TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: A valóságban is összejön a Warrior testvér-a-testvér-ellen meccse

2016.05.04. 13:32 td_interim

criminally-underrated-emgn-5.jpg 

Caros és Ben Fodor meg fogja ríkatni anyut.

tdmg_banner.png 

Ilyen se történik minden nap: a World Series Of Fighting 32. gálájának előmeccsén megvalósul a legjobb MMA-film, a Warrior forgatókönyve, és két testvér csap össze egymással a ketrecben. A könnyűsúlyú Caros Fodor és adoptált öccse, a váltósúlyú Ben Fodor kiegyeztek egy 162 fontos, köztes súlycsoportú bunyóban. Az MMAFighting szerint nem ez az első eset, hogy tesók verekednek egymással MMA-meccsen, de az az első olyan alkalom, hogy nagy promóciónál jön össze a családi affér.

bean_and_caris.jpg

balra Ben, jobbra Caros Fodor - két teljesen ellentétes karakter

Anyukánk sírni fog. Ez garantált. De már évek óta méregetjük egymást. Ez elkerülhetetlen volt.

- mondja Ben. Caros még egy régebbi interjúban beszélt a köztük lévő feszültségről:

Hát igazán sohasem kedveltük egymást. Egész életünkben harcoltunk, és öt év választ el minket. Én vagyok az idősebb, és ő egyszerűen mindenben az ellentétem. Nagyon nagyszájú. Nem bízhatok meg egyetlen szavában sem, akár igaz, amit mond, akár nem.

A Warrior-ral való párhuzam nem áll meg annyiban, hogy a pörölő fivérek állnak ki egymás ellen: ahogy a filmben Tom Hardy karaktere iraki háborús veterán tengerészgyalogos volt, úgy Caros szintén iraki háborús veterán tengerészgyalogos. Az idősebbik Fodor fiú Kuvaitban szolgált, a 2003-mas iraki invázió alatt, és őrmesteri fokozatig vitte.

De a valóság ebben az esetben nem csak, hogy van olyan jó, mint a forgatókönyv, hanem még sokkal jobb is annál, Ben Fodor ugyanis civilben nem tanár, mint Joel Edgerton karaktere, ő, amikor nem MMA-zik, álarcos igazságosztó-kosztümöt ölt magára, és tolvajok nyomába ered Seattle utcáin. Phoenix Jones néven számos sikeres akció fűződik a nevéhez, több kocsilopást is megakadályozott, szétválasztott verekedő feleket, de olyan is volt, hogy egy részeg embert visszatartott attól, hogy a volán mögé üljön.

tbrbttbbttb.jpg

Phoenix Jones és Caros Fodor őrmester

Ami bunyós karrierjüket illeti, Caros jóval tapasztaltabb: komoly Strikeforce-múltja van, küzdött a ONE Championshipnél, és egy vereség erejéig a UFC-be is belekóstolt. A WSOF-nál januárban debütált, de egyhangú pontozással kikapott a 27-es gálán. Phoenix Ben tavaly áprilisban érkezett a WSOF-hoz, és elsőre ő is kikapott egyhangú pontozással, de szeptemberben már első menetes kopogtatással győzött.

A testvérharcot a Washington állambeli Everettben, az XFINITY Arenában rendezik meg június 30-án. Akit ilyen előzmények után még érdekel, annak elmondom, hogy a gála főmeccsén a szervezet pehelysúlyú bajnoki öve lesz terítéken, amikor a bajnok Alexandre Almeida visszavágót ad az ex-bajnok Lance Palmernek. Biztos az se lesz rossz, csak hát abban nem lesz szuperhős, iraki hős, meg családi perpatvar.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr908685328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása