TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|KICKBOX: KO-szüret volt a Glory 19-en

2015.02.07. 21:21 td_interim

verhoevchamp.jpg

Tizenegyből csak három meccs ment végig.

Az életben nem volt még olyan, hogy valami ennyire méltó legyen a nevéhez: a Glory a hosszú kihagyás után valóban dicsőn tért vissza. Fantasztikus a gála KO-mérlege: tizenegy meccsből nyolc (!!!) ért véget idő előtt. Ennyire magas meccs/KO-TKO arány még sohasem jött össze a szervezet rendezvényein. A kivégzések számának rekordját a New York-i Glory 12 tartja kilenccel, de ott mindez tizennégy párosításból jött össze. A zágrábi, 14-es számú gálán ugyan szintén nyolcszor intették le a találkozókat, de ott tizenhárom meccs volt. Nyolc KO volt még a Glory 4-en is, de ha azt nézzük, hogy ott lenyomtak egy tizenhat fős, ráadásul nehézsúlyú tornát is, az egyáltalán nem is számít soknak. Szóval három hónap kényszerpihenő után történetének brutalitás-csúcsával tért vissza a világ első számú kickbox szervezete. Valahogy így kell degeszre tömni a kiéhezett rajongók pocakját.

(Gyors lábjegyzet, mielőtt a meccsekre térnénk: Mike Tyson sajnos a gálára leborotválta a promóvideókban még olyan szépen virító bajszát. Iron Mike-ot utánozva Nieky Holzken is növesztett magának egy hetyke kis cigánybajuszt, de aztán a legenda borotválkozását látva ő is sietve eltüntette a magáét. Ez szerintem elég aranyos dolog.)

td_banner2.jpg

Verhoeven-nek leszálltak a heréi

Erre aligha számítottak sokan. Már nem arra, hogy Rico Verhoeven megvédi bajnoki címét, hanem arra, hogy úgy megy neki Errol Zimmermannak, ahogy az pont fordítva, a Bonecrushertől lett volna várható. Verhoeven egyszerre volt eszes, erős és agresszív, az elejétől dominálva a meccsen, ami idő előtt ért véget – csak sajnos nem úgy, ahogy szerettük volna.

Zimmerman a második menetben egy pörgőrúgás-kísérletben szétrottyantotta a térdét, és terpeszülésben kötött ki a sarokban. Az orvos megvizsgálta, és tanácsára a bíró TKO-val leintette a meccset. Verhoeven a gála előtt azt nyilatkozta: felőle mondhat Errol bármit, a végén ő igyekszik majd elegáns maradni. Így is lett, a gálát felvezető trash talk és a gyűlölködés ellenére felsegítette Zimmermant a földről. A bajnok is érezte, hogy ennek a meccsnek nem így kellett volna véget érnie, és miután Tyson fancsali képpel a derekára csatolta a bajnoki övet, a ringbeli mini-interjúban azt mondta: ő sem tekinti befejezettnek a történetet, máris negyedik bunyót szeretne. Mi is.

Fun fact: ezen a meccsen volt földharc is.

GROUND AND POUND, BABY!!!

Holzken hozta a papírformát

A váltósúlyú torna nem hozott meglepetést: Nieky Holzken és Raymond Daniels jutott a döntőbe, ahol végül Holzken diadalmaskodott, és nyerte el a bajnoki címmeccs lehetőségét. A Dekkers bányaművek által felszínre hozott gyémántok legcsillogóbbika harmadik menetes TKO-val nyerte meg a tornát. Daniels igyekezett állni a sarat, és maga is kiosztott egy leütést (ez ellen Holzken erősen tiltakozott, szerinte csak megcsúszott), de igazi esélye nem volt a győzelemre. Nieky folyamatosan brutális testütésekkel rengette meg az amerikait, és négyszer is padlóra küldte, így a szabályoknak megfelelően a bíró TKO-val leintette a meccset. A Ramon Dekkers Emléktrófea a lehető legjobb helyere került, szabad az út a 2013-as, örök klasszikus Holzken – Valtellini visszavágójához.

Holzken a torna első meccsét egyhangú pontozással nyerte meg, sok testütéssel és belső-külső rúgásokkal szedte módszeresen darabokra Alexandr Stetcurenkót. Raymond Daniels, a Glory történelem legszebb elsétálós KO-jának tulajdonosa TKO-győzelemmel lépett a döntőbe, ő Jonatan Oliveirát küldte le háromszor trademark pörgőrúgásaival: az első a brazil fiú fején, a másik kettő a testén csattant, többre pedig az elődöntő nem adott lehetőséget.

Andy Ristie egy újabb címmeccs kapujában

Andy Ristie a lehető leggyorsabban le akarta zavarni ezt a meccset, hogy aztán összeakaszthassa a bajszát a könnyűsúlyú bajnok Robin van Roosmalen-nel. Ezt a köztes találkozót a Glory brigád is valószínűleg csak a tisztesség kedvéért pakolta a Suriname-i bunyós elé, legalábbis nem nagyon találok más ésszerű magyarázatot arra, hogy miért kéne egy, a szervezetnél 1-2-es mérleggel rendelkező kickboxert a Giorgio Petrosyant kiütő, Gloryn belül 7-1-nél járó virtuózzal egy ringbe küldeni. Moxon azért megtette, ami tőle telt: az első menet elején gyorsan lerohanta Ristiet, aki a förgeteget csak egy pöcsrúgással tudta megfékezni. Az újraindulás után viszont minden róla szólt: ütések, térdek és két padlóra küldés, aztán egy nagy jobbos, és megvolt a TKO-t jelentő harmadik knockdown. Robin van Roosmalen készülhet, alighanem megvan a következő játszótársa.

A Glory 19 teljes eredménylistája, bal oldalt a győztesekkel:

nehézsúly Rico Verhoeven (c) TKO vs. Errol Zimmerman
váltósúly Nieky Holzken TKO vs Raymond Daniels
középsúly Joe Schilling egyhangú pontozás vs. Robert Thomas
váltósúly Nieky Holzken egyhangú pontozás vs. Alexander Stetsurenko
váltósúly Raymond Daniels TKO vs. Jonatan Oliveira

90kg köztes súly Cedric Smith TKO vs James Hurley
könnyűsúly Josh Jauncey TKO vs. Max Baumert
könnyűsúly Andy Ristie TKO vs. Steve Moxon
váltósúly Francois Ambang KO vs. Stephen Richards
félnehézsúly Brian Collette egyhangú pontozás vs. Myron Dennis
nehézsúly Xavier Vigney TKO vs. Everett Sims

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

fb_ertessites.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr1007150509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása