TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Anthony Pettis műtétje sikeres volt

2013.12.16. 11:20 td_adamrepa

pettis-surgery.png
Anthony Pettis immár sokadjára került kés alá. Nem is olyan rég adtunk hírt róla, hogy nem harcolhat Josh Thomson ellen, így pedig a szomabti UFC on Fox 9 gálán nem láthattuk őket. Hátsó keresztszalag-sérülése műtétet igényelt, ezzel pedig Cain Velasquezzel együtt csatlakozott a frissen műtött bajnokok nem túl víg csoportjához.

Idén ez a második címmeccs, melyet lemondani kényszerült térdsérülés miatt, és bár ő 4-6 hónap után már visszatérést remél, több orvos is úgy gondolja, valamelyik gyógyszere valószínűleg elgurult szegény Anthony-nak. A 4-6 hónap nem csak, hogy túl gyors, de veszélyes is. Az ilyen esetekben a 9 hónap a minimum, mielőtt az ember a finomabb, enyhébb edzésekhez visszatérhet, nemhogy egy kemény, elit-szintű MMA edzésnek nekiessen. A 4-6 hónap tulajdonképpen lehetetlen. Igaz, első sérüléséből a csodával határos módon még időben felépült, ezért készen állt Henderson ellen, de ez a helyzet több szempontból is más.

Minél többet sérül, minél többet kell műteni, annál könnyebben fog történni valami a térdével, újra és újra. Ezen kívül nagyon nehéz lesz majd biztosra menni vele, hiszen két címmeccs lemondása után ki tudja, mikor sérül le majd megint és mond le egy újabb bunyót? Eddigi rövid UFC pályafutása sérülésektől terhes. Most mielőbb fel kell épülnie, hogy jövő év végén (talán) megvédhesse címét, de lehet, hogy még ez az időpont is túl optimista becslés.

Idő közben Thomson fog Hendersonnal találkozni a január 25-re kiírt UFC on Fox 10 gálán, hogy eldöntsék, ki megy majd az övért. Reméljük ők nem sérülnek le addig.

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr245694454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása