TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC 168: Weidman vs Silva 2 eredmények

2013.12.29. 19:12 td_axl

Hajnalban rendezték az UFC 168: Weidman vs Silva 2 gálát, melynek mérkőzéseit a mai korábbi cikkünkben jelezett helyen nézhetitek vissza. 

weidman-silva-2.jpg

A gálát megelőzően nagy volt a hype a mérkőzések kapcsán, melybe mi is bekapcsolódtunk, az UFC szuper anyagokat rakott össze az előző hetekben. Mindez persze annak volt köszönhető, hogy a 2013-as év amúgy is bővelkedett nagy meglepetésekben a szervezetnél, de ezek közül talán a legnagyobb az volt, hogy a nyáron az UFC 162 főmérkőzésén Anderson Silva kikapott Chris Weidman ellenében. Akkor Silva a tőle megszokott laza stílus csapdájába esett, így szenvedett TKO-vereséget, mely után borítékolható volt a visszavágó. Nem is tökölt sokat az UFC, még idén, az év utolsó nagy durranásán kapta a lehetőséget Anderson, hogy visszaszerezze címét.

A brazil pedig, ahogy előzetesen várni lehetett, komolyan vette nem csupán Weidmant, hanem a szitut is, fegyelmezett bunyóval jött ki a címvédő ellen. Amit az első meccsen vártunk, azt hozta most Weidman, clinch és takedown révén dolgozta ellenfelét. Sőt, az egyik clinchből meg is rendítette Anderson, aki a földre került, de a rástartoló Weidmant támadásait szoros guardban túlélte. Chris nyomta a GnP-t, ami látványos volt ugyan a könyökösök révén, de Silva jól védekezett és vissza is támadt hátáról. Az első menet a címvédőé volt.

A másodikra Anderson hozta azt, amit ilyenkor hozni kell, a TD-k ellen kívülről rúgta Weidmant, sokat mozogva. Ez a támadási forma azonban hozott egy katasztrofális fordulatot: Anderson egy low-kick-jét Weidman csekkolta, mely során a brazil láva kettétört, szinte körbefonta Chris lábát az eldeformálódó végtag. Nyomban elterült a földön Anderson, Weidman is tudta, hogy mi a szitu, ünnepelni kezdett. Silva hatalmas fájdalmakat élt át, nem is engedte ki a kezéből törött lábát hosszú pillanatokig, az orvosok pedig csak hordágyon tudták kivinni őt a ketrecből. A kórházban azonnali műtét várt rá. 

Neves ortopéd orvosok szerint Anderson 38 éves kora egy ilyen sérülés esetében nem olyan szignifikáns tényező, ami jelentősen befolyásolná a gyógyulást. Amennyiben nincs idegroncsolódás, akkor ~ 1,5 év szükséges a teljes felépüléshez. Arra viszont már láttunk példát, hogy ilyen sérülésekből visszatérő harcosok képtelen visszanyerni korábbi formájukat, ritmusukat, a fizikai sérülés mellett komoly pszichés faktor is közre játszik. Mert persze most mindenki azt találgatja, hogy utoljára láttuk-e a ketrecben az amúgy is a visszavonulás gondolatával kacérkodó Anderson Silvat? A másik dolog: ismét nem Weidman győzelméről cikkeznek odakint, hanem a brazil brutális sérüléséről és a mi lett volna ha feltevésekről. Chris kétszer győzte le Andersont, de nehéz ilyen bajnok és meccsek után undisputed címvédő szerepkörbe jutnia. 

A főmérkőzés előtt Ronda Rousey jött címet védeni Miesha Tate ellen komoly füttyszó kíséretében, mely a bunyó során is megmaradt, Tate-t éltette a tömeg. Rousey igencsak rosszul jött ki a TUF showból, rengetek ranjongót veszített labilis mentális megnyilvánulásai révén, de egyszerűen vérprofi bunyót hoz küzdelmei során, a ma hajnali eddigi talán legjobb teljesítménye volt. A korábbi olimpiai judo érmes Rousey úgy dobálta grappler ellenfelét a ketrecben, ahogy akarta, Miesha TD-kísérleteiből slammel mountba került, hogy ott gyűrje tovább Tate-t. A kezei is fejlődtek, noha párszor elbizonytalanodott pár beszedett ütéstől, de egyértelműen dominált.

Majd jött, aminek jönnie kell, ha lehet így fogalmazni, a harmadikban karfeszítéssel győzedelmeskedett a címvédő. Rousey veretlen, első mérkőzése ment túl az első meneten, de a végkifejlet nem változott. Azt is megtudhattuk, hogy következő ellenfele Sara McMann lesz mindjárt februárban, aki szintén olimpiai éremmel büszkélkedhet birkózásban.

Az est main cardjában a nehézsúly címközelébe igyekvő Josh Barnett és Trawis Browne találkoztak egymással. Barnett csak egy újabb küzdelemről beszélt, mely az útjában áll, a catch wrestling hatékonyságáról beszélt. Browne roppant önbizalommal nyugtázta mindezt és mindjárt hárította is küzdelmük elején Barnett dirty boxing próbálkozásait a rácsoknál.

Ez kulcsfontosságú volt a folytatáshoz, emellett pedig az ütőtávját is jól kamatoztatta. Barnett rá is ment, de a fogásban benyelt egy komoly térdest, majd pedig a Gonzaga által korábban elszenvedett könyökösöket kapott fültőre (nem halántékra, mint a brazil), melyektől eszméletlenül rogyott össze. Browne komoly győzelmeket halmoz a Bigfoot ellen elszenvedett, lábsérülésre fogható vereségét követően, legközelebb pedig Werdum ellen mehet tavasszal, hogy eldöntsék, ki mehet a felépülő Velasquez ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr715716399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása