TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Most nagyon sokan be fognak szarni

2015.06.04. 19:13 td_interim

500_stern_dana_white_0_1.jpg 

Bejelentették a UFC új doppingellenes programjának szankcióit. Kemények.

 

A UFC az év eleji, sorozatos doppingbotrányok hatására februárban új, minden korábbinál szigorúbb doppingellenes programot ígért – tegnap sajtótájékoztatót tartottak, ahol végre fel is fedték a program pontosított részleteit. Ez tényleg nagyon kemény lesz.

A sajtótájékoztatón, melyet a UFC-vezérigazgató Lorenzo Fertitta és a UFC-elnök Dana White vezetésével tartottak meg, a „teljes sportvilág legjobb doppingellenes programjának” nevezték a július elsejével érvénybe lépő új programot. A program a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) fő irányelveit követi, de közvetlenül az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökség (USADA) ellenőrzése alatt fog állni.

Szorítkozzunk a lényegre: vétségek esetén a következő büntetésekre számíthatnak a sportolók:

Anabolikus szteroidok, növekedési hormonok, peptidek használata és vérdoppingolás esetén (versenyidőszakon belül és -kívül is tesztelik)

 

első vétség: kétéves eltiltás (súlyosbító körülményekkel négy éves)

második vétség: az első vétség duplája

harmadik vétség: a második vétség duplája

 

Marihuána, kokain, egyéb stimulánsok és glükokortikoszteroidok használata esetén (csak versenyidőszakban tesztelik)

 

első vétség: egyéves eltiltás (súlyosbító körülményekkel akár két további év is megítélhető)

második vétség: az első vétség duplája

harmadik vétség: a második vétség duplája

A mérkőzés idején, vagy a felkészülés során elkövetett doppingvétség a mérkőzés eredményének eltörlésével, és az esetleges bajnoki cím, a rangsorban elfoglalt hely, a fizetés és egyéb kompenzációk elkobzásával jár. Minden elkobzott összeget a UFC doppingellenes programjába, és/vagy doppingellenes kutatásba forgatnak.

Súlyosbító körülménynek minősül mindenféle "példátlan szervezkedés, ami a rendszer kijátszására irányul." Versenyidőszak a mérlegelés előtti hatodik órától a mérkőzést követő hatodik óráig tart.

Ha doppingvétség esetén egyes helyi sportbizottságok enyhébb büntetést állapítanak meg, a UFC felülbírálja döntésüket, és a saját, szigorúbb ítéletét fogja foganatosítani.

Legalább 2750 teszt várható évenként, ami azt jelenti, hogy évente minden UFC-harcost minimum ötször fognak szúrópróbaszerűen tesztelni.

És bevezetnek egy speciális telefonvonalat, ahol a UFC harcosok beköphetik azt, akiről tudják/gyanítják, hogy csal.

Szóval, még egyszer, röviden összefoglalva: most nagyon sokan be fognak szarni.

td_nation.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr817518416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása