TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Tito Ortiz még két meccset szeretne, aztán visszavonulna

2015.02.12. 14:30 td_interim

tito-ortiz-1517-ufc-132-450x260.jpg

Lehet, hogy idén láthatjuk – most már tényleg – utoljára a ketrecben az MMA történetének egyik legnagyobb alakját.

 

Tito Ortiz ma már csak egy kiöregedett cirkuszi látványosság, pedig a kétezres évek elején még ő volt Mr. MMA, a Pride-on kívüli ketrecharc világ legnagyobb sztárja, aki vállára vette a döglődő UFC-t, és a szervezetet akkor felvásároló Fertitta tesók – Dana White trióval együtt megmentette a promóciót a pusztulástól. Bár az igazi popkulturális áttörést a barátból ellenséggé vedlő Chuck Liddell érte el, Ortiz érdemei elvitathatatlanok.

td_banner2.jpg

A Huntington Beach Bad Boy eddig vehemensen tagadta, hogy eljárt volna felette az idő, most viszont végre belátta, hogy talán eljött a tényleges nyugdíj ideje. Viszont nem hagyná ott úgy a ketrecet, hogy előtte meg ne zörgetné még egy kicsit. Bellator címet akar szerezni, és meg is akarja védeni azt, mielőtt végleg szögre akasztja a kesztyűt. A szebb napokat látott harcos az MMAfighting-nak nyilatkozott idei terveiről.

Nem tudhatod, mit hoz a jövő, de ez most a célom. Negyven éves vagyok. Tizenhét év alatt mindent elértem ebben a sportban. Bajnokként visszavonulni, és az egyetlen sportolónak lenni, akinek ez valaha is sikerült – ezeket a célokat tűztem ki. Meg akarom csinálni.

Ortiz 2012 júliusában már visszavonult, a Forrest Griffin ellen elszenvedett vereségét követően. A nyugdíjból egy évvel később csalogatta ki a Bellator, ahol jelenleg 2-0-ás a mérlege: egy nagyon hülye elképzelések nyomán összehozott meccsen kifojtotta a még középsúlyúnak is alulméretezett Alexander Schlemenkót, majd a szervezet történetének legnagyobb nézettségét hozó gáláján kipontozta az egykor szintén szebb napokat látott ex-nyugdíjas Stephan Bonnart.

 

Ortiz azt mondja, egészségesebbnek érzi magát most, mint tíz éve, mentálisan pedig talán még sohasem volt ilyen jó formában. Ugyanakkor tisztában van azzal, hogy az idő kerekét ő sem fordíthatja vissza.

Gyerekeim vannak. Nem akarom megkockáztatni azt, hogy lebénuljak, vagy valami hasonló. Az utolsó két harcomból a lehető legtöbbet akarom kihozni: elnyerni a bajnoki címet, megvédeni, és bajnokként vonulni vissza.

 

Ortizt nemrég kezdte el kóstolgatni a Bellator legutóbbi szerzeménye, egy újabb reaktivált nyugdíjas, Kimbo Slice. A Huntington Beach Bad Boy azonban lehűtötte a kedélyeket: semmi kedve Slice-szal, egy utcai harcossal bohóckodni, mert az „visszalépést jelentene neki.” Teljesen logikus. Ugyanakkor ha Titónak sikerülne elhódítania a Bellator címet, ide a rozsdás bökőt, hogy a szervezet elnöke, Scott Coker addig ügyeskedne, amíg a veterán harcos címvédésén, pályafutása utolsó meccsén mégis csak Kimbóval kéne összeakasztania a bajszát. Az a cripplefight annyi pénzt hozna a Bellator konyhájára, mint még soha semmi.

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

fb_ertessites.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr727162729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása