TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

UFC Fight Night 32 : Belfort vs Hendo visszatekintő

2013.11.10. 17:44 td_axl

belfort_hendo.jpg

Hajnalban Vitor Belfort és Dan Henderson másodjára találkozott egymással, a Pride 32 után az UFN 32 jött, a világ pedig változik, és a bunyósok is. Vagy pontosabban öregednek, de ez nem mondható el egyformán a két főszereplőről. Nem akarom újra és újra a TRT történettel csomagolni ezt a két harcost, de ami Vitor Belforttal történik az elmúlt években az enyhén fogalmazva ámulatba ejtő. Írhatnám, hogy a Blackzillian csapat, új edző, új edzésterv, Mike Dolce meg miegymás, de 36 évesen ilyen fizikai állapotban lenni úgy, hogy tinédzser kora óta benne van bizniszben elismerést érő dolog, vagy fogja aki akarja a TRT-nyuszira. Mert három top ellenfelet gyalult le Vitor fejrúgással zsinórban eddig, egyedül a két PvP éllovastól kapott ki az elmúlt években.

Ezzel szemben Hendo is ugyan TRT-kúrán van, de véleményem szerint szerelmes lett H-Bomb jobbosába, a támadásait pedig tisztán erre redukálta. Mert ne felejtsük el, hogy Dan masszívan összetett harcos, a Pride időkben ezt kamatoztatta is, de az elmúlt mérkőzésein beszürkült és egyoldalúvá vált. Mondjuk Machida és Evans ebben partner is volt számára, de Shogun ellen is járhatott volna más utakat. Hajnalban is kiszámíthatóan és lassan küldte első és egyetlen támadását, melyre Vitor fénysebességnyi különbséggel válaszolt. Tegyük hozzá, hogy Hendo álla még mindig rendben van, mert bár TKO lett a történet vége, Vitor bal felütése megemelte őt a földtől és GnP-t is jól viselte, a fejrúgás meg bivalyölő volt. Olvasom pár helyen, hogy mehetett volna még a küzdelem tovább, ezzel én nem értek egyet, elegendő ütést szedett be ahhoz Hendo, hogy az egészségét védje Margliotta.

Ezt követően Belfort valószínűleg címmeccset kap, Weidman nálam underdog lenne ellene, Anderson pedig továbbra is igazi kihívás lenne számára. Egy kicsit megspékelve a dolgot Brazíliában rendezve a visszavágót felrobbanna a stadion, de addig sok a "ha". Egy ilyen ha lehet még addig egy Machida elleni derbi, mert Dana érezhetően nyitott erre. Hendo szerződése meg épp lejárt, és hát nem használt ez a vereség neki. Zsinórban ráadásul a harmadik, meccsenként meg 250.000 dollárt kap, szóval nem lepne meg, ha leülnének vele a folytatást illetően...

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr55623420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chuck-d 2013.11.11. 13:01:23

nem tudom mit szerettek volna látni azok, akiknek korai volt Hendo leléptetése, már a leütés után is kapta a büntetést a földön, több tiszta találatot nyelt, de ekkor a bíró megadta az esélyt, helyesen. viszont ahogy fölállt kapta a brutális rúgást és dőlt, mint a rohadt nád, koppant a feje fennakadt szemekkel:
kepfeltoltes.hu/131111/bh2_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/131111/bh2_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/131111/bh2_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ekkor lépett oda Miragliotta és ért véget a meccs, Belfort leállt, Dan meg ösztönösen kapaszkodott egyet, de ilyet láttunk már, kiütött versenyzők a bíróval vagy a képzelt ellenféllel birkóznak és azt sem tudják mi van. na igen, Hendo hamar tisztul, de az agy ettől még sérül. a vezetőbíró nem csak a merevre ütött versenyzőt kell leléptesse, hanem aki esik-kel a nagy ütésektől, még visszarángatja a robotpilóta, de válaszolni, érdemileg védekezni nem tud, azt is. amikor mount crucifix pozícióban kalapálják az embert karbol ütött, rövid ütésekkel, akkor sem nézik percekig, hanem ha nem tudsz menekülni leléptetnek, pedig látszólag komoly találat nincs. ökölvívásban is ha leütnek és rád számolnak, azután a bíró jobban figyel, és ha komoly találatot benyelsz padlózás nélkül, akkor is leléptet. és még így is a közelmúlt is hozott mérkőzés után meghalt vagy kómában fekvő ökölvívókat. tényleg megér egyeseknek ennyit az a pár tiszta ütés tarkóval még a padlót püfölve, hogy belássa: igen, tényleg itt a vége a meccsnek? és tényleg baj, ha a bírók, akiket erre képeznek és testközelben vannak jobban látják, tudják, és nekik nem kell a felesleges overkill, hogy leállítsák? vagy nekik arra is gondolni kell, hogy meggyőző legyen a gyenge streamet néző laikusabb nézőknek, akik esetleg csak a merevre ütött, percekig földön fekvő versenyzőre mondják ki, hogy na ő tényleg meg volt ütve? nemrég hoztatok le egy cikket JDS legutóbbi mérkőzése kapcsán, ő is kivételesen tudja nyelni az ütéseket, de belátható, hogy hosszútávon ez eléggé káros, és a meccs végeredményét nem befolyásolja.
süti beállítások módosítása