TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Két lépésből világbajnoki cím – bemutatkozik Nánási Fatime

2013.11.03. 16:02 td_axl

nanasi1.jpg

Hit és rengeteg edzés. Sablonosan összefoglalva ez két lépcsőfok után jutott el Nánási Fatime a nyáron megszerzett grappling világbajnoki címig. Emellett persze kitartás és jó edzők sem hiányoznak a receptből, a 18 éves újpesti lány természetesen az utóbbi kettővel is rendelkezik. 

A következő sorokban bemutatkozik a Növényi Akadémia fiatal tehetsége.

 „Sok sportot kipróbáltam már. Két évvel ezelőtt lekerültem újpest MMA csapatába ahol remek edzők (Csépes Balázs, Horváth László, Varga Levente) és csapattársak mellett megtanultam az alapokat föld- illetve állóharcban is. Idén májusban sajnos úgy alakult, hogy az a csapat megszűnt, így új helyet kellett keresnem. Rengeteg helyet találhattam volna, de talán a sors akarta így, hogy a Növényi Akadémiára bukkantam rá. Május végén volt ott az első edzésem és az edzőim bizalmának hála június elsején már az első ottani meccsem is lezajlott.”

 Az elvégzett munka minősége az eredményekkel mérhető általában. Fatime esetében hamar visszaigazolást nyert, hogy nagyon jó úton jár, röviddel azután, hogy megkezdte az edzéseket Növényi Norbert és Dietz Gusztáv irányításával, máris VB arany lógott a nyakában nyáron Splitben.

 „Hihetetlenül megtisztelő volt, hogy az edzőim alkalmasnak találtak ilyen rövid idő alatt egy világbajnokságra. Sajnos voltak kavarodások a verseny ideje alatt a szervezésben, de ennek ellenére iszonyatosan jó élmény volt ott lenni, látni, ahogy különböző versenyzők különböző módon készülnek a versenyeikre, vagy éppen azt, ahogy nagy erőfeszítésekkel szabadulnak meg az utolsó pár felesleges dkg-tól. Nagyon erős mezőny volt ott. Reggeltől estig minden időnket együtt töltöttük a csarnokban. Minden elismerésem a magyar csapaté. Remek eredményeket ért el mindenki. Igazából ilyen biztatást, összetartást és alázatot, mint a magyar csapatnál, másnál nem igen láttam. Amikor magyar meccs volt, rohant mindenki a szőnyeg mellé biztatni és tanácsokat adni a versenyzőnek. Ez a világbajnokság nem csak az eredményeink miatt maradandó számomra, hanem mert megismerhettem ezeket a csodás emberek. A legszebb dolog az volt számomra, amikor a dobogón állt egy magyar versenytársunk és elénekeltük neki a magyar himnuszt miközben ő magasra emelte a zászlónkat. No-gi grapplingben 1. gi-grapplingben pedig 2. lettem, de arra törekszem, hogy jövőre csak első hely legyen, és ne csak grapplingből hanem mondjuk pankrációból vagy MMA-ból is.”

fatime2.jpg

Hogy teljes legyen a kép, jelenről, jövőről és példaképekről:

" Ha a sportéletet nézzük, tekinthetem edzőimet Dietz Gusztávot és Növényi Norbertet is példaképeimnek, ugyanis van mire büszkének lennem, ha rájuk gondolok. Mint emberileg, mint a sportban nagyszerűek. Nagyon sok mindent kapok tőlük, és a családomnak tekintem őket és a csapattársaimat. Ha tágabb értelemben nézzük, akkor Georges St. Pierre az az MMA-ban, akinek a felfogása és a munkája, ami példaértékű számomra. Ő azt mondja, ha bajnok akarsz lenni úgy is kell edzened, mint egy bajnoknak. Azon vagyok, hogy egyre többet fejlődjek, ugyanis még van bőven hova. Sajnos úgy alakult, hogy kb. 2 hónapja könyökficamom lett, így most még csak javulgatok, nem edzhetek a megszokott módon. Most hogy ez megtörtént, érzem igazán, hogy ennél jobban még semmi nem hiányzott így az életben. Amint én úgy érzem és az edzőim is rábólintanak, újrakezdem a versenyzést és remélem ez a lehető leghamarabb megtörténik. Kitűztem egy határidőt magamnak, amikor legkésőbb elkezdenék megint versenyekre járni és ezt be is szeretném tartani. Addig is, ha nem is az enyémekre, de a csapattársaim meccseire kijárok és akár a ketrec mellől izgulok értük.”

Azt gondolom, hogy ez a rövid interjú is elég volt ahhoz, hogy nyilvánvalóvá váljon, mint emberileg, mint szakmailag egy újabb kivételes személyiséggel gazdagodott a magyar sportélet. Bízom benne, hogy a hasonló fiatal tehetségek lendülete és kitartása nem csökken az évek során a rengeteg akadály, és az olykor adódó nehézségek ellenére sem. 

- Soleado -

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr125612867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása