TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Sajtóhír: McGregor vs. dos Anjos, Holm vs. Tate jön a UFC 197-en

2016.01.08. 12:24 td_interim

wpid-wp-1452230533088.jpeg

Ezzel meg is születne 2016 első bálna-gálája.

 8_corners_banner_blog.gif

McGregor kér – McGregor kap, és úgy tűnik, most Holly Holmmal is ez a helyzet. Hivatalosan még nem erősítették meg, de már minden nagy oldal tényként kezeli: a UFC 197 főmeccsén a szervezet pehelysúlyú bajnoka, Conor McGregor összecsap a könnyűsúlyú király Rafael dos Anjossal a 155 fontos övért – az előmeccsen pedig a friss női harmatsúlyú királynő, Holly Holm védhet címet Miesha Tate ellen. A sztorit tegnap a Bleacher Report-os Jeremy Botter robbantotta twitterén.

McGregor azzal a szándékkal érkezett a UFC-be 2013-ban, hogy a Cage Warriors FC-hez hasonlóan itt is két súlycsoportos bajnok lesz. Erre emlékeztetett is mindenkit, rögtön, miután a UFC 194-en kiütötte Jose Aldót, és egyesítette a 145 fontos bajnoki címeket. Dana White UFC-elnök nem rajongója az ilyen terveknek, Conor akarata előtt azonban a héten ő is meghajolt.

Holly Holmmal kapcsolatban White először kategorikusan kijelentette: meg kell várnia, míg Ronda Rousey eltölti a szabadságát és összeszedi magát – ez feltehetően a nyári UFC 200-at jelenti – hiába jelezte az új bajnok, hogy addig még szeretne verekedni egyszer. A UFC 197-es húzással nem csak Holm lehet elégedett, hanem Tate is, aki hiába teljesen egyértelmű első számú kihívója a harmatsúlynak, az utóbbi időben sem lehetőséget, sem tiszteletet nem kapott, így a visszavonulást is fontolóra vette.

Ha McGregor megveri dos Anjost, ő lesz a UFC történetének első olyan bunyósa, aki egyszerre birtokol bajnoki öveket két súlycsoportban. Ezt eddig B.J. Penn próbálta meg, amikor 2009-ben, könnyűsúlyú bajnokként megmérkőzött a váltósúlyú király Georges St-Pierre-rel – ő veszített. A UFC ezzel a párosítással mindent egy lapra tesz fel: ha az ír könnyűben is győzni tud, istenné válik, ha veszít, akkor komolyan sérül az eddig verhetetlennek tűnő sztár képe.

A női történetszál, akárhogy is alakul, nyerő lesz a szervezetnek: ha Holmnak sikerül megvédenie a címét, akkor jöhet a garantáltan bankrobbantó Rousey-visszavágó, ha Tate elhódítja az övet, ismét felizzik a szervezet történetének egyik legforróbb gyűlölködése, ami akkor is biztos bevételi forrás, ha az esélyek már így előre egyoldalúnak tűnnek.

A UFC 197 március 5-én lesz, Las Vegasban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr128251634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása