TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Amatőr küzdősport gála Szeged 2013

2013.11.03. 21:28 td_axl

A tavalyihoz hasonlóan idén novemberben is gálát rendez a Szegedi Küzdősport Klub, melynek különlegességét az adja, hogy 3 sportág bajnoki fordulóját rendezik majd meg, egy helyen, és egy időben, november 23-án a Szegedi Városi Sportcsarnokban.

szeged.jpg

Tatamin a Global Grappling idei sorozatának második állomásaként a II. Szeged Grappling Bajnokság zajlik majd, 200 eurós fődíjért, a „manó” kategóriától a „senior” kategóriával bezárólag lehet nevezni, Gi és No-Gi versenyszámban.

A ringben a thai box küzdelmek IFMA szabályrendszerben bonyolódnak majd a Fight Night Amatőr Liga –szintén idei- második állomásaként, gyerektől a felnőtt korosztályig várják majd a jelentkezéseket ebben a sportágban is. A ketrecben eközben majd a IX. Jitsu Fight Kupa keretein belül mérik össze tudásukat a harcosok, amatőr MMA szabályrendszerben. Emellett ezen a gálán debütál majd a Cage grappling szabályrendszer is.

A nevezési határidő mindhárom sportágban november 15. A nevezések elfogadásáról mindenesetben visszaigazolást küldenek a szervezők.

Az előkészületekről és a tavalyi élményekről Laczkó Balázst és Sárközi Robit kérdeztem.

A tavalyi is nagyon sikeres volt, közel 400 versenyző vett részt a rendezvényen, az ország minden területéről érkezve. Idén is hasonló érdeklődéssel számolunk. A három sportág szinte minden kategóriája felvonul majd november 23-án, illetve itt debütál majd a Cage grappling is, mely arról szól, hogy grappling szabályrendszerben küzdenek a harcosok a ketrec adta lehetőségeket maximálisan kihasználva, így folyamatosabb és látványosabb küzdelmeket produkálva. Jó lehetőség ez a még amatőr harcosok számára, hogy megbarátkozzanak versenykörülmények közt a ketreccel, így esetleg a későbbiekben például amatőr MMA-ra váltva már ne legyen teljesen idegen a közeg számukra. – Laczkó Balázs

Az utánpótlás nevelés szempontjából nagyon fontos ez a gála, hogy az amatőr harcosokat minél közelebb hozzuk a profi szinthez. Ahhoz, hogy a mi klubunkban valaki profi meccsen indulhasson, előtte legalább 10 amatőr meccset kell lehoznia, lehetőleg minél többet győztesen. Az amatőr nevezések mellett természetesen profik jelentkezését is várjuk például MMA szabályrendszerben, ha van megfelelő szintű ellenfél, akkor megrendezünk szívesen profi meccseket is. Fontos kiemelni a gála lebonyolításával kapcsolatban, hogy irányított sorsolás lesz, a versenyzők edzőivel közösen megbeszélni, hogy azonos képességű harcosok kerüljenek össze a ketrecben, és így próbáljuk a lehető legszínvonalasabb összecsapásokat összehozni.” – Sárközi Róbert

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr695613372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása