TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Az Aldoját: José Aldo és az UFC P4P lista

2014.10.06. 07:31 td_Emree

Jose-Aldo.jpg

Van ok a mosolyra.

Az egészséges önbizalom nagyon fontos az élet, bármely területén. Ez hatványozottan igaz, ha az ember a küzdősportok világában keresi a kenyerét. Ha pedig bajnok az illető, akkor mondhatni, munkaköri kötelessége, hogy önbizalmat növesszen, ha addig nem volt neki. Nem csak arról van szó, hogy az önbizalom egy pozitív kiállást kölcsönöz az embernek, de sokszor elengedhetetlen is céljaink eléréséhez. Képzeljük el, hogy bajnokként mindenki a mi hátunkra festett célkeresztet akarja eltalálni, és mi csak szendén tudomásul vesszük a dolgot. Ez, azért szerintetek sem pálya, ugye?

Ugyanakkor a ló túl oldalára sem szabad átesni, hiszen egy nagyképű ember, legyen bármilyen kivételes képességekkel megáldva, sokakat elriaszthat, és ez által többet árthat, mint használhat mind magának, mind a sportnak. Nos, José Aldonak véleményem szerint sikerült megtalálni a közmondásos arany középutat. A ketrecben mutatott teljesítményére nem lehet kifogás, és a nyilatkozatok terén sem szokta elvetni a sulykot.

A Blogon mi is beszámoltunk, hogy mit gondol magáról, most ismét hangot adott korábbi nézetének a brazil AGFight-nak.

„Ha készségekről beszélünk, úgy érzem, én vagyok a legjobb a világon. Ez persze nem azt jelenti, hogy legyőzhetetlen vagyok, most is azért edzek, hogy bajnok maradhassak. Legyek én az elsőszámú bunyós, vagy ne, ezt a döntést meghagyom a rajongóknak, de megvan a saját véleményem. A lényeg, hogy még mindig fejlődöm, mint harcos, és sok minden van, amiben fejlődni tudok.”

A „Sebhelyesarcú” eddig rászolgált a bizalomra, 24 győzelem mellett mindössze egyszer szenvedett vereséget. Győzelmeiből 14-et kiütéssel kettőt, pedig feladásra kényszerítéssel ért el. Mindez, ha nem lenne elég a UFC-ben mióta bevezetésre került a pehelysúly, mint súlycsoport, José Aldo birtokolja a kategória bajnoki címét.

Övé a negyedig legtöbb sikeres bajnoki címvédés az UFC történetében, hat sikeres meccsel. Ugyanezzel a számmal ő tartja a negyedik legtöbb zsinórban megnyert címmeccs rekordját is. A pehelysúly történetében, pedig ő a legsikeresebb a fenti két kategóriában. És kétszer nyerte el az est küzdelméért járó Fight of the Night díjat. Mintha az UFC ezt az impozáns listát akarná megtoldani, és vele Aldo szavait alátámasztani, a héten kiadta a súlycsoporttól függetlenül legjobbnak tartott (P4P) versenyzői listáját. Itt a teljes lista, és na, kinek a neve szerepel a második helyen?

Közben Dana elmondta, hogy Miután Aldo az utána követő minden komolyabb névvel meccselt már a pehelysúlyú listáról, így érelem szerűen Conor McGregort tolná ki ellene. Azt a McGregort, aki eddig játszi könnyedséggel gyűrte le ellenfeleit, Aldot pedig épp a múltkor sajnálta le, szerinte ugyanis a bajnok már rég elveszítette az éhségét. Alább is egy rajongói promó egy lehetséges Aldo vs McGregor szupermeccs kapcsán, de addig is október 25-én Chad Mendes próbál címet szerezni Aldo ellen.

Az UFC hivatalos, aktuális súlycsoporttól független legjobb (P4P) 10 harcosának teljes listája:

1. Jon Jones

2. Jose Aldo

3. Demetrious Johnson

4. Cain Velasquez

5. Chris Weidman

6. Anthony Pettis

7. Anderson Silva

8. Ronda Rousey

9. Johny Hendricks

10. Renan Barao

Ha a témához kapcsolódóan nektek is van véleményetek, ne habozzatok, osszátok meg velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr486704783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása