TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Az UFC kirúgta Rousimar Palharest

2013.10.11. 08:58 td_hriczuakos

A héten ismét tiszteletét tette az UFC Brazíliában, ezúttal azonban nem PPV-csomaggal érkeztek, viszont így is pofás kis gálát rittyentettek össze a fiúk. Palhares közel 10 hónapos kihagyást követően tért vissza, egyben bemutatkozott váltósúlyban Mike Pierce ellen. A meccs rövidre sikerült, Toquinho tette amit szokott, hazavitte magával Pierce bal lábát a vitrinbe. A brazil tömeg persze őrjöngött, a szövetség pedig elrendelte a mérkőzés kivizsgálását. Palhares ugyanis nem nagyon akarta elengedni Pierce lábát, utóbbi pedig a kopogás mellett ordított is rendesen. Dana-nak sem nyerte el a tetszését ez a kis „baleset”, Rousimar ugyanis nem először csinált olyat, hogy tovább tartotta a szorítást ellenfelén (2010-ben 3 hónapos eltiltást kapott Toquinho, amikor Tomasz Drwal ellen hasonló módon járt el). A főnök aztán egy ESPN interjúban közölte, hogy kirakták a brazilt, Daley-féle sportszerűtlenségről beszélt, innen pedig nem vezet vissza út az UFC-be. 

Palhares nyilatkozatban jelezte, hogy tiszteli az UFC döntését, de nem érzi magát hibásnak, mert sosem ártana senkinek. Várt a kopogásra és bíró közbelépésére. Jiu jitsu harcosként mindig a szubra fog menni, de mindezt ellenfeleit tisztelve...

Fotó: UFC

H.Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr465562147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chuck-d 2013.10.11. 15:52:32

nem ártott volna egy gif, mert páran írják, hogy ez nem volt gáz. a bíró már ott rángatja szét őket, a brazil meg még csavar egyet a bokán. gyakorlatilag egy karriert tönkretehet, és egy lábat egy életre:
kepfeltoltes.hu/131011/paul_harris_www.kepfeltoltes.hu_.gif

td_adamrepa · twitter.com/adamrepa 2013.10.12. 21:35:38

i.minus.com/iRXG0ucUWwB9L.gif

www.youtube.com/watch?v=lyMB5DhJ7Fw

A gond, hogy a bíró sincs topon - épp, hogy hozzáér Palhareshez a vállán, a megfeszített izmokhoz, amikor még a látószögben sincs. Miután beugrik a bíró, onnan kb fél-1 mp, míg elengedi. A sportszerűtlen "csavarás" (és ez csak több szögből történő megnézés után látszik) valójában azért volt, mert a bíró feje meglökte Palharest a könyökénél, amitől a teste is megmozdult és még fogta a lábat. Ha onnan nézzük az órát, amikor Mike Pearce kopog, akkor nagyon gáz, de ha onnan, ahonnan a bíró ténylegesen beavatkozott, akkor más a helyzet.

A lassításon látszik, hogy Palhares arccal lefele volt, mikor a bíró megkerülte őket. A bíró éppen csak hozzáért a vállához, aztán meglökte a fejével a könyökét, amitől a teste elfordult (emiatt csavart tovább a lábon, ahogy a hátára fordult) és ahogy meglátta a bírót, rögtön elengedte Pierce lábát. A bíró hibája, hogy nem Palhares "arcába ugrott", hanem a lábukra.

Szerintem egyszerűen biztosra akart menni, de nem akarta tönkretenni Pierce lábát. Volt már, hogy valaki idő előtt elengedte, mire beverték az arcát (Rousey-t is támadták párszor pl, hogy miért nem várta meg, míg a bíró megállítja). Amúgy a bíró nem is volt elég közel szerintem.

Nagyon nagy mértékben túl lett reagálva ez az ügy és most minden korábbi ilyen mozdulata más meccsein hirtelen rosszindulatú kísérlet lett, stb. Egyébként a média is rá volt állva és szerintem az tehetett még be eléggé, hogy az est után rögtön jöttek Dana White-hoz a "média-munkások" a sportszerűség, emberi kakasviadal-jellegű kérdésekkel, ez pedig a Fox-éra alatt nem tesz jót a UFC-nek, mint márkának.

dagadong 2013.10.15. 08:02:42

@adamrepa: Ez a fajta sub nagyon veszelyes, egy eletre nyomorekka lehet tenni vele barkit. Ez nem egy kimura, ahol max kiugrik a helyerol a csont, esetleg eltorik.
Amikor nekunk ezt tanitotta az edzonk, figyelmeztetett, ha egy tizedmasodperccel is tovabb tartjuk a szuksegesnel, odajon, es fejbe fog rugni bennunket.

Phalaresnek nem ez volt az elso, mar legalabb 2x csinalt hasonlot. Nem veletlen, hogy egyik nagy promocio sem jelentkezett be erte.
süti beállítások módosítása