TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Joe Rogan a Jones-Cormier kakasviadalról

2014.08.13. 13:37 td_Emree

dc_jones.jpg

Az angol nyelvű média hangos a keddi, Jon Jones Daniel Cormier bunyó óta. Aki esetleg felkapná a szemöldökét, hogy miről maradt le, ne tegye, tényleg. Történt ugyanis, hogy a két fent megnevezett úriember részt vett egy, az UFC által szervezett sajtótájékoztatón, ami eléggé eldurvult. Egészen pontosan annyira, hogy nem tudták kivárni, amíg eljutnak az octagonig, hanem helyben egymásnak estek. A hype azóta kicsit hiába valónak bizonyult, ugyanis Jones megsérült, így nem tud kiállni Cormier ellen. 

Mind ismerjük a régi közmondást, ha Rómában jársz, tégy úgy, mint egy római. Az USA-ban nagy keletje van a különböző sportesemények népszerűsítésének egy kis trash talkkal megfűszerezve. Ez pont az, amit a neve is sejtet, mindenféle verbális szemetet szórunk a másikra, abban a reményben, hogy ráharap a nép és többen vesznek jegyet/PPV előfizetést. Nos, nem tudom, hogy most is ez-e a felállás, de én sosem voltam híve az ilyen megmozdulásoknak, sőt. Komolyan gondolom, és hiszek benne, hogy az MMA rajongók ennél sokkal többek, és az, aki az ilyen dolgok miatt nézne meg egy meccset, arra nincs szüksége a sportnak.

empire-sports-joe-rogan-fighting-ufc-octagon-match.jpg

Úgy fest, hogy ezzel nem vagyok egyedül, és Joe Rogan az UFC szakkommentátora is elmarasztalóan beszélt a fenti eseményről.

„Nem viselkedtetek profiként. Ezt nem csinálhatjátok. Nem ragadhatjátok meg egymást és kezdhetitek pofozni a másikat.

 

Senki sem akar teret engedni a másiknak. Nem akarják, hogy a másik a legkisebb pszichológiai fölénnyel bírjon, ezért oda kell állniuk és azt mondani: Kiállok, és nemes küzdelmet vívok veled, te büszke harcos” – csak ezt, nyomdafestéket kevésbé tűrő formában teszik.

 

Túl nagy negatív jelentés kapcsolódik ehhez az esethez. Ez puszta erőszak. A különbség e között az erőszak és a sportban lévő erőszak között az, hogy az utóbbiba mindenki beleegyezését adta.”

 

„Elfogadod, hogy X alkalommal edzel hetente és X menetet bunyózol. A sráccal, akivel harcolni fogsz, ugyanabban a súlycsoportban csaptok össze. Azon a napon találkoztok, amikor mindenki felkészült. Ez egy nagyon veszélyes formája a versenyzésnek, test – test elleni küzdelem, de nem úgy erőszakos, mint az ami a sajtótájékoztatón történt. Ami ott történt az utcai bunyó volt. Egy világbajnok MMA harcos és egy olimpikon birkózó csak úgy egymásnak estek. Ez rossz mindenkinek. Rossz a birkózásnak. Rossz az MMA-nak. És rossz a sportnak.”

A rossz sajtó is sajtó, állítólag. Azonban ne felejtsük szem elől, azt sem, hogy az USA egyes államaiban, többek között New Yorkban sem lehet profi MMA rendezvényeket tartani, a sport erőszakosságára hivatkozva. Lehetséges, hogy Jones és Cormier abbéli igyekezetében, hogy még nagyobb felhajtást csináljon, csak újabb muníciót adott azoknak a köröknek a kezébe, akik nem akarják elismerni az MMA, mint sport létjogosultságát?

Te adod a Jones vs Cormier balhét?
Persze, feldobja az unalmas UFC programjait.
Nem, nincs szükség ilyen emberkedésre.
Poll Maker

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr136589763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása