TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Meghalt Kevin Randleman

2016.02.12. 11:11 td_interim

kevrand.jpg

A UFC ex-nehézsúlyú bajnoka 44 éves volt.

 army_banner_blog.gif

Elment Kevin Randleman: a veterán MMA-st tüdőgyulladással szállították kórházba csütörtök éjjel, ahol szívelégtelenség következtében meghalt.

A Szörnyeteg becenévre hallgató Randleman birkózóként kezdte küzdősport-pályafutását: az Ohio Állami Egyetem egyik legeredményesebb sportolója volt, kétszer volt országos bajnok, és háromszor volt a válogatott tagja.

1996-ban váltott sportágat: belevágott a profi MMA-ba, ahol azonnal nagyot szólt az érkezése. Mark Coleman szárnyai alatt első 15 meccséből 12-t megnyert. A UFC-ben 1999 márciusában, Maurice Smith legyőzésével debütált, és két hónappal később máris a szervezet betöltetlen nehézsúlyú bajnoki övéért verekedett a legendás Bas Ruttennel. Azt a mérkőzést megosztott pontozással elveszítette ugyan, de Rutten távozásával ismét lehetőséget kapott a trón elfoglalására, és másodjára már élt is vele. Még az év novemberében pontozással megverte Pete Williamst, így ő lett a UFC királykategóriájának új bajnoka. Övét a következő évben sikeresen megvédte Pedro Rizzo ellen, majd búcsút kellett mondania neki, amikor a UFC 28-on TKO-vereséget szenvedett Randy Couture-tól.

Bár UFC-s pályafutása is figyelemre méltó, a rajongók mégis a Pride-ban nyújtott teljesítményére emlékeznek leginkább. 2002-ben igazolt Japánba, ahol megverekedett az MMA akkori krémjével. Randleman a 2004-es nehézsúlyú tornán robbant be igazán, amikor nagy meglepetésre kiütötte a súlycsoport történetének egyik legjobbját, Mirko „Cro Cop” Filipovicot.

 

A második körben pedig majdnem sikerült neki az akkor még elképzelhetetlen bravúr: kis híján legyűrte minden idők legjobbját, amikor óriási szupléval a fejére ejtette a címvédő Fedor Emelianenkót, mielőtt az orosz fordított a kockán, és kimurával kopogtatta Randlemant az első menetben.

 

Randleman Pride mérlege nem túl hízelgő, de ez semmit sem mond el a teljesítményéről – annál beszédesebb az, hogy milyen szép emlékeket őriznek róla a rajongók. A Szörnyeteg 2006-ban hagyta el a japán szuperszervezetet, és ezután sem adta fel a sportot, de akkor már elkerülték a sikerek. Kipróbálta magát a Sengokuban, a Strikeforceban és a Pro FC-ben is – sorozatban négy vereséget elszenvedve akasztotta végül szögre a kesztyűt, 2011-ben. MMA-karrierje után egy darabig még pankrátorkodott kisebb szervezeteknél.

Személyében az MMA egyik igazi pionírját veszítettük el. Randleman feleséget és három gyereket hagyott hátra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr268383978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása