TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Ez a véres mócsing valaha egy arc volt

2015.06.21. 16:16 td_interim

penne_arca_3.jpg 

„Itt járt Joanna Champion.”

 

Azt hittem, még én vagyok a szemét, amikor sima TKO-győzelmet jósoltam a UFC Fight Night 69 főmeccsén szalmasúlyú bajnoki címét megvédő Joanna Jedrzejczyknek, de amikor megpillantottam, hogy a bukik +500-as szorzóval adják a kihívó, Jessica Penne győzelmét, már úgy gondoltam, ők azok, akik nem gondolkodnak reálisan. Aztán három menet alatt kiderült, hogy nekik volt igazuk. Tényleg ekkora volt a különbség a két lány között.

Oké, igazából nem kellett három menet, hogy ez kiderüljön: már az elsőben szenvedett az amerikai harcos, annak ellenére, hogy akkor még volt némi sikerélménye a klincsben. Klincsből kikeveredve viszont már az első felvonásban nyilvánvaló volt, hogy ennek brutális lesz a vége, és a fennmaradó kétszer öt perc tulajdonképpen már csak formalitás volt.

hi-res-b86557d625a104051c1a9cfcf323091d_crop_north.jpg

Penne tisztában volt azzal, hogy állva nem lesz sok keresnivalója Jedrzejczyk ellen – nem szégyen, másnak se nagyon van – így ráment a levitelekre. Mint előtte Carla Esparza, ő is kudarcot vallott: a birkózás után a judós földrevitelek ellen is remekül szuperált a lengyel védekezése, amikor meg a seggén találta magát, egyből pattant is fel, így az amerikai jitsuja a tokjában maradt.

Ami ezután következett, az nagyon is kétélű volt: egyfelől fantasztikus (úristen, mennyire jó kickboxer már Joanna?!), másfelől unalmas (baszki, Pennének esélye sincs), jó volt nézni (szép technikák!), és rémes is (a meccs során elpusztult egy arc). Joanna, miután eltörölte a földharc esélyét, a távolságot remekül koordinálva kintről vadászgatott, és verte hülyére Jessicát. 190-28 volt a bevitt találatok aránya a bajnok javára, és a sikeres csapások közül csak hetet ítélték nem jelentősnek. Vad. 

a finish

Jedrzejczyk újabb nagy lépést tett az MMA-szupersztárság irányába – egyetlen hátulütője volt csak a gálának: a Fight Pass adta. A lengyel fantasztikus bunyójával és karizmatikus, szerethető személyiségével pont az a csomag, amire a UFC-nek a legnagyobb nevek – Anderson Silva, Jon Jones, Georges St-Pierre – eltűnésével szüksége van. Ahhoz azonban, hogy ki is használják a csajban rejlő lehetőségeket, nem száműzhetik többé az online streamre: Joannának PPV-n a helye. Következő címvédése lehetne egy Ronda Rousey-főmeccs előtt, ha már ennyire kiváló a hangulat:

A main card további részében a kvázi „Pride vs. UFC öregfiúk” meccsen Tatsuya Kawajiri egyhangúan kipontozta Dennis Sivert, Peter Sobotta első menetes hátsó fojtással köszöntötte a UFC-nél Steve Kennedyt, Nick Hein pedig egyhangú pontozásos győzelemmel gyűrte le a másik debütálót, Lukasz Sajewskit.

Már megint egy izgalmas pehelysúlyú

Beszélnünk kell Makwan Amirkhaniról: a main card előtti utolsó párosításban Mr. Finnország megint bebizonyította, hogy nem csak csini srác, de verekedni is tud. Januári, nyolc másodperces KO-jánál most ugyan kicsit tovább, egy perc negyvenegy másodpercig tartott, míg finishelte ellenfelét (ezúttal hátsó fojtással), de még így is bőven a Ronda Rousey-tartományban maradt. Amirkhaninak eddig 1:49 a teljes oktagonban töltött ideje. Már megint itt a pehelysúly jövője? Nincs kizárva, de azért még nézzük meg párszor.

 

A UFC Fight Night 69 folytatta a többnyire ismeretlen bunyósokkal telepakolt gálák szép, 2015-ös hagyományát: pörgött, szórakoztatott, és annyi finish volt benne, mint a nyű. Tizenegy meccsből három ment el a pontozásig: érdemes volt megnézni a rendezvényt az elejétől a végéig.

A gála teljes eredménysora:

Joanna Jędrzejczyk (c) def. Jessica Penne TKO (ütések és térdes) R3 4:22
Tatsuya Kawajiri def. Dennis Siver egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 29-28) 
Peter Sobotta def. Steve Kennedy szubmissiön (hátsó fojtás) R1 2:57
Nick Hein def. Łukasz Sajewski egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 30-27) 

Makwan Amirkhani def. Masio Fullen szubmissiön (hátsó fojtás) R1 1:41
Mairbek Taisumov def. Alan Patrick TKO (fejrúgás és ütések) R2 1:30
Arnold Allen def. Alan Omer szubmissiön (ninja fojtás) 3 1:41
Noad Lahat def. Niklas Bäckström többségi döntés (28-28, 29-28, 29-28) 
Scott Askham def. Antônio dos Santos Jr. TKO (térdesek és ütések) R1 2:52
Magomed Mustafaev def. Piotr Hallmann TKO (orvosi döntés) R2 3:24
Taylor Lapilus def. Ulka Sasaki TKO (ütések) R2 1:26

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr307561510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása