TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Magyar grappling aranyeső Splitben

2013.08.25. 21:30 td_axl

Aranyesőt hozott a magyar grappling válogatott szereplése az augusztus 15-e és 18-a között Horvátországban megrendezett világbajnokságon. A sikeres VB szereplést megelőzte egy kemény szegedi edzőtáborozás augusztus 6.-a és 10.-e között, a Szegedi Küzdősport Klub rendezésében, ahol a négy nap alatt közel 100 harcos fordult meg a Partfürdőben lezajlott rendezvényen.

grappling-split-hungary.jpg

A tábor után Sárközi Robival beszélgettem, aki a spliti vb-ről is ejtett néhány szót

Ez volt a negyedik edzőtáborunk, 2 nagyobb és 2 kisebb, de az eddigiek közül a mostani volt a legütősebb. Az edzések három felületen folytak, ring, tatami és MMA ketrec állt rendelkezésre.  Nagy örömmel tölt el, hogy idén rengeteg külföldi versenyző is megtisztelt minket a jelenlétével, többek közt Skóciából, Norvégiából, Londonból és a környező országok magyar ajkú harcosai közül is sokan megfordultak nálunk. Fontos szempont volt számunkra, hogy az edzőtábort minél kisebb összegből látogathassák a srácok, és ez a jövőben is így marad majd.

A horvátországi VB jól zárta a válogatott, rengeteg érmet elhoztunk, csapat szinten is előkelő helyen szerepeltünk, mind a fiatalok, mind a rutinosabb versenyzőink kihozták magukból a maximumot. A teljesítmények közül külön kiemelném Növényi Norbert újabb sportágban elért aranyérmét, Németh Nyiba Sándor 5 érmét, a Pogácsás család 3 tagjának 7 aranyérmét, és a szegedi Bacsó Márió aranyérmét, akit a hazai grappling egyik nagy tehetségének tartok. Balázzsal kiegészülve köszönjük a felkészülésben nyújtott segítséget Növényi Norbinak, Nyibának és Lehoczky Csabinak!   

 A táborban megfordult edzők között ott volt Növényi Norbert (Olimpiai bajnok birkózó, Világ- és Európa bajnok kick-box versenyző, a WFCA világbajnoka MMA-ban), Németh Nyiba Sándor (junior és felnőtt magyar bajnok, olimpiai 5. és többszörös nagydíj győztes birkózó), Gyáni János (21-szeres magyar bajnok, Európa-bajnok, senior Európa-bajnok, 2-szeres senior Világbajnok, olimpiai 5. helyezett, 21-szeres magyar bajnok cselgáncsozó), Fekete Sándor (2-szeres Európa-bajnok, jiu-jitsu), Zrinyi Miklós (6 danos mesteredző, a kick-box válogatott szakedzője), és Debrecenből Kiss László, és Rusz Alajos a Szegedi Ju-Jitsu Egyesület edzője is.

laczko-graplling_split.jpg

Az edzőtáborozás után szerdán indult a 23 fős magyar válogatott a horvátországi Splitben, hogy összemérje erejét a további 12 nemzet közel 270 harcosával. A helytállás több mint sikeresnek mondható, a srácok 32 aranyéremmel, 11 ezüsttel és 7 bronzzal érkeztek haza. A bajnokaink közül Laczkó Balázs értékelése:

A szervezés első nap nem volt túl jó, igencsak megvárakoztatták a szervezők a versenyzőket, majdnem éjfélig tartottak aznap a küzdelmek. A magyar csapat szereplése összességében nagyon jó, sok más nemzettség csapata fele ennyi éremnek is nagyon örült volna, a versenyzőink komolyabb sérülés nélkül megúszták. A saját mérkőzéseim közül majdnem mind rendkívül húzósra sikeredett, felkészülésemet a verseny előtt 3 héttel összeszedett sérülés is hátráltatta, de jó kondícióban érkeztem meg ,a Bertalan Dezsővel elvégzett edzésmunkának köszönhetően is sikerült mindent kiadnom magamból. Szívesen „gurulnék” még ezekkel a versenyzőkkel.

 A totaldamage.hu szerkesztősége ezúton gratulál a Splitben elért eredményekhez!

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr955476903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása