TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Sonnent csak két évre tiltották el, megúszta a pénzbírságot, és még új állást is kapott

2014.07.25. 08:43 td_interim

Július 23-án ülésezett a Nevadai Sportbizottság, a napirendi pontok közt utolsóként Chael Sonnen ügyét vitatták meg. Sonnen kétéves eltiltást kapott az MMA-tól, állnia kell az őt lebuktató mindkét doppingvizsgálat költségeit, és a továbbiakban a Bizottság előadójaként részt kell vennie a dopping elleni harcban.

 

sonnen-nsac.0_standard_783.0.jpg

 

Meglepően enyhe az ítélet, hiszen korábban a Bizottság egy 250 000 dolláros pénzbírságot is kilátásba helyezett, az eltiltás időtartama pedig – annak ellenére, hogy soha ilyen hosszút nem szabtak még ki MMA-ban – különösen rövid egy visszaeső doppingolónak. Anthony A. Marnell III biztos örökös eltiltással sújtotta volna Sonnent. A büntetést Raymond Avansino és Pat Lundvall biztosok javaslatára rövidítették le, és az ő kezdeményezésükre vonják be a volt UFC ikont doppingellenes programjukba, melyben Sonnen harcosokat okít majd a tiltott szerek jogi és egészségügyi kockázatairól.

Ma jött el a nap, amikor felelősséget kell vállalnia a csalásaiért. Ma nem bújhat hamis kifogások mögé. Úgy gondolom, nagy büntetést szabtunk ki, de ezt a sport jövőjének tisztaságáért tettük.

- mondta Francisco Aguilar biztos.

 

Sonnen a nyár elején egy hónapon belül két doppingteszten is megbukott, a vizsgálatok összesen ötféle tiltott anyagot mutattak ki a szervezetében. Az első vizsgálat eredményei még csak az MMA-tól való visszavonulását hozták, a második teszt eredményeinek beérkezése után viszont mind a UFC, mind a FOX sportcsatorna felbontotta a vele kötött kommentátori szerződést. Sonnen a NSAC vádai ellen írásban nem fellebbezett, ahogy a meghallgatáson sem volt ellenvetése:

Nem kívánok semmi olyasmit mondani, ami kifogásként hangozhatna, mert bűnös vagyok. Szégyellem magam.

Sonnen 39 éves lesz, mire eltiltása lejár. Ha ez után úgy dönt, visszatér a ketrecbe, újra folyamodnia kell az engedélyéért a Nevadai Sportbizottságnál. Augusztus 9-én eltiltásától függetlenül részt vesz a Metamoris 4 grappling gálán.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr276542523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása