TDMG Store

tdmg_sun_rashguard.jpg

Írj nekünk!

Utolsó kommentek

Hirdetés

TDMG Store

TD|MMA: Oké emberek, megvan az év legdurvább orrtörése

2015.05.31. 20:07 td_interim

alves_orr.jpg 

Carlos Condit meg visszatért, és a két tény nem független egymástól.

 

Carlos Condit a UFC Fight Night 67 főmeccsén úgy szétzúzta Thiago Alves orrát, hogy az orvos leállíttatta a mérkőzést.

Mondatjuk, hogy hagyománytisztelő volt a Született Gyilkos visszatérése: megszoktuk, hogy ha ő lép a ketrecbe, akkor mindenhonnan dől a vér, és ez vasárnap hajnalban sem volt másként. A Fight Night 67 legnagyobb kérdése az volt, hogy mennyire látszik majd meg Conditon a tizennégy hónapos kényszerszünet, és örömmel konstatálhattuk, hogy semennyire.

usa-today-8588734_0.jpg

Ebben persze az is benne van, hogy az első menetben most is inkább a Született Tétovázó becenév passzolt volna rá a legjobban. Méricskélős, sakkozós volt a meccs első öt perce. Condit jobbára csak kereste a távolságot, Alves viszont meg is találta, kontráival szépen gyűjtögette a pontokat, lábrúgásai is ültek, és ha továbbra is ebben az ütemben folytatódott volna a mérkőzés, le bírta volna lassítani annyira a Jackson's-tanítványt, hogy komolyan el is kaphassa.

Csak hát hagyománytiszteletből a szünetben áramot vezettek az amerikai seggébe, aki így a második menetben szétharapta a Pitbullt. Egy őrületes könyökössel ripityára törte a brazil orrát, aztán a ketrecnél még komolyabban beindította a láncfűrészt. Alves túlélte a rohamot, de már jött is a következő thai boksz bemutató, közben Thiago odaállt egy klassz levitel rosszabbik végére is. A következő szünetre a bíró azonnal behívta az orvost, aki rövid tanakodás után leállíttatta a meccset. Condit TKO-győzelemmel tért vissza.

Mindig lelohasztó, ha orvosi döntéssel szakad vége egy bunyónak, és biztosan sok rajongó véleményét fogalmazta meg Matt Brown puffogós tweetjében, de az a helyzet, hogy ha volt már a világon helyes leintés, akkor ez volt az. Az egy dolog, hogy – mint a gála utáni sajtótájékoztatón kiderült – Alves a törés után gyakorlatilag nem kapott levegőt, ennél sokkal keményebb, hogy Condit a brazil orrának felét szó szerint feltolta annak homlokába. 

orr1.jpg

 orr2.jpg

Hát bazmeg.

Szóval Condit visszatért, köszöni szépen, jól van, és én úgy vagyok vele, hogy ha már Matt Brown így megszakértette az orvosok munkáját, legközelebb akár ketrecbe is léphetne Carlos ellen. Mindenki imádná az abszolút képregénymeccset: ez lenne a Halhatatlan a Született Gyilkos ellen, trolololo.

Oliveira szubolta Lentzet a gála legjobb bunyójában

oliveira_konyvtaros.jpg

Lehet, hogy túl könnyű szívvel osztom a meghívókat „az év meccse”-szavazásra, de hát mit csináljak, ha harcosok helyett már megint két beszpídezett mániákust kaptunk? Különösebb trash talk nem vezette fel a Charles Oliveira – Nik Lentz visszavágót, de ahogy ezek egymásnak estek, biztosak lehettünk abban, hogy nem barátok.

„Védekezzen az, aki a nemibeteg gondozóba jár csajozni” – kábé ez lehetett mindkét bunyós mottója a felkészülés során, mert mind a fejmozgást, mind a blokkolást egyhangúan leszarták, és mindketten utat engedtek a határok nélküli gyepálásnak. Öröm volt nézni ezt az adrenalinbombát, volt thai boksz, birkózás és jitsu is bőven, unalom viszont egy másodperc sem. Végül a harmadik menet első percében Lentz feje beakadt egy guillotineba, és az amerikai kopogni kényszerült.

Nem sikerült hát Lentznek visszavágnia a négy évvel ezelőtti egyoldalú büntetésért, de legalább most tényleg sokkal komolyabban nyomta, és így ellenfeléből is kipréselte karrierje legjobb teljesítményét. A könyvtárosfejű brazil lassan odasomfordál a súlycsoport elitjének közelébe. 

Ez volt a Francimar Barroso – Ryan Jimmo meccs legizgalmasabb pillanata. A kanadai viszont már azelőtt is impotensnek tűnt, hogy visszaküldték volna a heréit a hasüregébe. Szöszmötölős karatét hozott, elképzelést meg semmit, úgyhogy még egy kizárólag idiótán, leszegett fejjel rohamozó Barroso is túl nagy falatnak bizonyult neki. A brazil nyert egyhangú pontozással.

A Francisco Trinaldo – Norman Parke meccsen is az esélytelenebbnek kikiáltott brazil diadalmaskodott, ő megosztott pontozással, az Alex Oliveira – KJ Noons-on viszont a brazil volt az esélyes, és be is húzta első menetes hátsó fojtással. A main card nyitányának második menetében a szervezetnél debütáló Darren Till nagyszerű könyökösökkel, a földön végezte ki Wendell Oliveirát, de a gála négy Oliveirája közül a legszebb teljesítményt Camila Oliveira nyújtotta:

11273342_1632366623642802_17457201_n.jpg

hnnng

A gála eredményei:


Carlos Condit def. Thiago Alves TKO (orvosi döntés) R2 5:00

Charles Oliveira def. Nik Lentz szubmissiön (guillotine fojtás) R3 1:10

Alex Oliveira def. K.J. Noons szubmissiön (hátsó fojtás) R1 2:51

Francimar Barroso def. Ryan Jimmo egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 29-28)

Francisco Trinaldo def. Norman Parke megosztott pontozás (29-28, 28-29, 29-28)

Darren Till def. Wendell Oliveira KO (könyökösök) R2 1:37


Rony Jason def. Damon Jackson szubmissiön (háromszög fojtás) R1 3:31

Jussier Formiga def. Wilson Reis egyhangú pontozás (29-28, 29-28, 29-28)

Nicolas Dalby def. Elizeu Zaleski dos Santos megosztott pontozás (29-28, 28-29, 29-28)

Mirsad Bektic def. Lucas Martins TKO (ütések) R2 0:30


Juliana Lima def. Ericka Almeida egyhangú pontozás (30-27, 30-27, 30-25)

Tom Breese def. Luiz Dutra TKO (ütések) R1 4:58

conor-sign-up.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://totaldamage.blog.hu/api/trackback/id/tr67507190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása