TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

WSOF 10: Branch vs. Taylor beharangozó

2014.06.20. 16:15 td_hriczuakos

wsof-10.jpg

Az MMA szerelmesei most hétvégén sem maradnak ki a jóból, bár sem az UFC, sem pedig a Bellator nem érkezik újabb gálával. Így most kénytelenek leszünk beérni a World Series Of Fighting szervezet soron következő gálájával, melyen 3 darab címmérkőzés is sorra kerül, ezeket vegyük most végig.

Az est főmérkőzésén a középsúlyú bajnoki cím lesz a tét, melyet egy gyors, 4 emberes torna keretén belül zavartak le, bár volt némi fennakadás. A döntőbe 2 olyan harcos jutott, akik egyaránt megfordultak az UFC-ben, azonban maradásuk nem volt hosszú életű. Az egyik oldalon a 32 éves David Branch található, aki 13-3-as mérleggel rendelkezik, 13 győzelméből 7-et tudott idő előtt befejezni, 4-et K.O. vagy T.K.O. formájában, 3-at pedig submission-nel. Branch-nek 4 meccse volt az UFC-ben, és egy felemás, 2-2-es rekordot tudott felmutatni. Új szervezetében mindhárom eddigi meccsét megnyerte, egyhangú pontozással, végig dominálva a meccseit.

jesse_taylor__large.jpg

A másik oldalon pedig ott van Jesse Taylor, aki jóval tapasztaltabb ellenfelénél. A 30 éves Taylor 27-9-es rekorddal érkezik, győzelmeiből 19-et fejezett be időt előtt (5 K.O. vagy T.K.O, 14 submission). Viszont 9 vereségéből 8-szor kopogtatták, emiatt érdemes lesz odafigyelnie ellenfelére, aki leginkább a grappling világában mozog, így várható, hogy földre viszi Taylor-t, amint lehetséges. Jesse a TUF 7. évadában tűnt fel, és a döntőig is sikerült eljutnia, végül azonban kitették a szűrét, mivel a műsor felvételei után részegen inzultálta egy hotel vendégeit.

211.jpg

Az est másik főmérkőzésén a pehelysúlyú cím kerül majd terítékre. A bajnok, Georgi Karakhanyan egy nagyon erős, 23-3-as rekordot tart, győzelmeinél 17 esetben nem volt szükség a pontozóbírókra. Az övet tavaly decemberben, az addig veretlen Lance Palmer ellen gyűjtötte be, egy 3.-ik menetes fojtással. A bajnok is leginkább a földön érzi otthon magát, ráadásul az elmúlt időszakban gyakran kóstolgatta Conor McGregor-t is. Mivel az UFC és a WSOF között meglehetősen jó a viszony, egy győzelem után könnyen lehet, hogy az UFC-ben találjuk majd Karakhanyan-t.

Azonban az ellenfelét sem szabad lebecsülni: „A gladiátor” becenévre hallgató Rick Glenn mindössze 25 éves, de már 17 profi meccs van a háta mögött. 14-2-1-es rekordja önmagáért beszél, egyaránt veszélyes állva, illetve a földön is. 2010 óta nem talált legyőzőre, ez alatt az idő alatt pedig 11 meccset nyert, és volt 1 döntetlenje is. Glenn magasabb ellenfelénél, ezt az adottságot kihasználva pedig akár komoly esélye is lehet az öv elhódítására.

Aguilar.jpg

A gyengébbik nem is szerepet kap majd az est folyamán, hisz a világ legjobb női szalmasúlyú harcosaként ismert mexikói Jessica Aguilar is ketrecbe lép a japán Emi Fujino ellen. Aguilar 17-4-es mérleggel rendelkezik, 8 meccset nyert meg zsinórban. Legutóbb idén januárban láthattuk őt, akkor egy első menetes karháromszöggel kaparintotta meg az övet Alida Grey ellen. Szintén a földön remekel, de a meccs könnyen érhet véget majd pontozással is.

A japán lány 1 évvel idősebb ellenfelénél, ő 33 évesnek mondhatja magát. 13-7-es rekordja nem feltétlenül lehet mérvadó, akár a meglepetés ereje is kiütközhet a meccs folyamán. 6 győzelmet gyűjtött be submission-nel, a többi győzelme pontozásos. Ráadásul kiütve és kopogtatva sem volt még, ami elismerésre adhat okot. Új szervezetében ez lesz az első mérkőzése, bár egy vereséggel a háta mögött érkezik, így kihívói pozíciója igencsak meglepő.

A WSOF gálája tehát nem marad adós a rajongók irányába, remélhetőleg nagyon jó meccsekkel szórakoztatnak bennünket a gála folyamán.

H.Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr646386395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása