TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Újabb nagyvadat lőhet a UFC - közeleg a Monster-szerződés

2015.01.03. 15:33 td_interim

quinton-jackson-bellator-1202.jpg

 

Névtelen forrásokra hivatkozva jelentette az MMAjunkie, hogy a UFC közel áll ahhoz, hogy szponzorációs szerződést kössön az egyik legnagyobb energiaital-gyártóval, a Monsterrel. Egy több évre szóló, 7 millió dollár értékű együttműködésről van szó, az energiaital-márka így a Budweiser és a frissen leigazolt Reebok mellé zárkózhat. Az üzlet több szempontból is kényes. A Monster jelenleg a UFC-vetélytárs Bellator MMA egyik fő szponzora, a UFC szponzorációs stratégiája pedig nem engedélyezi a partnereknek azt, hogy a szerződés fennállása alatt rivális szervezetekkel együttműködjenek. Tehát ha aláírnak a felek, új front nyílik az elmúlt napokban fellángoló UFC – Bellator háborúban, mert ha az eddigi gyakorlatot követik Dana White-ék, akkor a kisebb szervezetnek mennie kell, hiszen a Monster, ha választásra kényszerítik, a jobb ajánlatot fogja elfogadni, ami a számok ismerete nélkül is biztosan állítható, hogy a UFC-é.

 

A háború másik frontja természetesen a Quinton Jackson-ügy – a UFC pár nappal ezelőtt jelentette be, hogy ismét leigazolta a harcost, csakhogy a szervezet, ami az elmúlt három meccsén foglalkoztatta a veteránt, a Bellator volt, akik ráadásul bíróságon támadják az üzletet, mert álláspontjuk szerint Rampage-t a mai napig élő, kizárólagos szerződés köti hozzájuk, és a harcos jogtalanul járt el, amikor semmisnek tekintette a papírt, és aláírt régi-új munkaadójához. Jackson fő szponzora egyébként éppen a Monster. És ha mindez nem lenne elég, ott liheg a UFC nyakába a trösztellenes per is, aminek fényében a szervezetnek inkább meg kéne húznia magát, mint sem ismételten fitogtatni az erejét, és a kisebbet félrelökve felmarkolni a nagy pénzt.

 

dana-white-money.jpg

 

Mindezek után a következő forgatókönyvek tűnnek lehetségesnek:

a UFC leszerződik a Monsterrel, és a szponzorációs gyakorlatának megfelelően kigolyózza a Bellatort

 

a UFC leszerződik a Monsterrel, de nagyvonalúan eltekint a Bellator kisemmizésétől, így az egész eljárást kirakatba teheti a jogászoknak (Nem is vagyunk monopólium! Igenis van egészséges versenyhelyzet!)

 

a UFC mind a Monster, mind a Rampage üzletet szándékosan bebukja

Oké, ez utóbbi már az összeesküvés-elméletek terepe, de két elbénázott, ráadásul a nagy nevek miatt nagy visszhangot keltő biznisz remekül szolgálná a UFC védelmének érdekeit a trösztellenes perben (ismét csak: nem vagyunk monopólium, VAN verseny), igazi mesterlépés lenne a jogi sakkjátszmában. Összességében mégsem nagyon valószínű ez a verzió, mert most UFC-léptékkel is túl sok pénz és PPV-eladás a tét.

 

Most akkor mi van?
A UFC megint átgázol mindenen, jön a Monster, repül a Bellator.
A UFC változtat: jön a Monster, de a Bellatort sem fenyítik be, hogy legyen mire mutogatni a trösztellenes peren.
Színház az egész világ, a rendező Dana White, a Feláldozhatók 4 főszerepét Rampage és a Monster kapta.
Poll Maker

Valóban követsz minket? Kérj értesítést az új cikkekről!

td_ertesites.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr467006655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása