TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

Pofátlanul elcsalták Erdei Zsolt mérkőzését

2013.03.30. 23:52 td_axl

Ma este lépett ismét szorítóba csaknem két éves kihagyást követően Erdei Zsolt, hogy a Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes torna első körében megmérkőzzön Denis Grachev ellenében. Ahogy már délután írtam, Zsolti technikai repertoárja és rutinja fényévekkel más dimenziót képvisel az orosz bunyóshoz mérten, ez pedig maradéktalanul ki is jött a küzdelem során.


Zsolti agresszívan kezdte a találkozót és védjegyének számító villámgyors balosait rendre hatékonyan küldte, az orosz srác többnyire csak kereste magyar ellenfelét a ringben ütéseivel. A kondiprobléma ugyan kijött a mérkőzés végéhez közeledve, de senkinek sem lehetett kétsége a végeredményt illetően, Erdei megverte ellenfelét. Ezt azonban a három bíróból kettő nem így látta és megosztott pontozással elvették Erdei Zsolt veretlenségét és a lehetőséget, hogy a döntőben mérkőzhessen.

Ezzel a döntéssel az egész torna értékét degradálták a pontozók, egyben Zsolti makulátlan mérlegén ejtettek egy arcpirítóan szégyenletes és teljesen felesleges, felháborító foltot. Erdei Zsolt veretlen, ezt mi tudjuk, de félő, hogy pályafutása ezzel a fiaskóval alámerül a sportot mérgező érdekellentétek hullámai közt.

Erdei Zsolt gondolatai a küzdelmet követően:

"Végig úgy éreztem, vezetek a mérkőzésen, kezemben van a győzelem, jobb voltam a tiszta találatokat tekintve. A 9. menet után aztán edzőm, Fritz Sdunek azt mondta, döntetlenre áll az összecsapás, ezért a 10. menetben beindítottam a rakétákat, de úgy látszik, ez sem volt elég.

Furcsa döntés született, megölik a bokszot ezzel a bíráskodással. Nem az értékelhető találatokat pontozzák, azt is találatnak veszik, ha valaki szétveri a másik karját. Az igaz, sokat dolgozott az ellenfelem, de nem nagyon talált tisztán, szerintem megnyertem a meccset.

Nem gondolkoztam még a jövőmön, most egyelőre megittam egy pohár pezsgőt. Tudom, mindent megtettem a sikerért, nagyon  kemény felkészülésen vagyok túl. Szerintem látványos bokszot csináltam, a közönség felállva tapsolt a végén, talán még az ellenfelem is meglepődött, hogy ő nyert. De nem tudok mit tenni, így kell elfogadni a helyzetet. Büszke lehetek a teljesítményemre, szerintem a produkcióm elég volt a győzelemhez, de a bírók nem így látták. Sajnálom.

Nagyon jólesett, hogy Öcsi bácsi is felhívott, felháborodva fogadta a pontozók döntését, biztosított, hogy én nyertem, hogy szenzációsan bokszoltam. A szakma elismerése tehát megvan, nincs okom sírni. Mosolyog a szívem, de azért fáj..."

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr985185036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hatmandu 2013.03.31. 12:40:44

Tényleg kamu volt, de az azért megdöbbentő, hogy Erdei már egy ilyen hurkát sem tud meggyőzően verni. Szánalmas meccs volt mindkét oldalról, szerintem már a magyarok is unják Erdei alibizését. Jellemző, ahogy a kommentátor is csak mentegeti ilyen szövegekkel, hogy "tied a meccs Madár, nem kell kiütni" - nem a faszt nem.

Elcsalták, de nem tudok szívből dühöngeni, mert nagyon kinézett már ez. Megértem, hogy megunták és dobták Erdeit, akárkik is voltak. Na meg persze amikor Garay ellen neki csalták el a meccset/meccseket (a többesszámot döntse el ki-ki maga) akkor persze senki nem sipákolt.

pamut 2013.03.31. 15:24:03

Csalnak a profi boxban? Nahát, nahát :) Most egy világ dőlt bennem össze...

A végén még az is kiderül, hogy a húsvéti tojást nem a nyuszi tojja?

pamut 2013.03.31. 15:28:14

Mellesleg Erdei egész pályafutása alibizés volt. Hiába szimpatikus a fiú, ez az igazság. Az elején még hibáztak, odaengedték egy igazi keményfiú elé, aki jól meg is verte (valami dél-amerikai srác volt, Garai vagy ki), azóta nem is engedik komoly meccsre. Azt a mérkőzést meg szépen elcsalták, csak akkor még Erdei javára, akkor Erdeinek lejtett a pálya.

Erdei nagyon szép milliókat öklözött magának össze közepes öklöző létére, egy velejéig korrupt sportvilágban. Nagyon elégedett lehet, ügyesen kimenedzselték az igazi boxolók elől, nem sérült meg, sok pénzt szedett össze. Szép volt, ennyi volt.

gőzgépes talicska 2013.03.31. 15:29:35

Elcsalták, vagy nem? Nem láttam a meccset, ezért nem tudom megítélni.
Ellenben azzal Zsoltnak is tisztában kellett lennie, hogy az ő győzelmi menete sem tart örökké ebben a műfajban.
Hisz ez is elsősorban a pénzről szól...mindig kell egy új arc hozzá. Sajnálom Zsoltot, és további sikereket kívánok neki.

HgGina 2013.03.31. 15:32:12

Nem egyszerűbb megoldás az ilyen hurkát az első menetben kipofozni a ringből? Akkor aztán nincs pampogás. A kis japó se sokat vitatkozott a köteleken kívülről.

Monsieur 2013.03.31. 15:45:50

Az egyik beszámoló úgy kezdte hogy vitatható döntés született..szerintem ez az inkább megfelelő jelző a látottak alapján.A Pakajó' meccs inkább volt elcsalva.Az oroszon legalább látszott hogy bár fogalma sincs hogy hogyan, de nyerni akar.Ezt a tehetségtelen bár csupa szív ellenfelet sokkal meggyőzőbben kellett volna tudni verni.

tjunior 2013.03.31. 15:49:17

Eluralkodott itt a sötétség sajna.

is 2013.03.31. 16:14:10

Sajnos a boksz tényleg nem az alapállásról, az időzítésről, a jó lábmunkáról és társairól szól. Megverted, vagy nem verted? Megnyerni megnyerte a meccset Madár (elcsalták, tényleg), de megverni nem verte meg az oroszt. A boksz másik neve bunyó, nem pedig ökölvívás.

trolipotlo 2013.03.31. 16:14:38

Az orosznak annyi tanácsot adott az edzője, hogy maradjon talpon a végéig. A többire ott a MasterCard...

Gyurcsany F. 2013.03.31. 16:31:51

Az amerikai demokrácia győzött a Magyar fasizmus felett. Ez nem egy boksz mérkőzés volt, hanem a világok harca, és fasizmus nem győzhet a demokrácia felett.
Erdeinek Orbán Viktor fasizmusa miatt kellett veszítenie.

tovabb a jezsovi uton 2013.03.31. 16:39:24

elcsalták a meccset, meg a vizünket is akarják, meg a szívcsakrát,még jézusrol is hazudják hogy zsidó volt, pedig tény, hogy igazi jomagyar ember volt!!!!

dukeekud 2013.03.31. 16:40:50

@pamut: "Csalnak a profi boxban? Nahát, nahát :) Most egy világ dőlt bennem össze..."

Marhasag, dehogy csalnak. A profi bokszban, pont olyan igazsagos, szigoruan szakmai, abszolut elfogulatlan dontesek szuletnek, mint peldaul a pankracioban.

kpityu2 2013.03.31. 17:23:07

Mi a profi és az amatőr boksz közötti különbség?

ermi71 2013.03.31. 17:41:43

Nekem az a bajom ezzel, hogy utólag jó elemzést adnak, miért csalták el a ruszkinak mi lehet a háttérben. A meccs elején miért nem mondták a madárnak,hogy meggyőzően kell elverni a ruszkit mert valami készül? Egyértelmű áldozatnak volt odalökve, hogy a ruszkit felhozzák a többi meccsekre.

genyamagyar 2013.03.31. 17:43:53

Most nem azért, de tényleg az orosz volt a jobb. A profiknál, ha valaki küzd, megy előre, még ha többet is kap mint az ellenfele, ő a győztes.

laci_52 2013.03.31. 17:44:37

Nem láttam a meccset és utólag már nincs is kedvem megnézni, de még ha elcsalták is, az eset megmutatta, hogy a menedzsereknek és a közönségnek nem az a bunyó kell, amit Madár előad. Ők kőkemény verekedést és vért akarnak látni, Madár viszont sohasem akarta agyonverni az ellenfelét.

Tizenkét menet nagyon hosszú meccs, ha egy bokszoló sokkal jobb az ellenfelénél, ezalatt fel kell őrölnie és még a vége előtt ki kellene ütnie vagy feladásra kényszeríteni. Mint már többször láthattuk, a pontozók objektivitása nem garantált, ezért csak a KO a teljesen biztos győzelem.

genyamagyar 2013.03.31. 17:45:13

Megjegyzem, a profi boksz a K.O-ról szól. Akkor nyertél, ha kiütöd az ellenfelet. Egyébként minden lehet...

És az is igaz - amit fentebb írtak - hogy Orbán miatt IS vesztett Madár.

marczy 2013.03.31. 17:49:28

"Amerikai demokrácia?"
Amerikában áldemokrácia van. Lehet, hogy politikai szemmel nézve demokratikusnak tűnik, de valójában a nép annyira bután van tartva a kritikán aluli oktatási rendszerüknek köszönhetően, hogy az már fáj. Nekem kinti professzor ismerősöm Svájcba(!!!) küldte a gyerekét tanulni Amerikából, mert egész Amerikában nem volt olyan középiskola, mint nálunk a Fazekas. Ennyit a nagy amerikai demokráciáról.

A gond az, hogy ha a magyar oktatás lezüllik, az országnak vége, mint a botnak. Márpedig kormánytól függetlenül efelé tartunk.

marczy 2013.03.31. 17:50:01

"Amerikai demokrácia?"
Amerikában áldemokrácia van. Lehet, hogy politikai szemmel nézve demokratikusnak tűnik, de valójában a nép annyira bután van tartva a kritikán aluli oktatási rendszerüknek köszönhetően, hogy az már fáj. Nekem kinti professzor ismerősöm Svájcba(!!!) küldte a gyerekét tanulni Amerikából, mert egész Amerikában nem volt olyan középiskola, mint nálunk a Fazekas. Ennyit a nagy amerikai demokráciáról.

A gond az, hogy ha a magyar oktatás lezüllik, az országnak vége, mint a botnak. Márpedig kormánytól függetlenül efelé tartunk.

laci_52 2013.03.31. 17:52:05

@genyamagyar:

Ne csináljunk a profi bokszból politikát, mert az a pénzről - és emellett valóban a K.O-ról is - szól.

Orbánnak semmi köze Madár vereségéhez.

lobster thermidor 2013.03.31. 18:04:12

Nyomják Krahácsot, már megint nyomják Krahácsot...!

lobster thermidor 2013.03.31. 18:11:44

@marczy:

ejnye marczy, ejnye...!
Nem kell ám mindent elhinni még akkor sem, ha ismerős professzorok mondják..
Lehet, hogy pont olyan középiskola nincs mint a Fazekas, hanem másmilyen van.
De ne aggódj, hamarosan Budapesten sem lesz ilyen színvonal, mert Rózsi néni, és a Balog miniszter erősen dolgoznak azon, hogy elrendezzék az ügyeket.

marczy 2013.03.31. 18:20:04

@lobster thermidor:
Az illető TÉNYLEG mindent megpróbált!!!
Nem a levegőbe beszélek!
És a fickó sem egy nevenincs egyetemen van, sőt hazajött Magyarországra csak azért, hogy amit kutat, annak a gyártását Magyarországra hozza... Na ennyit erről. De a kutatást magát nem tudná itthon csinálni.

És attól még, hogy bizonyos dolgok jobbak kint (pl. elitképzés), a közoktatás a béka fenekéhez liften jár föl. És nagyon nem mindegy, hová szülöd a gyereket, mert ha rossz helyre, akkor még a legkisebb esélyed sincs, hogy jó iskolába add. És a tandíjas iskolák sem sokkal jobbak, az illetőnek még a professzori fizetése sem lett volna mindenhova elég...

Shopping 2013.03.31. 18:21:47

a profi box a pénzről szól.
Erdeinek nincs háttere, az orosznak volt. ennyi

Patreides · patreides.blog.hu 2013.03.31. 18:26:32

A kommentjüket a "Nem láttam a meccset, de..." módon indítóknak, akik Erdeit savazzák, csak annyit üzenek, hogy elmehetnek a bús sunyiba, de tényleg csak akkor, ha éppen nincsen más dolguk.

Egyébként pedig az orosz jól elverte Erdei alkarjait és kesztyűit, Zsolt pedig szépen kipontozta az oroszt, aki a meccs nagy részében csak nyomozta a magyar hűlt helyét.
A közönség is őt látta jobbnak, Albert herceg is kifújolta az eredményhirdetést.
Az viszont tény, hogy Erdei nem akarta megölni az ellenfelet, és megint abba a hibába esett, hogy a szép, technikás box, a jó védekezés elegáns támadásokkal elég.
De hát elég sok pontozó ezt nem értékeli, ők többre tartják a sokat ütő, rakkoló boxolókat, még ha azok alig találnak is az ütéseikkel.
Ez gázos, de hát az élet nem fair, ugye.
Amerikában meg Erdeinek azért nem is volt soha esélye, mert ott vért és nagy KO-kat akarnak látni, Erdei meg túlságosan a biztonságra törekedett mindig is.
Viszont még egyszer mondom, Monaco-ban a közönség is őt látta jobbnak, és a legtöbb menetben valóban sokkal jobb volt.

Patreides · patreides.blog.hu 2013.03.31. 18:29:43

@marczy:
A Fazekast csak ne emlegesd, én is oda jártam, oszt' mégis mi lett belőlem. :)

genyamagyar 2013.03.31. 18:40:30

@marczy: "de valójában a nép annyira bután van tartva a kritikán aluli oktatási rendszerüknek köszönhetően, hogy az már fáj."

Az amerikai oktatási rendszer jobb, mint a magyar. Hozzátartozik, hogy teljesen más elveken nyugszik. A középiskoláig bezárólag kevesebb tárgyi tudást várnak el a gyerekektől, inkább a gyakorlati életre nevelik őket, sok sporttal.

Viszont az egyetemeken mindent beléjük vernek ami szükséges és sokkal felkészültebbeken jönnek ki a diplomások mint nálunk. Nézd meg az egyetemi sorrendlistát...

Megjegyzem, a Fazekasban végzettek mind elhúznak vagy amerikai vagy angol egyetemekre. Vajon miért?

Jokerpofa 2013.03.31. 18:48:23

@genyamagyar: ez tök jó. Azért kapott ki Erdei, mert nincs egy Fazekas a jueszéjben ? Vagy hogy jön ez most ide?

genyamagyar 2013.03.31. 18:48:28

@laci_52: A bíró is emberből van. Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy egy magyar bíró egy finn-román meccsen, kb. azonos teljesítmény mellett kit hozna ki győztesnek?

Naná, hogy a finnt!

genyamagyar 2013.03.31. 18:49:02

@Jokerpofa: Ne törd a fejed! Minden rendben van! :)

Brix 2013.03.31. 19:01:50

Monte-Carlót az orosz , pénzmosó , milliárdosok maffiája tartja fenn, ezért nem nyerhetett Erdei
Jobban bokszolt, mint a középszerű orosz, de több kockázatot kellett volna vállalnia, és nem a " biztos " pontozásra menni!

kpityu2 2013.03.31. 19:03:28

@marczy: Ha a népnek show kell, akkor azt kapnak, mert abból van bevétel. Akár boksz, akár foci, akár valami más. Ember a Holdon.
Az amcsik praktikus nép, nem fecsérelik hülyeségekre a gyerek idejét. Ha a Fazekas felé menet megszólal a GPS, jusson eszedbe a pocsék amerikai oktatási rendszer.

jjoey 2013.03.31. 19:04:09

vízilabdaedző mondta, "gyerekek, nem egy nagy gólt kell lőni, hanem sok kicsit", ki kellett volna ütni az oroszt és kész.

genyamagyar 2013.03.31. 19:07:19

@Patreides: "de hát az élet nem fair"

Talán tudomásul kéne venni a szabályokat. Az íratlanokat is. Igen, aki megy előre és üt mind a bolond, az a jobb bokszoló. Ez nem olimpia, ott más szabályok vannak. Igen, vért akarnak látni. Ha valaki irtózik tőle, akkor menjen és a Szombathelyi táncversenyen induljon.

Ja és ezt nem én mondtam, hanem egy kommentátor a TV-ben amikor Kokót megverték, de a szpíker állandóan azt mondta, hogy Kokó milyen szépen eltáncol az ellenfele elől. Ez gyávaság!

genyamagyar 2013.03.31. 19:10:48

@kpityu2: "Ha a Fazekas felé menet megszólal a GPS, jusson eszedbe a pocsék amerikai oktatási rendszer."

Hö hö hö! Ez jó! :)

silverwol 2013.03.31. 19:27:48

Nem értem a commenteket. Az orosz győzött szerintetek? Melyik hat menetben volt jobb? Ha nincs ilyen, akkor csak csalásról lehet szó. Nem mindegy, hogy Erdeit előtte futtatták-e, vagy sem, hogy csaltak-e az ő javára vagy sem? A lényeg az, hogy ezt a meccset a ringen belül megnyerte, de a ringen túl elvették tőle a jogos győzelmet. Miért beszélünk másról?

Elég meggyőzően jobb volt Zsolt. Gyorsabb volt és sokkal pontosabb. Az orosz alig találta el tisztán. Vagy a profiboxban a fedezék ütlegelése a fontos?

Nem újdonság, hogy a profiboxban is csalnak. Viszont az sem, hogy az embernek fáj, ha gyomorszájon rúgják. Ettől függetlenül rosszul esik, ha mégis így alakul. Nem?

Patreides · patreides.blog.hu 2013.03.31. 19:31:15

@genyamagyar: "Igen, aki megy előre és üt mind a bolond, az a jobb bokszoló."

Ne haragudj, de ez így egy oltári nagy marhaság. A box alapja a jó védekezés, arra épülhet a többi. És Erdei iskolaboxot mutatott be, az orosz hiába ment előre, az ütései 99%-ban védettek voltak. Zsolt sokkal többet talált, a mérkőzés nagyobb részében simán bohócot csinált az oroszból.
Két klasszissal jobb volt ezen a mérkőzésen, mint az orosz. Nem csak úgy általában, hanem konkrétan a találatokat nézve is.
Függetlenül attól, hogy agresszívabban kéne boxolnia, mert például amerikában ezt zabálnák, ezt a mérkőzést az a két pontozó félrepontozta, objektív pontozással kb. 7:3 arányban Erdeié volt a meccs, de 6:4-re még akkor is, ha minden pozitívumot beírunk az orosz mellé, Zsolt mellé meg csak azt, amit nagyon muszáj.
Ez a pontozás nagyon gázos volt, bűzlik, mint az egyhetes dög.

Patreides · patreides.blog.hu 2013.03.31. 19:33:59

@jjoey: "vízilabdaedző mondta, "gyerekek, nem egy nagy gólt kell lőni, hanem sok kicsit""

De hát Erdei pont ezt csinálta.

vénszivar 2013.03.31. 19:35:17

Néztem s a szpíkerek dumájától rosszul lettem! 5.menet, "ez is megvan"! 6.menet, "ez is megvan", már 6-0 !!! Meg a nagy pali fashát!!! A ruszki háromszor, négyszer annyit ütött...! Én is szerettem volna, hogy Madár győzzön, de majd ha nem vív+simogat, talán, majd akkor. Ez van, volt.

genyamagyar 2013.03.31. 19:45:30

@Patreides: "A box alapja a jó védekezés,"

Mondod te. Mit szólnál ha a futballról ezt mondaná valaki: A foci alapja a jó védekezés. Hát nem.

Az a baj, hogy tényleg eltérően ítéljük meg azt, hogy mi is a pontozás ismérve, azaz ki is a jobb bokszoló.

"az orosz hiába ment előre,"

Nemhiába! ezzel nyert.

smartdrive 2013.03.31. 20:01:53

az az igazság, hogy Erdei valamit kurvára nem ért a profi bokszból. ideje volt már, hogy egyszer jelezzék neki ezt

makk_ász 2013.03.31. 20:07:20

nem kicsit kellett volna nyerni sajnos, hanem úgy megverni mint a büdös szart, bazze, sajnálom:(

vallatas 2013.03.31. 20:08:10

Nálam is Erdei nyert, több tiszta találata volt, ennek ellenére nem tudom miért nem baszott oda az ellenfelének? Simán kiüthette volna, ha van hozzá tehetsége, úgy tűnik nincs, így utólag annyira már nem is könnyezem meg, az örök ígéret aki szerint a táncikálós simogatós box a szép box.
A box-ban kérem szépen üssünk oda rendesen!
Ezért szeretem Pákijáóékat...

vallatas 2013.03.31. 20:10:09

@vallatas:
Ja és amikor kommentárkodik mindig a táncikálós boxoló seggét nyalja, hogy na ez de gyönyörű box.
:-)
Ha Tysone ma még boxolna topp formában, és azt meccset kellene kommentálnia nem tudom mit csinálna...

kabakoscucu 2013.03.31. 20:25:07

Nomen est omen. Erdeit madárnak nézték.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.31. 20:28:27

@genyamagyar:
Minden csapatsport alapja a jó védekezés, te óriási szaktekintély.
Ha már ennyire művelt vagy külföldileg, nem hallottál még erről?
"Offense wins games, defense wins championships"

hozzaszolo 2013.03.31. 20:36:11

hogy jön ide Amerika ez egy bohóctorna volt monte carloban, nem értem Erdeinek mi szüksége volt erre, ennyire nincs pénze?

genyamagyar 2013.03.31. 20:38:28

@Kurtz ezredes: "Minden csapatsport alapja a jó védekezés,"

Szerintem meg az az alapja, hogy egy góllal, kosárral stb.-vel többet kell rúgni, dobni....

vallatas 2013.03.31. 20:39:26

@hozzaszolo:
utolsó meccse ahol még kaszálhatott, vélhetően ő is tudta, hogy mi lesz a végeredmény, s ezért nem ütötte ki ellenfelét!

vénszivar 2013.03.31. 20:43:33

@vallatas:
utolsó meccse ahol még kaszálhatott, vélhetően ő is tudta, hogy mi lesz a végeredmény, s ezért nem ütötte ki ellenfelét!

Te érted amit írsz?

genyamagyar 2013.03.31. 20:44:55

@Kurtz ezredes: Én is tudok ilyen frázisokat:
"Nem az a legény aki adja, hanem aki állja!" :)

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2013.03.31. 20:45:43

Nehéz rám azt mondani, hogy Orbán - fan volnék, de tényleg ne keverjük már bele. Különben is, Putyin mennyivel jobb?
Egyszerű bunda volt.

nincs_nick 2013.03.31. 20:48:09

@genyamagyar: Menj már el egy boxedzésre te szerencsétlen Isten barma. Még hogy nincs pontozás, meg az nyer aki megy előre.:D Ja, a fociban meg az győz aki a szebb cseleket bemutatja, mer ugye a szabályok csak viccnek vannak.

Isten barma, troll a neved.:D

kpityu2 2013.03.31. 20:52:00

Hogy érted azt, hogy ennyire? A Kiváló Dolgozó plecsniből nem lehet megélni. Azt a melót kell elvégezni, amit szerez az ember, és azt a műsort kell előadni amiért fizet a nézőközönség.
Az élsport lényegében csak egy színház, és a sportolók a ripacsok benne. Régen központi, államilag finanszírozott műsor ment, most a piac dönt.
Ha van elég néző arra, hogy két fickó puhára veri egymást, vagy 22 ember rohangál egy felfújt golyó körül, akkor van reklámfelület, van bevétel, van egzisztencia. Ha nincs érdeklődés, akkor más műsor kell.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.03.31. 20:56:51

@gusthy1: Én nem keverem bele Orbánt, de attól még lemondhatna.
Egyébként ne sírj Zsóti! Azt csak a győztesnek szabad.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.31. 21:03:57

@genyamagyar:
Nagyszerű. Ez most megcáfolta azt az alapvető csapatsport-tézist, miszerint minden csapatsport eredményességének kulcsa a stabil és megbízható védekezés.
Látszik, hogy nagyjából ennyit értesz a sportokhoz. Vigyél ki egy mondjuk egy hatmeccses, kéthetes tornára, ahol 3 csoportmeccs után jön az egyenes kiesés. Kíváncsi leszek a kis csapatod mit fog nyújtani a negyeddöntőben-elődöntőben úgy, hogy egyel többet kell szerezzenek, ahelyett, hogy elkerülnék a kapott gólokat.
Kérlek válassz egy népszerű csapatsportot, és menjünk bele mélyebben:
Labdarúgás
Kézilabda
Vízilabda
Jégkorong (ezt ne válaszd, ehhez értek a legjobban)
Amerikai futball (ezt se)

genyamagyar 2013.03.31. 21:18:01

@nincs_nick: "Még hogy nincs pontozás, meg az nyer aki megy előre."

Ki mondta, hogy nincs pontozás?

"Ja, a fociban meg az győz aki a szebb cseleket bemutatja, mer ugye a szabályok csak viccnek vannak"

Látod, látod... pont erről beszélek! Nem a szép cselek számítanak, hanem a gól!

Szóval mégis te vagy az idióta! :DDD

genyamagyar 2013.03.31. 21:21:42

@Kurtz ezredes: "Kíváncsi leszek a kis csapatod mit fog nyújtani a negyeddöntőben-elődöntőben úgy, hogy egyel többet kell szerezzenek, ahelyett, hogy elkerülnék a kapott gólokat."

A csapat nyerni fog, ugyanis minden meccsét megnyeri.

Nem bonyolult.

gerdo 2013.03.31. 21:52:40

Hiaba "talaltak" Zsolt egyenesei, a hatasuk lathatoan minimalis volt. Ott allt az orosz a 10. menet vegen es ugyanolyan lelkesen pufolte Erdei kesztyujet, mint tette azt az elso menetben.

Amint azt valaki felettem mar elsutotte: a okolvivo merkozest klasszisokkal megnyerte, de nem verte meg az oroszt.

genyamagyar 2013.03.31. 21:52:42

@Kurtz ezredes: "Ez most megcáfolta azt az alapvető csapatsport-tézist, miszerint minden csapatsport eredményességének kulcsa a stabil és megbízható védekezés."

Ezt a Barca is tudja? :))))

Patreides · patreides.blog.hu 2013.03.31. 22:02:24

@genyamagyar: De most komolyan, mit nem lehet azon megérteni, hogy az ellenfél kesztyűje és alkarja nem érvényes találati felület? Az ezekre bevitt találatok a szabályok szerint pont annyira számítanak, mint ha a ringsarkot ütlegelné elszántan a bokszoló. Ezek szerint az orosz azt is püfölhette volna egész idő alatt, akkor is kihozzák győztesnek, hiszen "jól dolgozott"?

hozzaszolo 2013.03.31. 22:30:21

@Patreides: nem kizárt Mayorga jobban örült volna ha csak a ringsarkot püfölik.

genyamagyar 2013.03.31. 22:31:04

@Patreides: Nézd, most újból átszaladtam a meccsen (Indexes videó). Minden menet 95%-ban arról szól, hogy Erdei hátrál és fedezékben van. Az orosz meg megy előre.

Persze hogy ő hozták ki győztesnek.

Próbáld meg úgy nézni a mérkőzést, hogy az orosz az Erdei, Erdei meg egy ismeretlen ellenfél. Rögtön más lesz az optikája.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.31. 22:33:01

@genyamagyar:
Hogyne, a te mesevilágodban. A valóságban meg akkor fogja, ha edzőként tökéletesen elosztod a csapat támadópotenciálját a 6 meccs között.
Javíts ki ha tévedek, de a Barcelona rengeteg gólt szokott kapni, teljesen instabil védekezés mellett. Örülök, hogy tényleg érted a csapatsportok lényegét, ismét remek ellenérvet hoztál.

genyamagyar 2013.03.31. 22:38:50

@Kurtz ezredes: Félrebeszélsz! Ha mindig nyerek - függetlenül a kapott góloktól - a csapat nyer.

Ez vitathatatlan.

"de a Barcelona rengeteg gólt szokott kapni, teljesen instabil védekezés mellett. Örülök, hogy tényleg érted a csapatsportok lényegét, ismét remek ellenérvet hoztál."

Te tényleg nem értesz semmit! A Barcát PONT azért hoztam példaként, mert pocsék a védekezése és mégis a világ legjobb csapata. (Nem, nem a kedvencem.)

Kösz, hogy alátámasztottad az érvemet! :)

mocsarvilag 2013.03.31. 22:58:12

sok irigy barom, csorogjon csak a nyálatok és visítsatok!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.03.31. 23:07:15

@genyamagyar:
Pocsék a védekezése?
Hogyne, ha mindig nyersz. Elméleti szinten ti már a Fideszt is kétharmaddal vertétek a jövő évi választáson...

Kibogarásztam kedvedért az elmúlt 5 év bajnoki mutatóit.
Minden szezonban 38 meccsen:
2007-08 43 kapott gól (a harmadik legkevesebb)
2008-09 35 kapott gól (a legkevesebb)
2009-10 24 kapott gól (a legkevesebb)
2010-11 21 kapott gól (a legkevesebb)
2011-12 29 kapott gól (a legkevesebb)

Pocsék védekezés, meggyőző. Mondom én, hogy teljesen fogalmatlan vagy te a csapatsportok terén.

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.03.31. 23:29:58

@genyamagyar:

Láthatóan nem vagy képes mások véleményének megértésére, miközben saját téveszméidet ismételgeted.

A Barcelona csak annyira tud jól támadni, mint amennyire ellenfelei rosszul védekezni.
Minden csapat (és focista) csak annyira játszik jól, amennyire azt ellenfele hagyja.

Tökéletes eloszlás (jó védekezés és jó támadás mindkét csapatnál) mellett szinte minden játék döntetlen. Még a sakk is, pedig abban világos előnyben van (amit tempónak hívunk).
Az, hogy nem ez történik, az amiatt van, hogy a csapatok tudása különböző (egészében és csapatrészeikben is), illetve az egyéni tényező is nagy szerepet kap (miközben az egyéni sport sakknál azonos kategóriájú versenyen már a döntetlen dominál!).

De maradva focinál - a csapatépítés így kezdődik: végy egy jó kapust (azaz egy szinte kizárólag védőjátékost). Szerinted ez véletlen?
Bár én nem értek nagyon hozzá, csak 3 évig játszottam NB1-ben. Smafu.

Ami Madár meccsén történt: ő sok gólt lőtt, de nem lőtt egy nagyot (nem lett KO).
Az orosz rengeteg kapufát lőtt (azaz Madár blokkolta az orosz ütéseit) és igen kevés gólt (de nagy gólt ő sem).

Mi ér többet:
sok gól és kevás kaupfa - vagy rengeteg kapufa, kevés gól?
Szerinted?

Nem történt semmi több, csak a bírók a rengeteg kapufát többre értékelték a sok gólnál - azaz csaltak, mert szabály szerint nem a kapufa, hanem a gól ér pontot.

HA ezt a meccset gépek pontozták volna, akik IGEN/NEM algoritmus szerint ítélik meg a bevitt.találatokat (és csak azokat!!!), akkor Madár 3:0-ra nyert volna).
Szerintem.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.03.31. 23:37:00

a boksz mar csak ilyen...
mit is mondanak arra, amikor valakinel ott van az ov? azt nagyon el kell verni
Erdei ha kiutotte volna, akkor nem tudtak volna ellene donteni

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.03.31. 23:45:30

@genyamagyar: szivembol szoltal!!!

pont a barca az aki nem tamad, hanem szegeny ellenfel beleun az egeszbe :)))

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.03.31. 23:48:31

@Patreides: "Zsolt sokkal többet talált, a mérkőzés nagyobb részében simán bohócot csinált az oroszból."

akkor mar csak az a kerdes hogy miert csak simogatta a ruszkit... oda kellett volna csapni parat hogy kifekudjon

amugy nekem is az a velemenyem hogy nagy focitornakon nem szabadna sorsolni, pl. hogy 2 nagy nemzet tul koran keruljon egymas ellen, ugyanis akkor nem lesz BEVETEL
Erdei is tudhatta volna ezt az alaptetelt, ez az egesz a penzrol szol, ment volna neki rendesen a ruszkinak

zembertelen 2013.04.01. 01:00:04

Szerintem a GAZPROM keze van a dologban.
Gáz volt ez az egész!

Punxsutawney Mormota 2013.04.01. 09:40:59

@pamut: Hehe, pont erre gondoltam. Az a Garai gyerek, az első meccsen úgy elverte, hogy porzott. És lehet, hogy a másodikon is. Akkor valahogy senki nem vinnyogott a pontozás miatt.

Hozzáteszem, kedvelem a srácot, értelmesen nyilatkozó emberke, aki helyén tudja kezelni magát és a világot. Ettől viszont még a tény tény, hogy olyan magasságokba manipulálta őt az Univerzum, amelyre a képességei nem predesztinálják.

The brain 2013.04.01. 09:50:52

@genyamagyar: Te egy akkora büdös nagy paraszt vagy,hogy szinte már nekem fáj.Remélem hosszan tartó betegség után a pokolban fogsz megrohadni.

odamondó 2013.04.01. 10:09:34

Erdeit sokkal előbb kellett volna kiszámolni a boksz világából. Örüljön hogy eddig ott tudott maradni.

Emlékszem meccsére amin úgy kikapott mint a franc már sírt az eredmény hirdetés alatt mégis ő nyert. Ilyen volt ez is.

lobster thermidor 2013.04.01. 10:15:44

@marczy:

Attól tartok, hogy a te professzorod valamilyen speciális rétegigény kielégítését várja az amerikai oktatástól.
Azért nem tudunk erről érdemben vitatkozni, mert csak általánosságokról tudunk beszélgetni. Az ilyesfajta problémák említése azért is rossz példa itt, mert bizonyos következtetések levonásához ismernünk kellene az egyén, jelen esetben a professzor elvárásait.

FGSuperman 2013.04.01. 10:53:19

a küzdősportoknál az egyik fél egyértelmű győzelméig (KO, feladás, sérülés, stb.) kéne, hogy tartson a mérkőzés - úgy nem lehetne elcsalni

Steve123 2013.04.01. 11:49:00

kerdezzbatran.blog.hu/2013/04/01/erdei_zsolt_kikapott

A fenti írás érdekes. Szerintem is vállalják a a pontozók, hogy miként értékelték az egyes meneteket.

genyamagyar 2013.04.01. 12:46:52

@De hol van Columbo felesége?:

Szóval a Barca egy jól védekező csapat? Hát ha te mondod ... :)

"De maradva focinál - a csapatépítés így kezdődik: végy egy jó kapust (azaz egy szinte kizárólag védőjátékost)."

Nem, a csapatépítés nem így kezdődik. Pontosabban ahol így kezdődik, ott a foci ott tart, mint minálunk. szerinted egy brazil, holland csapatépítés így indul?

"Bár én nem értek nagyon hozzá, csak 3 évig játszottam NB1-ben. Smafu."

Már ne haragudj, de a magyar foci egy vicc, a véleményed e szempontból semmit sem ér. A magyar futball egy beszari, a "jaj, rúgtunk egy gólt a 10. percben . Húzzuk ki valahogy a maradék 80-at"

"Ami Madár meccsén történt: ő sok gólt lőtt, de nem lőtt egy nagyot (nem lett KO).
Az orosz rengeteg kapufát lőtt (azaz Madár blokkolta az orosz ütéseit) és igen kevés gólt (de nagy gólt ő sem)."

Ahogy írtam. nem az a legény aki adja, hanem aki állja! Az orsoz ment előre mint a körfűrséz, Madár meg állandóan védekezett és hátrált. Ez nem boksz, ez táncverseny, balett, tinilányok ugrabugrálása. A profi boksz nem erről szól.
Szóval én nem lennék büszke az NB1-re!

"Nem történt semmi több, csak a bírók a rengeteg kapufát többre értékelték a sok gólnál"

Nem, a bírók az elszántságot, a harciasságot értékelték.

genyamagyar 2013.04.01. 12:48:59

@The brain: Te, mi bajod? Megdugott a bátyád, vagy mi van? :DDD

genyamagyar 2013.04.01. 12:53:32

@Steve123: Semmitmondó poszt. Azt sejteti, hogy bunda volt, amiben Madár is benn volt.

Nézzétek újra meg a meccset. Erdei hátrál és védekezik, az orosz megy előre és üt, miközben állja az ütéseket. Erről szól a profi boksz, és nem arról hogy táncikálunk... Az a műjégtánc gála előadása... :)

Egyed Ildikó 2013.04.01. 14:22:34

Az tök mindegy, hogy az amerikaiak milyen bokszot akarnak látni. Én olyat, amilyet a Madár csinál, mert az észt és a technikát többre tartom, mint az eszetlen vagdalkozást. (A bal keze most nem volt olyan hatékony, viszont az elhajlásai nagyon frappánsak voltak.) Mellesleg, az utolsó meccs orosz bokszolója is ésszel csinálta, olyan volt, mint egy sebész. Madárnak ezt a meccsét indokolatlanul elvették, és ezen az se segít, hogy neki is volt olyan meccse, amikor nem ő volt a jobb. De talán nem is baj, mert ez a veretlenség dolog nagy hülyeség. Szerintem a veretleség mítosz is visszatartotta a jobb boksztól. Ha folytatja, már nem azzal kell foglalkoznia, hogy jaj, nehogy elveszítse a veretlenségét, hanem hogy az adott meccsből kihozza a legjobbat. Vagyis, nem olyan nagy ügy ez az egész. És a második meccs bokszolói is nagy nullák voltak, vagyis ez a "szupernégyes torna" elég gagyinak bizonyult.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2013.04.01. 14:32:25

@genyamagyar:
Figyelj már ide, te tényleg nagyonbarom!
Nem ő mondja, hogy a Barca jól védekező csapat. Ott van az elmúlt öt év bajnokságainak 5x38 meccse, az mondja.

odamondó 2013.04.01. 16:21:41

@FGSuperman: Ezzel csak annyi a baj, hogy UFCben is pl ha ezt engednék akkor egyes meccseken amikor mindkét fél elfárad (2. menet közepén...) kb a világ végezetéig nem csinálnának semmit nézők meg megőrülnének.

FGSuperman 2013.04.01. 19:24:04

@odamondó: ha unalmasnak találnak valamit az emberek, akkor majd nem mennek el rá 'oszt jónapot

nem kötelező a ring körül unatkozni, lehet találni jobb programot is

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.04.01. 20:47:18

@genyamagyar:

Ne haragudj, de nem tudok mit kezdeni ostobaságaiddal.
Mindig baj van, ha a butaság kitartással párosul.

A Barca-ról egy szóval nem mondtam, hogy jól védekező csapat, ezt hol olvastad tőlem?
Bár valóban, hiszen elég kevés gólt kapnak (lásd fent az ezredes úr gyűjtését).

Elszántság?
:-)))).
Móka és kacagás!
A profi boksznak is vannak szabályai pontozni nem az elszántságot és a támadást szokták, hanem a bevitt, tiszta találatokat.
A túlzott védekezésre, passzivitásra az intés szolgál.
Fogalmi zavarban szenvedsz, ráadásul minimális logikai vagy adaptációs készséggel bírsz.

Utolsó példa: Ugyanaz a magyar válogatott, amelyik 6 gólt rúg Andorrának, szerinte miért nem tud saját pályáján csak egy gólt rúgni a hollandoknak?
Hiszen támadósora ugyanaz.
Mit gondolsz???
Egyébként a hollandoknak legendásan jó kapusaik voltak, a brazilokról pedig mindig is az volt a vélemény, hogy kapus posztin gyengék.
Catanaccioról hallottál már?

Személyemet érintő beszólásod:
lehet szapulni a magyar focit, én is szoktam, van is rá okom, hiszen belülről volt szerencsém látni, mi folyik benne, de az általánosítás mindig félre visz. Én a mai napig oda rúgom a bőrt, ahová akarom (jobbal és ballal), egy 30 méteres félmagas passz sem pattan el tőlem, vagyis kiváló barátságban vagyok a labdával. Mindhárom csapatrészben játszottam (védelem, középpálya, támadósor), azaz van rálátásom, hogy is néz ki egy csapat.
Másrészt lehet, hogy neked a magyar labdarúgó NB1 smafu, de sokan még ezt a szintet sem érik el, pedig szeretnék. Frusztrációjuk abban nyilvánul meg, hogy azokat szidják, akikhez soha nem érnek fel, mégha azok sincsenek túl magasan.

De be is fejezem, mert veled nem lehet és is nem érdemes vitatkozni, csak a magad baromságait vagy képes nyomatni.
Ne haragudj, de láthatóan a csekélyebb képességű, s mégis magabiztos magyar plebejus polgár tipikus díszpéldánya vagy.

odamondó 2013.04.01. 21:42:36

@FGSuperman: aszt jónapot akkor minden sportban lehetne olyan szabályt hozni ami fair de unalmas. Szűnjön meg minden!!

lobster thermidor 2013.04.02. 08:49:22

@De hol van Columbo felesége?:

Lehet, hogy a labdával jól bánsz, de attól még a Catenacció helyes írásmódjának alkalmazása meghaladja nagyszerű képességeidet.

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.04.02. 09:13:19

@lobster thermidor:

Köszönöm, hogy figyelmeztetsz.
Tényleg.

Te bizonyára azok közé tartozol, akik mindig mindent helyesen írnak, igaz?
Nálad még sosem fordult elő, hogy betűt tévesztettél, vagy a nagy sietségben nem megfelelő kifejezést írtál, ugye?
Képesség témában pedig meg lettem szólítva, nem magamtól hozakodtam elő vele.
Maradjunk ennyiben.

Fekete Sámuel 2013.05.27. 03:49:21

@genyamagyar:

"Az amerikai oktatási rendszer jobb, mint a magyar. Hozzátartozik, hogy teljesen más elveken nyugszik. A középiskoláig bezárólag kevesebb tárgyi tudást várnak el a gyerekektől, inkább a gyakorlati életre nevelik őket, sok sporttal"

Ó, te agyalágyult degenerált seggfej! Ezek nem "más elvek", hanem maga a szar oktatás, de nyomorult szarfaszú zsidrákbérenc tetű!
süti beállítások módosítása