TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Nem nyertek még UFC övet Top 10: 8. Takanori Gomi

2014.05.07. 19:41 td_Emree

Takanori Gomi talán sosem hódítja meg az UFC könnyűsúlyú trónját, de a Pride idején vitathatatlanul uralta a szervezet súlycsoportját.

Volt egy időszak, amikor Gomit bátran nevezhették az MMA legjobb könnyűsúlyú harcosának, még B.J. Pennt is megelőzve. Ez akkor történt, amikor 2004. február 15. és 2005. december 31. között a „Fireball Kid” mind a tíz mérkőzését megnyerte, amiből nyolcat az első menetben be is fejezett. Teljesítményével Gomi lett a Pride első és egyetlen 155 fontos bajnoka. Emellett megnyerte a szervezet könnyűsúlyú tornáját is 2005-ben. Korábban, a Pride előtt a Shooto-nál küzdött, ahol egy tizenkét meccses győzelmi sorozatot zárt és elnyerte ezen szervezet bajnoki övét is.A fentieket figyelembe véve nem nehéz Gomit magasztalni. Szerencsétlenségére mióta az UFC-hez szerződött teljesítménye már koránt sem ennyire figyelemre méltó. Nevét nem találhatjuk az UFC top 10-es könnyűsúlyú listáján sem.Néha-néha felsejlik valami a régi Gomiból – a Tyson Griffin elleni kiütése, vagy az Eiji Mitsuokával vívott látványos csatája -, de a korábbi formája a Pride szorítójában maradt Mi lehet ennek az oka? Talán túl van a prime időszakán? Esetleg a szigorúbb dopping ellenőrzések? A választ egyelőre nem tudjuk, mindenesetre az UFC 172-ön sikerült diadalmaskodnia. Talán látjuk még őt felemelkedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr726095059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása