TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Michael Bisping helyben jár

2015.07.19. 19:30 td_interim

i_1.jpg 

Győzött a Gróf, de éppen csak. Ezzel sehova se fog eljutni.

 

Michael Bisping legyőzte Thales Leitest a UFC Fight Night 72 főmeccsén, és ezzel zsinórban a második mérkőzését nyerte – ilyesmi 2011 óta nem fordult elő. Pezsgőt azért ne bontsunk: nagyon sovány, megosztott pontozásos győzelmecske volt csupán, és a bírók döntése simán szólhatott volna a brit ellen.

Próbálnék valami plusz jelentőséget szuszakolni ebbe a meccsbe, de nem megy, és nem azért, mert a hét iszonyatos MMA-dömpingje kisütötte volna az agyam (ki is sütötte amúgy, de ez most mindegy). Az van, hogy Bisping – és ezt most szigorúan a bunyójára értem – átalakult a középsúly Demetrious Johnsonjává. Na nem azt mondom, hogy olyan jól verekszik, mint Mighty Mouse, hanem azt, hogy éppen olyan unalmas. Fürge, jól bokszol, egészen szép dolgokat művel, de egyre kevésbé tudom ásítozás nélkül végignézni a meccseit. És persze komoly különbség a légsúlyú bajnokhoz képest, hogy Bisping nem dominál.

A Gróf nagyon kampányol egy címmeccsért, de lássuk be: ahhoz, hogy ő a bajnoki övért küzdjön, valami csodának kellene történnie. Michael Bisping a UFC középsúlyának kapuőre. Egyforma messze van a súlycsoport elitjétől és a töltelékétől is, legalábbis egyelőre. Most még bárkit ki tud pontozni, aki nem nagyon jó, de meddig lesz még erre képes? Harminchat évével valószínűleg már nem olyan sokáig. Nagy kár, hogy nem bír rátalálni a vérszomjas énjére. Pedig még egy év sem telt el Cung Le legendás kicsontozása óta.

Ez a Fight Night úgy elment, de nem volt benne semmi extra. Első menetes kivégzések legalább akadtak, Daniel Omielanczuk rögtön a legelső ültető meccsen villám-TKO-val küldte haza Chris De La Rochát:

Jimmie Rivera se várt sokkal többet, amíg újszülött őzikésen botladozóra verte Marcus Brimaget:

Rob Whiteford Paul Redmondot tette jégre egy menet alatt:

 

Ilir Latifi pedig Hans Stringert:

 

A klubhoz Stevie Ray is csatlakozott Leonardo Mafra elagyabugyálásával:

De az est királya vitathatatlanul az a bunyós volt, akitől tulajdonképpen ez is volt az elvárás. A McGregor-ölő Joseph Duffy második UFC-meccsén is szédületesen nézett ki. Három perc öt másodperc alatt szubolta Ivan Jorge-ot egy csodás háromszög fojtással:

 

Jorge persze nem valami nagy bunyós. Ideje lenne értelmesebb ellenfelekkel megkínálni Irish Joe-t, hogy aztán néhány újabb, győztes kör után jöhessen az, aminek jönnie kell: a McGregor vs. Duffy 2.

Sokkal több megbeszélni valónk nincs. Evan Dunham elgurigázott Ross Pearsonnal egy egyhangú pontozásos győzelemig, Leon Edwardsnak egy elképesztően brutális fejrúgással sem sikerült kicsapnia Pawel Pawlakot, Joanne Calderwood meg háborúba ment Cortney Casey-vel – végül, nagy nehezen szintén az egyhangú pontozásos győzelmet szerezte meg. Nagyon szeretném JoJóban látni Joanna Jedrzejczyk épkézláb kihívóját, de ez így kevés lesz.

A UFC Fight Night 72 teljes eredménysora:

Michael Bisping def. Thales Leites megosztott pontozás (47-48, 49-46, 48-47) 
Evan Dunham def. Ross Pearson egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 29-28) 
Joseph Duffy def. Ivan Jorge szubmissiön (háromszög fojtás) R1 3:05
Joanne Calderwood def. Cortney Casey egyhangú pontozás (30-27, 29-28, 30-27)
Leon Edwards def. Pawel Pawlak egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 30-27)
Stevie Ray def. Leonardo Mafra TKO (ütések) R1 2:30

Paddy Holohan def. Vaughan Lee egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 30-27) 
Ilir Latifi def. Hans Stringer KO (ütések) R1 0:56
Mickael Lebout def. Teemu Packalén egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 30-27)
Rob Whiteford def. Paul Redmond KO (ütések) R1 3:04

Jimmie Rivera def. Marcus Brimage TKO (ütések) R1 1:29
Daniel Omielańczuk def. Chris De La Rocha TKO (ütések) R1 0:48   

Júliusban érkezik a TDMG, Magyarország első küzdősport és lifestyle ruhamárkája! Like-ot neki!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr767639972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greenscape 2015.07.20. 22:53:05

Nem ertem az ilyen "pontozassal majd lehet megnyerem a vegen" tipusu embereket. Ezeket regen az arenaban leolettek volna a tigrisekkel annyira "tiszteltek" egymast. Ha fiatal koromban ilyen sportra tettem volna fel az eletem, karrierem biztos nem igy allnek hozza. Inkabb ussenek ki egy latvanyos, hajtos meccsen ahol a kozonseg allva ordit mint igy nyerjek. Foleg akkora pofaval mint Bispingnek van.
süti beállítások módosítása