TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Metamoris 3 - Bravo vs Gracie II. összefoglaló

2014.03.30. 20:47 td_soleado

1001927_738267146193805_1720623864_n.jpg

Helyi idő szerint tegnap lezajlott a jiu jitsu történelem egyik legjobban várt ütközete, Eddie Bravo és Royler Gracie harcának második felvonása. 11 éve volt az első, ami akkor örökre beírta magát a történelemkönyvekbe, és hónapok óta tartó hype miatt én kicsit tartottam is attól, hogy a mostani meccs túl lesz taktikázva és kap néhány negatív gondolatot az értékelőkbe, akkor ez az első mérkőzés fényén is halványít néhány árnyalatot. Szerencsére nem így lett.

 Nehéz lenne megmondani, hogy kin volt nagyobb nyomás. Bravo vállán? Aki 11 éve tökön rúgta az egész Gracie családot, és a mögöttük felsorakozó többszázezer sporttársat. Talán Royler vállán? Akinek helyre kellett állítania a család hírnevén esett csorbát? Mindesetre a két mester profihoz méltóan megbirkózott a teherrel.

A meccset Gracie kezdte a jobban, Bravo az első 5-6 percben csak a komolyabb veszélyek elhárításán dolgozott, nem nagyon kezdeményezett. Az első valamire való támadására egészen a 7 perc végig kellett várni, akkor azonban pár pillanatra úgy tűnt, hogy az „electric chair” akár a győzelmet is meghozhatja számára, de Royler dörzsöltebb volt annál, hogy ezt most ilyen könnyen adja. Eddie életre kelt, rohamozta a térdet tovább, a 10 perc környékén már Royler homloka is gyöngyözött rendesen.

Majd úgy forgatta át Bravot, mintha csak egy szemináriumot tartana. Klasszis megoldás. Innentől aztán kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, felváltva jöttek a támadások mindkét oldalról. Gracie talán arra számított, hogy Bravo hamar elkészül az erejével, de Eddienek úgy tűnik, hogy jót tett az első percek passzivitása, ahol egy kis erőt tudott spórolni. Az utolsó percekre mindketten kiadták a maximumot, de a figyelem egyik oldalon sem lankadt. Letelt a 20 perc. 

Az eredmény: döntetlen.

970088_738267796193740_498422124_n.jpg

Ezzel az eredménnyel azt hiszem maximálisan elégedettek lehet mindkét fél, és mi, rajongók is. Nagyszerű meccset hozott a két ikon, és ezzel a döntetlennel egyik tábornak sem kell csalódottnak lennie. Gracie remek formával védte meg a család hírnevét, Bravo pedig bizonyította, hogy a 11 évvel ezelőtti győzelem nem a szerencsén múlott. Mi pedig gazdagabbak lettünk egy újabb szép fejezettel a földharc történetében, amit szintén gyakran elő tudunk majd venni.

Te jelentkeztél már?

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr865886095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása