TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Ez volt a UFC 171: Hendricks vs Lawler gála

2014.03.16. 13:54 td_adamrepa

UFC171.jpg

A statisztikai modellek sajnos vagy nem sajnos, de nem csak a matematikában, hanem az élet egyéb területein is igen jól megállják a helyüket. Azért írom ezt, mert bár sokan egy finisekkel teli éjszakára számítottak a UFC 171 gálával kapcsolatban, figyelembe véve bizonyos harcosok eddigi küzdelmeit, előéletét úgymond, ám a komplexebb tényezőket is megvizsgálva, az eredmény valahol várható volt. A 13 küzdelemből 8 ért véget a pontozólapokon, Carlos Condit lesérült, és bár ezt TKO-nak veszik, igazából mindössze 3 meccset fejeztek be.

Nézzük először ezeket.

Ovince St. Preux (OSP) az első menetben subolta Nikita Krylov-ot, méghozzá nagyon csúnyán. OSP a ritkán látott Von Flue-t alkalmazta, igen eredményesen. Krylov bal karja beszorult OSP jobb keze alá, de valahol Krylov válla alatt mégis össze tudta kulcsolni kezeit, így pedig a megfelelő erő alkalmazásával baljával elnyomta az ukrán nyakának jobb oldalán futó artériákat.


A prelimek között volt még Dennis Bermudez Jimi Hettes elleni TKO-ja, ami az utolsó menetben sikerült, és Sean Strickland első menetes sub-ja a TUF-os Bubba McDaniel ellen (lentebb). Ennyi. A main card összes meccse pontozással ért volna véget, ha nincs OSP és Condit nem sérül le.

Condit - Woodley

Egy ütésváltás után Woodley jobb lábbal rúgott egyet Condit vezető lábára, térdhajlatára, a rúgás erejétől pedig "a született gyilkos" megpördült. Ekkor történt a baj - a testsúly hirtelen a másik lábra került, a lábfej és boka pedig túlságosan is rögzítve voltak úgymond. Az eredmény a leggyakoribb térdsérülés, amit az erőteljes vagy erőltetett térdkicsavarás okoz: porcleválás (meniscus-sérülés). Néha elég a pihenés, jég és némi gyógyszer, de van, amikor csak a szike segít. Condit esetében még nem tudjuk, mi a helyzet. Az is lehet, hogy egy elülső keresztszalag-szakadás is összejött, de a vizsgálatok eredményei a cikk írásának idején még nem ismertek.


Miles Jury - Diego Sanchez

Jury egyszerűen megverte Sanchezt. Nincs mit szépíteni rajta. Diego kiszámítható, elég egyoldalú bunyós, a mezőny pedig egyre inkább utolérte őt, így a fiatalok is. Kap egy-két ütést, mire bármilyen terve is legyen eredetileg, azt elfújja a szél: ő megy előre, mint a cséphadaró, de közben rengeteg pofont begyűjt. Ugyan több sikere volt, mint Melendez ellen, de így is elég egyoldalúra sikerült a küzdelem. Jury gyakorlatilag mindennel talált, amit elengedett. Ettől még szeretjük, mert nagyon izgalmas meccseket produkál és soha sem pontokat gyűjteni érkezik, de jövőbeli esélyei, hogy bármikor is az öv közelébe férkőzhesse magát, egyre inkább elpárologni látszanak.


Hector Lombard - Jake Shields

Lombard véleményét már ismertük Shields-ről, de most neki sem sikerült sokat tennie azért, hogy a meccs igazán izgalmas legyen. Kiosztott egy nagy verést, majd egyértelmű pontozással szépen csomagolt és hazament (na jó, előtte még lefutotta a kötelező sajtókonferencia-kört). Mindenesetre Lombard fejlődött - semmi rohanás, csupa nyugalom és higgadtság. Szép horgokkal talált, a lábsöprései és dobásai pedig egyszerűen gyönyörűen kivitelezett judo mozdulatok voltak.


Johny Hendricks - Robbie Lawler

Bár mint írtuk, a legtöbb meccs pontozással ért véget, ez korántsem jelenti azt, hogy a gála unalmas lett volna. Az est fénypontja, a GSP-korszak utáni első címmeccs is pontozással ért véget, de ebben az öt menetben minden benne volt, amit az igazi rajongók szeretnek. Hendricks az elején inkább irányított, de a meccs közepe fele Lawler is kezdett magához térni. Valószínűleg az utolsó meneten múlt minden, ahol Hendricks ismét jobban alakított - csúnya balosokkal puhította Lawlert, majd az utolsó harminc másodpercre levitte és lent is tartotta ellenfelét. Lawlert mintha kciserélték volna - ütései, kombinációi, bjj-je mind rengeteget fejlődtek, egy kis környezetváltozással pedig asztmáján is segített, így most korábbi kardió-problémái is enyhülni látszottak.


Picit a radar alatt repült ez a gála. Sokan nem tudtak róla, volt akit annyira nem érdekelt, pedig összességében egy szolid módon megpakolt est volt, elég komoly küzdelmekkel. Ráadásul megvan az új váltúsúlyú bajnok is.

UFC171JohnyDolceBelt.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr945864432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása