TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

A Metamoristól is eltilthatják Chael Sonnent

2014.08.05. 13:22 td_interim

Folytatódik Chael Sonnen nagy nyara: a Nevadai Sportbizottság megakadályozná, hogy részt vegyen a szombati Metamoris 4 jiu-jitsu gálán. Sonnen ellenáll, a Bizottság ezért több százezer dolláros bírságot helyezett kilátásba, hogy visszatartsa a tornától.

chael-sonnen-2.jpg

A bombát tegnap robbantotta twitterén a bleacher reportos Jeremy Botter. A pénzbüntetést, mellyel a volt UFC-st sakkban akarják tartani, elbukott doppingtesztenkénti 250 000 dollárban állapították meg, ami így, két bukással számolva pont a duplája annak az összegnek, amit a Bizottság Sonnen múlt havi pere idején bírságul kilátásba helyezett, és ami alól végül felmentették az Amerikai Gengsztert.

Egy MMAjunkie-közeli forrás elmondta, hogy a NSAC múlt héten levelet küldött Sonnen-nek, melyben arról tájékoztatta a harcost, hogy ha részt vesz a gálán, azzal megsérti a rá kiszabott kétéves eltiltást. Sonnen ezt támadja, és bármilyen bizarr is, technikailag neki van igaza. A submission grappling ugyanis – az ütések, rúgások hiánya miatt – nem minősül küzdősportnak abban az értelemben, ahogy például a boksz és az MMA az, márpedig a NSAC múlt havi ítélete csak a – mondjuk így – „teljes értékű” küzdősportoktól tiltotta el Sonnent.

A submission grappling ilyen megkülönböztetése ingatag lábakon áll, amin az sem segített, amikor néhány héttel ezelőtt az Inside MMA-ben a Metamoris főnök Ralek Gracie élete legkínosabb nyilatkozatára kényszerült, hogy Sonnen – akkor még biztosnak tűnő – részvételét megvédje.

Gracie azzal érvelt, hogy a szteroidok jiu-jitsuban nem juttatják előnyhöz a használóikat, hiszen azok hamar kipörögnek a szervezetből, márpedig a Metamorisban nem három-, vagy öt-, hanem húszpercesek a menetek. Aztán még tamáskodva azt is hozzátette, hogy az EPO-val jelenleg nem tudják, mi a helyzet, de „majd megvizsgálják.” Aki eddig nem követte a Chael-sagát, annak elmondom, hogy az EPO az állóképességet javítja elég durván, és egyike azon öt szernek, amellyel Sonnen megbukott.

Hogy Gracie nekiállt csúsztatgatni, az teljesen érthető: senki sem áldozná fel a PPV legnagyobb nevét, még akkor sem, ha a védelmében iszonyatos hülyét kell csinálnia magából. Másrészt viszont – és ezzel az egész szervezet komolyan vehetősége sérül – a Metamorisban senkin sem végeznek doppingtesztet, tehát gyakorlatilag bárki érkezhet bekokszolva a szőnyegre. Ha így értette Gracie, hogy a szteroid itt nem jelent előnyt, akkor valóban igaza van, csak így nem sportolókat látunk majd versenyezni, hanem medvedisznóembereket.

2317912-manbearpig.jpg

Sonnen egyébként olyannyira akarja a nyilván nem filléres Metamoris-fizut, hogy egyből új ügyvédet fogadott, mégpedig azt a Ross C. Goodmant, aki többek között egy Pokol Angyalai tag védőügyvédje is volt már, tehát nem kispályás.

Ha a nyomásgyakorlás ellenére Chael mégsem lép vissza a tornáról, a Nevadai Sportbizottság valószínűleg összehív egy újabb, last minute meghallgatást az ügyben. Figyelembe véve, hogy a NSAC komolyan vehetősége is a tét, valamint azt, hogy a támadott – mint már sokadjára megállapítjuk – nem hülye, igazán meglepne, ha Sonnen végül nem hajolna meg a Bizottság akarata előtt, és nem lépne vissza a gálától. Ezzel viszont a Metamoris eddigi legerősebb, és hallgatólagosan áttörésnek szánt cardját döntené romba. És így már felmerül a kérdés: vajon Chael Sonnen, vagy Ralek Gracie van nagyobb szarban? Hamarosan kiderül.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr356575227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása