném például Bukit, ahogy betyárkosztümben, fokost lóbálva „csak előre, rosseb!!” – felkiáltással ráront valami muszkára. MAKE IT HAPPEN!!!

*Időközben goldukat kommentjének köszönhetően megtudtam, hogy a tavaly augusztusi olyannyira nem az első profi orosz lovagi párbaj volt, hogy ilyenekből már simán vannak bajnokságok, sőt, csapatversenyek is, ahol meg már konkrétan csatákat vívnak az egyes nemzetek lovagválogatottjai (örök hálám, hogy ezt a szót leírhattam!). Ráadásul május 7. és 10. között Prágában világbajnokság lesz, ahol zúzni indul a magyar válogatott is. Ez pedig itt a hazai páncélos-bunyós csapatok szövetségének Facebook-oldala. Utóbbi két linkért Tzimiscekoldun előtt emelem sisakom!

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr507189817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

goldukat 2015.02.20. 11:46:27

Üdv!

hmb- historical medieval battle itthon is létező műfaj.
Létezik profight (amit láttunk)
1v1- triatlon 3fegyvernem
5v5
21v21 felállásban
Nem érdemes betyárosan elviccelni, a felszerelés megkötés, eléggé életvédelmi.
Linkelnék pár látványos promot mivel állunk szemben:
www.youtube.com/watch?v=UZ14vNQxnvs
bn.
wmfc: ptro-fight szövetség:
www.youtube.com/watch?v=3016YVVC2XQ

btw Máj 7-10 Battle of nations, világbajnokság Prága. Magyar csapattal, 1v1 versenyzővel. Tessék kijönni szurkolni, megnézni! Állat lesz!
www.youtube.com/watch?v=H-w_F6-XvTk

td_interim 2015.02.20. 17:30:23

hú, király, kösz mindkettőtöknek!
süti beállítások módosítása